• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uroš Damnjanović za MONDO: Želim "desetku"!

Autor mondo.rs

Damnjanović otkriva s kim je najbolji prijatelj u Partizanu i ko mu nedostaje na pripremama. Za 22. rođendan poželeo "desetku" i da dokaže da je igrač za crno-bele

 Uroš Damnjanović za MONDO: Želim "desetku"! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa priprema Partizana, Vladimira Sukdolaka/

Na poziv Marka Nikolića, Uroš Damnjanović je 2014. stigao iz Rada u Partizan. Povreda prepona, kasnije i operacija sprečili su mladog fudbalera da već u prvoj sezoni zablista u crno-belom dresu.

Morao je da krene težim putem...

Dugo odsustvo "prekomandovalo" ga je u Teleoptik, a onda je Partizan odlučio da ga pošalje u Sinđelić, kod Bate Mirkovića na pozajmicu. Odigrao je 26 utakmica i postigao šest golova.

Kvalitetne partije u Prvoj ligi Srbije vratile su ga prošlog leta u Humsku 1 i sada želi da se nametne stručnom štabu i zasluži minute u drugom delu sezone.

"Proteklih šest meseci nisam igrao, samo sam trenirao", počinje Damnjanović,

Jesenas nije imao priliku, dva puta je bio među 18 u Kupu Srbije, ali nije igrao.

"Nadam se da za mene dolaze bolji dani u Partizanu. Iskren da budem, posle šest meseci neigranja nije mi lako. Nekim partijama na pripremnim utakmicama sam zadovoljan, ali bilo je i onih na kojima sam mogao više. Ceo život sam igrao 'desetku' na mestu polušpica, a ovde sam bio na zadnjem veznom i krilu, mestima koja mi manje odgovaraju. Ali tu sam da iskoristim svaku priliku koju mi se ukaže", objašnjava Uroš.

Za vreme utakmice protiv Kikers Ofenbaha, nemački fudbaleri, koji nisu igrali, raspitivali su se za Damnjanovića. Očigledno da je mladi reprezentativac ostavio snažan utisak.

"Rekli su mi da su Nemci pitali za mene i da su isticali da dobro igram. To mi znači na gradnji samopouzdanja i imponuje mi, a zaista sam na toj utakmici igrao dobro."

Damnjanović je suočen sa izuzetnom konkurencijom u Partizanu.

"To su pozicije na kojima ima najviše igrača i svi su dobri. Kunkurencija je velika, a ja se nadam da ću se što pre izboriti da dobijem priliku", očekuje Damnjanović.

Slobodnog vremena u prvom delu priprema, a i po dolasku na Kipar nije bilo mnogo. Svaki minut bez treninga, Uroš je koristio za oporavak i san. Kako se bliži povratak u Srbiju vremena za druge razonode je više.

"Pogledam neki film sa cimerom Necom Mihajlovićem, odemo u šetnju, do grada. Inače, u Limasolu mi žive četiri drugara iz mog rodnog mesta Kovačevca kod Mladenovca, tako da sam bio da se vidim i sa njima."

Poslednji film koji je odgledao Damnjanović preporučuje posetiocima MONDA.

"Volim sve da gledam, ali bih preporučio španski film 'El cuerpo' ili prevedeno na srpski 'Telo'. Mnogo mi se dopao..."

Sa Mihajlovićem je drug još iz najranijih dana u Radu, gde su obojica počeli bavljenje fudbalom.

"Znam ga od devete godine. On je par meseci ranije počeo da trenira, a onda sam stigao ja. Poznajemo se već 11 godina, što bi se reklo - znamo se u dušu. Volim ga mnogo kao drugara i uvek smo cimeri, što u klubu, što u reprezentaciji. Neca odlično 'skida' Nešu Bridžisa i Đuru Franeta, pa me zasmejava..."

Fali Duca Vlahović.

"Kako ne, izvanredan momak, koji me je najbolje prihvatio kada sam stigao iz Sinđelića. Mnogo ga cenim i volim. Mislim da je velika nada i da će biti odličan igrač."

A, ne zaboravlja ni Valerija Božinova.

"Odlična je atmosfera, pre svega jer dobro igramo i pobeđujemo. Izvršavamo besprekorno zadatke koji se postave ispred nas. Ima odličnih momaka, koji prave atmosferu, jedino nedostaje Božinov, da se razdere, peva u društvu, 'lupa' na svoj način. Sale Iliće je možda najjači lik koga sam sreo u životu, ali fali Boža da budu u tandemu. Kada su zajedno – to je šou."

Uroš je intervju za MONDO dao na svoj 22. rođendan. Poželeli smo mu zdravlja, sreće i uspeha, a evo šta bi mladi fudbaler napisao na papiru želja za sledećeih šest meseci: "Da dobijem 'desetku' u Partizanu i da se izborim za veću minutažu. Da pokažem svima da vredim i da mogu da iznesem teret igranja u Partizanu."

Srećno!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC