• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Rakitić ide na Ostrvo?

Autor mondo.rs

Hrvatski "Jutarnji list" objavio informaciju da zvezda Barselone prelazi u Mančester siti. Luis Enrike demantuje medije. Ivan Perišić na radaru Mančester junajteda.



Otkako je pre nešto više od mesec dana odigrao bledo u "El Klasiku", 28-godišnji Ivan Rakitić izgubio je mesto standardnog prvotimca kod Luisa Enrikea.

Da se nešto dešava na relaciji igrač - trener u Barseloni potvrdio je i meč protiv Viljareala, jer 28-godišnjeg hrvatskog veziste nije bilo ni na klupi za rezerve. Luis Enrike se okrenuo Denisu Suarezu i Andre Gomesu, a Hrvat je marginalizovan.

Trener Barse je izostavljanje Rakitića iz ekipe objasnio "taktičkim razlozima", mada je bilo malo onih koji su mu poverovali.

"Glasine o njegovom navodnom transferu nemaju veze sa tim što on nije u ekipi. Moj je posao da izaberem igrače i tim koji će igrati... Informacije koje plasiraju mediji, bilo da je reč o hrvatskim, španskim ili engleskim medijima, nisu tačne ni 25%", izjavio je Luis Enrike posle meča sa Viljarealom o Rakitićevom statusu.

Rakitić ćuti, za medije ne govori javno o svom statusu, osm poslovnično: "Treniram, ja sam profesionalac, na treneru je da odluči...".

Ipak, zagrebački "Jutarnji list", pozivajući se na svoje neimenovane, ali dobro obaveštene izvore, tvrdi da se sprema transfer-bomba: Rakitić ide kod Pepa Gvaridole!

Međutim, nije bez značaja i trenutna pozicija Luisa Enrikea. Prvih dana nove godine, pojedini mediji u Španiji plasirali su priču da su treneru odbrojani dani na Nou Kampu, a novi kiks Barselone, baš protiv Viljareala, dodatno je uzburkao duhove.

Enrike ili Rakitić? Videćemo...

Rakitić je od dolaska u Barselonu iz Sevilje 2014. godine ostavio dubok trag. Sa Barselonom je u svojoj prvoj sezoni osvojio tripletu - titulu prvaka Španije, titulu prvaka Evrope i Kup kralja. U finalu Lige šampiona protiv Juventusa (2015. godine) dao je vodeći gol za Barselonu, a naredne sezone je sa Barsom ponovo osvojio titulu prvaka Španije.

Rakitić ima petogodišnji ugovor sa Barselonom, odnosno do 2019. godine, dakle Siti ili neki drugi klub koji ga želi (pominju se Juventus i Mančester junajted) će morati da plati obeštećenje, mada to je nije veliko opterećenje za pomenute klubove.

Da sve ovo "začine" pobrinuli su se italijanski mediji koji su objavili da je još jdan hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić, na radaru Mančester junajteda, pa bi moglo da se dogodi da dva Hrvata uskoro obuku dresove velikih gradskih rivala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC