• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STEAUA: Znamo šta nam je činiti

Autor mondo.rs

Rumunska Steaua u sredu uveče u Beogradu mora da da gol, a da ne primi nijedan da bi prošla u plej-of za plasman u Ligu šampiona. Fernando Varela, ipak, spreman. Pedracini govorio i na srpskom jeziku.

Italijan Masimo Pedracini, nekadašnji asistent Valtera Zenge u stručnom štabu Crvene zvezde, učinio je zabavnijom konferenciju za novinare Steaue, pred revanš meč sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Dobro veče! Sećam se malo srpskog jezika", rekao je Pedracini okupljenim novinarima na stadionu Partizana.

Jedan od novinara beogradskih medija pitao je Pedracinija da li na srpskom jeziku može da kaže ovo: "Čestitam Partizanu plasman u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona".

Pedracini ga je pogledao, nasmejao se i rekao: "Do viđenja, prijatno".

Ozbiljniji deo konferencije za novinare, naravno, bio je posvećen onome što nas očekuje u sredu uveče na stadionu Partizana.

Pedracini, koji je sada u stručnom štabu Steaue, rekao je da je rumunska ekipa potpuno spremna za megdan.

"Ovaj meč je veoma važan za oba tima. Mi smo odlično spremni i fizički i psihički i svesni smo da možemo dalje samo ako damo više golova od Partizana. Računali smo i na opciju da Partizan igra defanzivnije, da 'čuva rezultat', jer mu to odgovara, ali mi svakako moramo da idemo na to da damo gol. Dobro smo analizirali meč iz Bukurešta. Verujem da će i u revanšu biti otvorena igra na obe strane. Partizan nas nije iznenadio u prvom meču, znali smo da ima kvalitetan tim, ali šanse u revanšu su 50-50%", kaže Italijan.

Navijači mogu da budu prevaga. Očekuje se da Grobari budu 12. igrač. Ali, Pedracini kaže da pune tribine mogu da budu motiv i za njegovu ekipu.

"Nama takva podrška nedostaje (navijači Steaue bojkotuju utakmice nezadovoljni upravljanjem gazde Bekalija, prim. aut.). Znam da ovde ume da bude vatrena atmosfera, sećam se utakmice sa 'Marakane', ali igrači koji su u Steaui moraju da znaju da izdrže pritisak sa tribina i zato se ne brinem", rekao je Pedracini.

A kakvu ulogu može da igra novac, s obzirom na to da se za plasman u narednu rundu dobija 5,4 miliona evra?

"Nije to jedina motivacija. Jeste značajna, svakako, ali svi mi imamo ponos i želju da budemo slavni što je važnije od novca", odgovorio je Pedracini.

Kapiten i štoper Steaue Fernando Varela bio je pod znakom pitanja zbog povrede. Ali, on će u sredu uveče predvoditi svoj tim.

"Odlično se osećam i spreman sam da igram", kaže on.

O utakmici i navijačima Partizana... 

"Navikli smo da igramo pred punim stadionima i drago nam je što će tako biti i sutra. Videćemo ko će pobediti. Znamo da će Partizan napasti, ali nama je cilj da igramo našu igru. Ova utakmica je veoma važna za nas i možemo da kažemo da je meč sezone, jer nam je cilj da uđemo u Ligu šampiona", rekao je Varela.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC