• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvang otkrio kako je otišao iz Zvezde: Zbog ovog poteza će ga navijači voljeti još više!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vezni fudbaler iz Južne Koreje napravio veliki transfer, ali tek nakon što je pomogao Zvezdi da uđe u Ligu šampiona.

 In Bom Hvang o odlasku iz Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u finišu prelaznog roka ostala bez najboljeg igrača iz prethodne sezone. Vezni fudbaler In Bom Hvang prodat je Fejnordu u transferu teškom osam miliona evra, a crveno-bijeli su munjevito morali da reaguju i na stadion "Rajko Mitić" stigao je Rade Krunić. Od veznog igrača iz Foče očekuje se da nadomjesti veliki gubitak na sredini terena.

Kada Rade bude debitovao, navijačima će i dalje u mislima biti reprezentativac Južne Koreje kojeg treba da zamjeni. Hvang je za samo jednu sezonu "kupio" navijače - oduševili su se njegovim znanjem, pristupom igri i poštovanjem koje je gajio prema klubu, pa je rastanak mnogima teško pao. Djeluje da je to slučaj i sa fudbalerom, iako je otkrio da mu je transfer iskorak u karijeri. On je nakon odlaska iz Zvezde ispričao kako je došlo do prelaska u Holandiju.

"Prije svega, naš meč u plej-ofu Lige šampiona odigrao se 28. avgusta, a dan ili dva prije tog meča kontaktirali su me Fejenord i još jedan tim (vjerovatno Ajaks). Pošto je meč bio zaista važan za mene i tim, odlučio sam da se fokusiram na igru. Takođe sam razgovarao sa svojim agentom, i nakon utakmice smo konkretnije razgovarali o stvarima, uključujući finansijska pitanja", rekao je In Bom Hvang i dodao: "Srećom, Fejenord je odlučio da me angažuje plaćanjem otkupne klauzule, na čemu sam veoma zahvalan. Kao što je poznato, holandski klubovi su poznati po razvoju i prodaji mladih igrača, ali iako ću uskoro napuniti 28 godina, oni su ipak odlučili da ulože u mene. Za to sam zaista zahvalan i osjećam veliku odgovornost."

Reprezentativac Južne Koreje smatra da bi njegove dobre igre mogle da otvore vrata njegovim zemljacima ka holandskom fudbalu.

"Zato želim da pružim dobre nastupe. U junu sam pomenuo da, bez obzira na to koju odluku donesem, želim da to bude nešto što može doprinijeti, makar i na mali način, korejskom fudbalu. Ovaj transfer nije izuzetak. Imam osjećaj odgovornosti da dobro igram u holandskoj ligi jer to može otvoriti više prilika za mlađe igrače da dođu u ligu. Moram da nastavim da dajem najbolje od sebe kao i uvijek, kako bih zadovoljio klub i navijače", istakao je Hvang.

Hvang je nakon odlaska iz Južne Koreje igrao za Vankuver Vajtkepse u MLS, a zatim i za Rubin iz Kazanja koji ga je dva puta pozajmljivao Seulu. Uslijedio je odlazak u Olimpijakos, a zatim i dolazak u Crvenu zvezdu čiji je dres nosio godinu dana. Odigrao je 42 meča u svim takmičenjima, postigao šest golova i asistirao 12 puta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC