• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal strepi pred žreb Lige šampiona

Autor mondo.rs

"Crveni đavoli" u petak će saznati koga moraju da pobede da bi se posle godinu dana odsustva vratili u elitno takmičenje.

Pažnja srpske fudbalske javnosti pred žreb plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona posle dužeg vremena je okrenuta mahom ka našem predstavniku, Partizanu, a manje ka velikim evropskim klubovima, koji kao treći ili četvrti u svojim nacionalnim prvenstvima moraju da dobiju jedan dvomeč kako bi se našli u grupnoj fazi, među najbolja 32 tima na kontinentu.

Ove sezone je "sito" u tom delu kvalifikacija veoma gusto, jer po imenima samo dva od 10 klubova mogu da se svrstaju u grupu autsajdera.

Među povlašćenima uoči žreba u Nionu (petak, 12.00) nalaze se Mančester junajted, Valensija, Bajer Leverkuzen, Šahtjor i Sporting.

Te ekipe formiraće pet parova plej-ofa "ukrštajući" se sa moskovskim CSKA, Laciom, Klub Brižom, Monakom i Rapidom iz Beča.

Klub kome bi najteže pao eventualni neuspeh u kvalifikacijama (18/19. i 25/26. avgusta) sigurno je Mančester junajted. Trostruki prvak Evrope podbacio je u prvoj sezoni nakon odlaska ser Aleksa Fergusona i 2014/15 kompletno izostao sa evroscene, ne samo iz Lige šampiona.

Minula sezona, pod vođstvom Luja van Gala, nije bila briljantna, ali je osvajanjem četvrtog mesta u Engleskoj stvoren preduslov za povratak "crvenih đavola" tamo gde im je, objektivno, mesto.

Van Gal zna šta očekuje njegovu ekipu, koja će do prve utakmice u Evropi odigrati dva kola Premijer lige (protiv Totenhema kući i Aston Vile u gostima).

"Utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona uvek nose puno stresa. Možete da izvučete protivnika koji je uveliko počeo sezonu, dok je mi tek počinjemo, tako da onda nije nimalo lako. Međutim, mi smo postavili svoj cilj. Moramo to da uradimo za navijače. Iako smo prošle sezone bili četvrti u Premijer ligi, pružaju nam podršku na kakvu nisam nailazio u svojim prethodnim klubovima", rekao je holandski stručnjak.

Junajtedu ne bi odgovaralo da izvuče CSKA, koji je posle 2:2 u Moskvi i 2:0 za Spartu u Pragu uspeo da preokrene na 2:3 i ode dalje, kao ni Monako, proletos učesnika četvrtfinala Lige šampiona, koji je deklasirao Jang Bojs (7:1) i pokazao da je već u formi.

Lacio ima kvalitet, ali počinje prvenstvo tek 23. avgusta, dok su Briž i Rapid "na papiru" predodređeni za ispadanje, ali su trijumfom nad Panatinaikosom (2:1, 3:0), odnosno Ajaksom (2:2, 3:2), nagovestili da ni na Old Traford neće otputovati sa "belom zastavom", ako dođe do tog okršaja.

Sigurno je da nam sledi dobra porcija uzbuđenja pre nego što u septembru počne grupna faza, koja neminovno nosi sa sobom masu ne preterano zanimljivih utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC