• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Petarda" Borusije, ispali Vest Hem i Trabzon

Autor mondo.rs

Odigrani su revanš mečevi trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Pored Sampdorije, oprostilo se još nekoliko favorita...

Novosadska Vojvodina jedna je od 29 ekipa koje su prebrodile treće pretkolo Lige Evrope i plasirale se u plej-of rundu, gde će im se priključiti 15 timova koji su u utorak i sredu eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Najzvučnije ime koje se uključilo u ovoj fazi takmičenja je Borusija Dortmund. "Milioneri" su pod vođstvom novog trenera Tomasa Tuhela, ali u manje-više istom sastavu kao prošle sezone, deklasirali austrijski Volfsberger.

Posle 1:0 u prvom meču, na "Vestfalenu" je bilo 5:0, pogocima Rojsa, Obamejanga i Mkitarjana (het-trik).

Pored Sampdorije, zvanje favorita nije opravdalo još nekoliko ekipa.

Rumunska Astra Đurđu "izbacila" je Vest Hem (2:2, 2:1), a Rabotnički iz Skoplja posle produžetaka u Trabzonu bio bolji od istoimenog turskog kluba - 1:1 (prvi meč 1:0).

Vuk Rašović i Dinamo iz Minska kao domaćini su izgubili od Ciriha u 90 minuta (0:1), ali su nakon 120 ipak slavili - 1:1.

Od klubova sa teritorije ex-YU, splitski Hajduk i u revanšu je pobedio norveški Stromsgodset (2:0, 2:0), mada je pri 0:0 ostao sa igračem manje, dok je Slavoljub Muslin sa Standardom bio previše krupan zalogaj za sarajevski Željezničar. Belgijanci su ostvarili dvostruku pobedu - 2:1, pa 1:0.

16 "DIREKTNIH"

Pravo u grupnu fazu Lige Evrope u septembru će ući Viljareal, Totenhem, Liverpul, Augsburg, Šalke, Fiorentina, Napoli, Braga, Marsej, Lokomotiva Moskva, Groningen, Dnjepar, Anderleht, Bešiktaš, Asteras Tripolis i Sion.

Biće tamo i 10 poraženih u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kazahstanski Kairat, koji je početkom jula bio bolji od Crvene zvezde, uspeo je da u Škotskoj izvuče željeni remi protiv Aberdina (1:1, 1:2) i takođe će se boriti za mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Treće pretkolo "apsolvirali" su Atletik Bilbao, Sautempton, Legija, Krasnodar, PAOK, Bordo, Rubin, Alkmar...

Njima će se u petak od 13.00 u žrebu u Nionu pridružiti Ajaks, Fenerbahče, Red Bul Salcburg, Panatinaikos, Plzenj, Steaua, Sparta Prag, Leh Poznanj...

Držimo palčeve Zlatomiru Zagorčiću i njegovim učenicima, da kao nepovlašćena ekipa izvuku rivala po meri!

Treba očekivati da UEFA u prepodnevnim satima podeli ukupno 44 tima u nekoliko podgrupa, kada će krug potencijalnih protivnika Vojvodine biti smanjen na četiri-pet imena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC