• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije hteo u Ligu šampiona, već kući - u Brajton

Autor mondo.rs

Krug stvaran 17 godina je kompletiran. Bobi Zamora vratio se tamo gde je cela Evropa čula za njega.


I ko nije igrao "menadžera" i ko nije pratio engleske niže lige, morao je početkom veka čuti da u Brajtonu igra klinac koji pogađa na svakoj utakmici.

Taj klinac bio je Bobi Zamora.

Kao veteran od 34 godine, prekaljeni centarfor vratio se u utorak u klub u kojem je od 1999. do 2003. pogodio 83 puta na 136 utakmica.

"Kada lopta pogodi gol, to nije Širer, to nije Kol, već Zamoraaa", pevali su mu svojevremeno navijači, pred kojima će igrati i ove sezone. Od 2003. i rastanka sa Brajtonom nastupao je za Totenhem, Vest Hem, Fulam i Kvins Park, sa kojim se rastao ovog leta.

Obraćajući se novinarima na promociji, novi - stari napadač Brajtona otkrio je da je odabrao povratak "kući" u teškom izboru.

"Imao sam ponudu ekipe koja igra Ligu šampiona i koja je šampion svoje zemlje praktično svake godine, pa mi nije bilo lako, ali Brajton je jedino mesto gde zaista želim da budem", rekao je Zamora.

Napadač koji je svojevremeno vodio Brajton do dve uzastopne promocije, zasluživši usput i poziv u mladu reprezentaciju, obratio se i navijačima.

Poručio im je da ne očekuju starog Bobija Zamoru.

"Sve je tada bilo mnogo drugačije. Počeli smo u trećoj diviziji i to je bila ekipa koja je zajedno igrala duži perod. Sada mi nije krajnji cilj da postignem 30 golova u sezoni. Sada je najvažnije da ekipa igra dobro svake nedelje"

Nekadašnji omladinac Vest Hema (za koji i dalje navija) zatiče Brajton u istom rangu u kojem ga je i ostavio - Čempionšipu.

"To je zaista naporno takmičenje. Verovatno je teže od Premijer lige u pogledu broja utakmica i broja timova koji bi mogli da ga osvoje", poručio je napadač, koji je tokom duge karijere upisao i dva nastupa za "A" selekciju Engleske.

Pre više od decenije, ime Bobija Zamore bilo je sinonim za Brajton i obrnuto. Sada je vreme za novi početak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC