• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marezovo i Žiruovo popodne!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Lestera nastavili sjajnu formu i ponovo došli do prve pozicije. Olivije Žiru prvo Arsenal doveo u lošu situaciju, a potom im doneo i pobedu. Junajted igrao dobro, ali ne može da postigne gol...

Kolo je počelo iznenađenjem, a "engleski" termin od 16 časova, u kom se igralo čak šest utakmica, obeležila su dva igrača:

Rijad Marez i Olivije Žiru!

Prvi je postigao čak tri pogotka u pobedi Lestera nad Svonsijem i ponovo postavio svoju ekipu na prvo mesto tabele, a drugi je prvo postigao autogol, a onda i pogodak za pobedu nad Sanderlendom i odlazak na drugo mesto. Junajted opet odigrao "nulu", ali u meču u kome su dominirali...

Desetkovani Arsenal (bukvalno, imaju deset povređenih igrača) je imao nešto lakši zadatak nego u prethodnim kolima.

Poveli su golom Džoela Kembela u 33. minutu na novu asistenciju Mezuta Ozila, ali je slavlje, na kratko, pokvario nespretni Olivije Žiru koji je krajem poluvremena loptu poslao u sopstvenu mrežu.

Ipak, često kritikovani Francuz se ispravio za nespretnost i postigao gol u 63. minutu posle nabačene lopte Monreala, a pobedu je u nadoknadi vremena potvrdio Aron Remzi. Posle novembra bez pobede u Premijer ligi, i odlaska do Arsenalovog "omiljenog" četvrtog mesta, zbog kikseva drugih ekipa Arsenal je sada drugoplasirani.

Ispred njih je samo Lester siti koji nastavlja svoju sezonu iz snova. Sačekao je težak raspored igrače Klaudija Ranijerija u decembru, ali se za sada dobro snalaze.

Posle "iksa" protiv Junajteda ostvarili su veliku pobedu u Velsu uz tri gola Rijada Mareza, a verovali ili ne, Džejmi Vardi u subotu nije postigao gol i tako je prekinuo niz na 11 uzastopnih utakmica u kojima je postigao pogodak.

Vest Hem je ove sezone poznat kao "dželat" velikih ekipa, a ostao im je još samo Mančester junajted. Ipak, ekipa Slavena Bilića nije ista sa i bez Dimitrija Pajea, pa su tako "đavoli" dominirali u ovom meču i pravo je čudo kako nisu postigli gol. Ređale su se šanse za Marsijala i Lingarda, ali Junajted nije postigao gol.

U ostalim utakmicama Votford je uz pomoć svojih napadača Dinija i Igala pobedio dojučerašnjeg rivala iz Čempionšipa Norič, a Sautempton i Totenhem su osvojili samo po bod protiv Aston Vile odnosno Vest Bromvič Albiona.

REZULTATI 15. KOLA:

Arsenal – Sanderlend 3:1 (1:1)
/Kembel 33, Žiru 63, Remzi 90+3 – Žiru ag 45/

Mančester junajted – Vest Hem 0:0

Sautempton – Aston Vila 1:1 (0:1)
/Romeu 74 - Leskot 44/

Svonsi – Lester 0:3 (0:2)
/Marez 5, 22, 68/

Votford – Norič 2:0 (1:0)
/Dini 30, Igalo 90+1/

VBA – Totenhem 1:1 (1:1)
/Meklejn 39 – Ali 15/

Stouk – Mančester siti 2:0 (2:0)
/Arnautović 7, 15/

18.30 Čelsi – Bornmut

nedelja

17.00 Njukasl – Liverpul

ponedeljak

21.00 Everton – Kristal Palas

TABELA: Lester 32, Arsenal 30, Mančester siti 29, Mančester junajted 29, Totenhem 26, Vest Hem 23, Liverpul (-1) 23, Kristal Palas (-1) 23, Votford 22, Stouk 22, Everton (-1) 21, Sautempton 21, VBA 19, Čelsi (-1) 15, Svonsi 14, Norič 13, Sanderlend 12, Bornmut (-1) 10, Njukasl (-1) 10, Aston Vila 6.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC