• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Super provera, Đorđe će lepo da spava

Autor mondo.rs

Trener Partizana konstatovao posle meča sa Atlantasom da je protivnik iz Litvanije poslužio u rešavanju problematike napada na organizovanu odbranu, što u većini mečeva očekuje crno-bele u Superligi Srbije.

 Marko Nikolić na pripremama FK Partizan Super provera, Đorđe će lepo da spava Izvor: MN PRESS


/Od izveštača MONDA sa priprema Partizana, Vladimira Sukdolaka/

Poslednja test utakmica Partizana u Limasolu poslužila je stručnom štabu "parnog valjka", na čelu sa trenerom Markom Nikolićem, za uvežbavanje organizacije napada protiv čvrste odbrane.

Igra Atlantasa bila je orijentisana ka defanzivi i kontranapadima, što upravo karakteriše većinu srpskih superligaša na utakmicama sa Partizanom.

"Odlična utakmica za nas, jer nas slični protivnici čekaju u prvenstvu. Igraju u bloku, organizovano u zoni i nije im problem da se brane celu utakmicu, a da rivala ugrožavaju iz kontranapada", rekao je Nikolić posle meča koji je Partizan dobio 2:1.

Šansu da se nametnu imali su igrači sa manjom ili nikakvom minutažom u prvom delu sezone.

"Jako dobra provera za ovu grupu igrača koja je izašla na teren, jer većina, osim jednog ili dvojice, nije imala veću minutažu jesenas. Imali su priliku da vežbaju na onome što ih čeka u prvenstvu. Veoma sam zadovoljan u tom smislu. Utakmica je pokazala neke kvalitete i nedostatke kod nas, kako na ekipnom tako i na, što je još važnije, individualnom nivou"

Mohamed el Monir pružio je mnogo bolju partiju nego pre dva dana protiv Kikersa.

"To je logično i očekujem da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Sedam dana je sa nama, izdržao je vrlo teške treninge i već odigrao dve utakmice po 90 minuta. U ozbiljnom je zamoru i naporu, a danas je bio neuporedivo bolji nego na prošlom meču"

Protiv Atlantasa na poziciji desnog beka bio je Miroslav Bogosavac. Trener "parnog valjka" podseća da nije u pitanju nova ideja, već da je mladog fudbalera na "kontra strani" isprobavao i pre nekoliko sezone.

"To smo već radili, on je momak koji to može bez ikakvih problema to da odradi. Pripremne utakmice služe za to da isprobamo neke varijante koje mogu da nam služe u prvenstvu, a ne da eksperimentišemo usred takmičenja"

"Đorđe je budućnost kluba, ali mora da radi"

Izvor: MN PRESS



Partizan je drugi pogodak postigao iz akcije na kojima insistira Nikolić. Nemanja Mihajlović je sa svoje polovine odigrao u prostor na desni bok, a Đorđe Jovanović se hitro spustio do šesnaesterca i zatresao mrežu.

"Nije u pitanju samo 'brz napad', mi smo kontrolisali loptu 90 odsto vremena. Bavili smo se iznad svega problematikom početka i organizacije napada protiv zgusnute odbrane rivala, koji je apsolutno orijentisan na odbranu i kontranapade. Super utakmica za nas, jer je to problematika sa kojom se susrećemo i u Superligi Srbije"

Jovanović je pokazao da na njega u budućnosti mora ozbiljno da se računa.

"I njemu je mnogo teško. Takođe druga utakmica u tri dana, sa teškim treningom. Dao je gol i verovatno će lepo da spava večeras. On je budućnost kluba i tu nema dileme. Ali, mora još dosta da radi na otklanjanju nekih nedostataka, koji su više vezani za način kretanja u određenim situacijama, a ne za individualni kvalitet", podvukao je Nikolić.

Trener Partizana izvšio je samo dve izmene. Šansu pred kraj meča dobili su Sava Petrov i Uroš Damnjanović. Igrači koji danas nisu igrali dobiće priliku za dva dana protiv Zorje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC