• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret za evropsku jesen Partizana!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Steauu 4:2 (1:2) i plasirali se u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Liga Evrope je "u džepu"...

 Preokret za evropsku jesen Partizana! Izvor: MN PRESS

Čarobno veče na stadionu u Humskoj ulici!

Borbeni, umešni, nepokolebljivi, ali i srećni Partizan, nalazi se na pragu Lige šampiona, svestan da će bez obzira na ishod narednog dvomeča odigrati šest utakmica na evrosceni od septembra do decembra.

Partizan - Steaua 4:2 (1:2), posle 1:1 u Bukureštu vodi srpskog prvaka na korak od sna!

Strelci su bili Stefan Babović u osmom, Marko Jevtović u 60, Andrija Živković u 69. i Nikola Trujić u 91. minutu, dok su strelci na drugoj strani pogađali Suli Muniru u 11. i Jugurta Hamrun u 33. minutu.

Partizan i njegovi navijači sada sa velikim nestrpljenjem čekaju petak u podne, kada će u Nionu biti obavljen žreb plej-of runde.

Iznenađenja koja su u ovom pretkolu napravili Jokanovićev Makabi iz Tel Aviva, Đurđićev i Rodićev Malme, pa i sam Partizan, izazvala su velika pomeranja na listi povlašćenih i nepovlašćenih ekipa.

Umesto Red Bula iz Salcburga i Plzenja, mogući rivali Živkovića i drugova sada su Bazel, Seltik, APOEL, BATE Borisov i Dinamo iz Zagreba.

Da Partizan dođe u priliku da se treći put u istoriji nađe u grupnoj fazi Lige šampiona, moralo je pred 30.000 ljudi u Humskoj da se dogodi mnogo toga. Možda i previše za jednu fudbalsku utakmicu i živce prosečnog ljubitelja sporta.

Milinkovićevi izabranici poveli su već u osmom minutu, zahvaljujući grešci štopera.

Zatim su se u obostrano otvorenoj igri - od strane Partizana i u nepotrebnom srljanju - u njegovoj odbrani, pogotovo na levoj strani, pojavile takve šupljine, da su napadači Steaue to morali da iskoriste. Na odmor se otišlo sa rezultatom 1:2 i sve je neodoljivo podsećalo na prošlogodišnji revanš protiv Ludogoreca, u istoj fazi kvalifikacija.

Međutim, početkom drugog poluvremena je usledio događaj koji je potpuno promenio tok utakmice.

Brašanac je iznudio crveni karton Varele (prošle godine ga je kada se "lomilo" zaradio Trajković), a Mađar Ištvan Pap "častio" je crno-bele penalom, iako je faul načinjen van kaznenog prostora.

Izvor: MN PRESS


Božinov je sa 11 metara pogodio stativu, ali to nije slomilo duh Partizana.

Jevtović je srećno izjednačio na 2:2, Tade propustio odličnu priliku za 2:3, a Živković iskoristio malo slobodnog prostora u šesnaestercu da zapleše u stilu Ronaldinja i ponovo dovede svoj tim u vođstvo!

Steaua sa 10 igrača nije imala izbora. Morala je da napadne i crno-belima se otvorio prostor da joj zadaju završni udarac. Pomalo apsurdno, on nije usledio iz neke od brojnih kontri, već posle kornera, kada je Trujić iz drugog pokušaja nagradio Živkovića za idealan centaršut.

Partizan je posle pet godina opet u plej-ofu Lige šampiona. Poslednji put, protiv Anderlehta, bio je uspešan...


PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović (od 90' Trujić), A. Živković, Oumaru, Božinov (od 60' Ilić).

STEAUA: Kožokaru, Alsenat, Varela, Pap, Toška, Breveld (od 72' Tudorie), Muniru, Čipčiju (od 51' Giljerme), Hamrun (od 70' Janku), Popa, Tade.

Fudbalerima Partizana biće veliki podsticaj i to što ih uživo gleda i bodri njihov sigurno najpopularniji navijač u poslednje vreme - osmogodišnji Despot Lazić iz Bajine Bašte.

Pogledajte kako je izgledala koreografija Grobara na početku utakmice!

Izvor: MN PRESS


IZ MINUTA U MINUT

90+1' GOOOOL - 4:2! Nikola Trujić! Gotovo je! Kratko dodavanje iz kornera, Živković centrira na glavu Trujiću, čiji prvi pokušaj ne pronalazi put do mreže, ali drugi, iz odbitka - da! Uklizao je povratnik iz Napretka i postavio konačan rezultat...

90+1' Pet minuta nadoknade.

89' Oumaru je iz nekog razloga oklevao da uposli Živkovića, koji bi se pravovremenim pasom našao u stopostotnoj šansi...

87' Steaua je sve karte bacila na napad, tako da Partizan ima dosta prostora za kontre preko Živkovića i Oumarua. Za sada ipak nema četvrtog gola. Drhtavica...

82' Ne zna se da li je lepši bio dribling ili centaršut Živkovića. Oumaru je bio spreman da povisi na 4:2, ali je Alsenat "iznikao" ispred njega i izbio loptu u korner.

79' Petljali su previše Živković i Brašanac u kaznenom prostoru, oklevali sa šutem, lopta je došla do Ilića, koji je izgubio loptu.

69' GOOOOL - 3:2! Andrija Živković! Ponovo je Oumaru lepo uposlio saigrača. Živković je primio loptu na oko 12 metara iskosa od gola, pustio Alsenata da prokliza u prazno, prebacio loptu sa desne na levu nogu i uz pomoć stative postigao gol koji vodi Partizan u dalje takmičenje...

...
Izvor: YouTube


63' SREĆA! Tade je sa 15 metara tukao tik pored stative, malo ometen od strane Fabrisija. Ponovo "rupe" u odbrani.

62' Zoran Milinković poslao je Ilića u igru umesto Božinova.

60' GOOOOL - 2:2!Marko Jevtović! Srećno, ali i zasluženo stiže Partizan do izjednačenja. Oumaru je uposlio Jevtovića na oko 25 metara od gola, ovaj napravio korak-dva i oštro šutirao. Lopta je zakačila večeras krajnje maleroznog Papa, promenila pravac i prevarila Kožokarua.

59' Sprema se da uđe Saša Ilić!

58' Žuti karton Giljermeu i slobodan udarac iz dobre pozicije za centaršut. Preambiciozan pokušaj Babovića da direktno ugrozi Kožokarua...

56' U kratkom vremenskom razmaku dva žuta kartona igračima Steaue - Alsenatu i Hamrunu.

55' Borbeni Brašanac iznudio je korner posle neuspelog driblinga Petrovića. Pap interveniše glavom...

50' BOŽINOV PROMAŠUJE! Bugarin je uzeo kratak zalet i pogodio desnu stativu... Što bi se reklo košarkaškim rečnikom - "Lopta ne laže". Nije bio penal, nema ni gola.

Valeri Bozinov.
Izvor: YouTube


48' PENAL I CRVENI KARTON VARELI! Božinov je "iščačkao" loptu Papu, Brašanac istrčao ispred Varele, dobro se postavio i iznudio faul zadnjeg igrača odbrane. Na snimku se videlo da je prekršaj načinjen van šesnaesterca, ali Ištvan Vad je pokazao na "belu tačku"...

46' Bez izmena u poluvremenu.

Izvor: MN PRESS


Prema statistici na sajtu UEFA, Steaua je dala dva gola iz dva šuta u okvir. I zaista, bile su to pozicije iz kojih je iole kvalitetnom igraču teško da promaši...

Kraj prvog poluvremena! Previše propusta i "rupa" u odbrani Partizana, što je Steaua iskoristila da preokrene rezultat na 1:2. Crno-beli u drugih 45 minuta moraju da daju dva gola više da bi otišli dalje.

43' Dobar pas Babovića iza leđa odbrane, ali Kožokaru istrčava i uzima loptu ispred Oumarua.

38' OFSAJD! Božinov se "poklonio" na idealno centriranu loptu iz slobodnog udarca i pogodio. Jedini problem je što je u trenutku izvođenja prekida Bugarin bio najbliži golmanu. Ali, odbrana Steaue nije ništa bolja od Partizanove i to bi Oumaru, Božinov i ekipa morali da iskoriste.

33' GOL - 1:2!Jugurta Hamrun... Nažalost, lopta se brzo posle našeg prethodnog posta zakoprcala u mreži Partizana. Alsenat je na 30 metara oduzeo loptu Petroviću, Popa sa desnog boka uputio centaršut po zemlji, a Alžirac Hamrun potpuno sam sa 13-14 metara volejom poslao loptu u donji levi Živkovićev ugao.

Steaua.
Izvor: YouTube


32' Od početka se igra "prsa u prsa", čini se da je samo pitanje kada će pasti sledeći gol... I ko će ga dati.

27' SREĆA! Gregori Tade je utrčao u prostor i bez oklevanja tukao sa 15-ak metara iskosa. Živković je delimično odbranio, lopta je "liznula" prečku i otišla u korner.

26' Lepo je prošao Oumaru po levom krilu, dao povratnu loptu na 16 metara, ali nije bilo nikoga da je zahvati i zapreti Rumunima...

20' ŠANSA! Babović kao sidraš u vaterpolu, leđima okrenut golu uspeva da zahvati centaršut Vulićevića. Lopta je odskakutala tik pored desne stative...

17' Zadnja linija gostiju je krajnje nesigurna sa loptom u nogama. Ovog puta je njihov "poklon" došao do Oumarua, ali prilično daleko od gola. Kamerunac je pokušao "iz prve" i žestoko promašio.

15' Steaua vrši pritisak na loptu već od linije Partizanog šesnaesterca.

11' GOL - 1:1! Suli Muniru! Loša intervencija uže odbrane vodila je ekspresnom izjednačenju. Balažic nije uspeo da izbije centaršut sa desnog boka (u skoku ga odgurnuo Tade), Vulićević je to uradio relativno slabo, a iz drugog plana je naleteo mlađi brat znatno poznatijeg Sulija Muntarija, pokupio tu loptu i lako matirao Živka Živkovića.

Steaua.
Izvor: YouTube


9' Još jedna obećavajuća akcija, Kožokaru brani šut Brašanca sa 18 metara.

8' GOOOOL - 1:0!Stefan Babović! Pap je nespretno intervenisao prilikom centaršuta Andrije Živkovića, petom je poslao loptu pravo na nogu usamljenom "vezisti" Partizana, koji je plasirao loptu u praznu mrežu!

.
Izvor: YouTube


5' Još bolja šansa za Partizan! Posle šuta Babovića izveden je korner sa leve strane, a Balažic je u petercu zahvatio loptu nogom - nezgodno za golmana Kožokarua, ali nažalost, preslabo za gol.

3' Prva opasnost pred golom crno-belih. Balažic dva puta i Fabrisio jednom, izbijaju loptu što u polje, što u kornere... Steaua ih je izvela dva u istom napadu.

1' Uoči početka utakmice, minutom ćutanja je odata pošta žrtvama vojne akcije "Oluja" pre 20 godina.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


1' Grobari su širom južne tribine istakli transparent: "Ponosni na grb u srcu što stoji - Juriš u slavu naši heroji"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC