• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić najavio promene: Vreme je da Rajković brani

Autor mondo.rs

Vladimiru Stojkoviću se izgleda bliži reprezentativna penzija.

Mnogo toga doneo je Vladimir Stojković svojim odbranama reprezentaciji Srbije (najčešće je sačuvavši od ubedljivih poraza), ali je izgleda došlo vreme da "orlovi" dobiju novo lice među stativama.

Zvanično najbolji golman sveta, Predrag Rajković, strpljivo je čekao svoju šansu, dokazivao kvalitet kroz mlađe selekcije, a izgleda da je došlo vreme i da preuzme "jedinicu" od starijeg kolege.

"Podmladili smo selekciju i više nego što treba jer većina igrača u timu su od 1991. do 1995. godišta. Ne bežim ja od toga da u vatru ubacim i nekog "orlića" sa Novog Zelanda. Ali, mogu da računam samo na one koji igraju i koji su u top-formi. Vreme je da brani i Rajković, da probamo Andriju Živkovića, Maksimovića ili Sergeja Milinković-Savića. Sve to opet moramo da uradimo planski. Za Srbiju moraju da igraju najbolji i oni koji mogu da donesu rezultat", najavio je Radovan Ćurčić u razgovoru za Večernje novosti.

Selektor "orlova" pričao je i o predstojećem periodu koji očekuje naše fudbalere. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francsukoj naredne godine su propala priča, pa će preostali mečevi biti iskorišćeni za uigravanje tima, kako bi što spremniji ušao u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

"Naša reprezentacija mora da nauči da pobeđuje. I to u kontinuitetu. Imaćemo pet kvalifikacionih utakmica u grupi za EURO i još pet prijateljskih u novembru ove i u maju sledeće godine. U tih 10 utakmica moramo da uigramo tim, psihološki ga pripremimo jer u sportu je rezultat sve. Jednostavno ga imaš ili nemaš. A mi ga u ovom času nemamo. Do prve utakmice sa Irskom u Beogradu moramo biti potpuno spremni", istakao je Ćurčić.

Osvrnuo se selektor i na rivale u kvalifikacionoj grupi za naredni Mundijal (Vels, Austriju, Irsku, Gruziju i Moldaviju).

"Grupa je objektivno takva da nam daje nadu da možemo da se borimo i za direktan prolaz na Mundijal. Moramo da imamo i veru u sebe, sopstveni kvalitet, ali nemamo mi prava da potcenjujemo bilo koga. Nisu Vels i Austrija u prva dva šešira slučajno, obe selekcije su već jednom nogom na EURO u Francuskoj jer imaju kvalitet. Zato moramo da formiramo tim, igru i pobedničku atmosferu da bismo bili uspešni".

Pre toga, "orlovima" predstoji pokušaj da dostojno završe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a najveći ispit biće gostovanje u Albaniji.

"Njihov takmičarski ulog je veliki jer mogu možda i direktno na EURO, a mi imamo 100 drugih jakih razloga da ih pobedimo. Taj meč je bitan za naše samopouzdanje i povratak psihološke stabilnosti ekipe", naglasio je Ćurčić i dodao da ne razmišlja o mogućim incidentima:

"Iskreno, i ja i ekipa moramo da se koncentrišemo samo na igru. Uprkos nekim pretnjama ekstremista, ne strahujem za našu bezbednost jer verujem da će domaćin uraditi sve da dobro organizuje meč. Na nama je da učinimo sve da bodove odnesemo za Srbiju".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC