• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka Evertona: Radovaću se na Jugu!

Autor mondo.rs

Brazilac posle nekoliko meseci dao intervju srpskim medijima. Pričao o golu na derbiju i gde će potrčati ako ponovo bude strelac. Misli da može još bolje nego prošle sezone, koja je bila odlična.

 Poruka Evertona: Radovaću se na Jugu! Izvor: MN PRESS

/Od izveštača MONDA sa Kipra Vladimira Sukdolaka/

Everton Luiz -  fudbalska "radilica".

Brazilca obožavaju navijači Partizana, "kupio" ih je partijama tokom 2016. Za godinu dana u crno-belom dresu praktično nije imao loš dan. Uvek je bio spreman da se "pobije" za loptu, čak i kada su se njegovi saigrači predavali. Čak i u prijateljskim utakmicama! Ni na pripremnim nije drugačiji.

I on je zavoleo Partizan…

"Jako sam zadovoljan u Partizanu. Dopada mi se klub, navijači, grad... Srećan sam i ne bih mi bio problem da dugo godina ostanem. Ali, mi smo profesionalci i nikada se ne zna kada mogu da odem", počeo je Everton priču sa izveštačima srpskih medija sa priprema Partizana na Kipru.

Everton je za kratko vreme postao ljubimac navijača i od njih je dobijao podršku kada skoro niko u timu nije. Partizanovci su prepoznali bezrezervnu požrtvovanost Brazilca na svakoj utakmici. Iz tog razloga, Everton je omiljeni igrač kod navijača.

"Drago mi je da me cene i da su prepoznali to što dok sam na terenu ne želim da se predam, već se borim dok god to mogu. Za svakog fudbalera znači kada ga navijači vole. Imam tu sreću da je takav odnos između mene i Grobara".

Izvor: MN PRESS

Everton je prošle godine, gledano kalendarski, imao konstantno dobar učinak. I pored svih pohvala, vezni fudbaler crno-belih misli da može još bolje.

"Prošle godine je bio i period prilagođavanja na novu sredinu. Ubeđen sam da će 2017. biti još bolja. Na meni je da nastavim da radim kako umem i da se trudim da napredujem. Verujem da je to moguće".

Trener Marko Nikolić veoma ceni Evertona i on je, uz Marka Jevtovića, prema rečima šefa stručnog štaba Partizana, jedan od dvojice kojih nije želeo da se odrekne ove zime.

"Podrška trenera je od velike važnosti i vrlo mi je drago što ima visoko mišljenje o meni. Svaki trener ima svoje ideje i zamisli, ne može da bude isto kod Ivana Tomića i Marka Nikolića. Ne obraćam pažnju na to, želim da izvršim sve što se od mene traži i da kasnije prenesem na teren".

"Neverovatno koliko su Srbi gostoljubivi, spremni su u svakom momentu da pomognu strancima. Volim da odem u restoran... Nemam šta da izdvojim što mi se ne sviđa."

Brazilac ne govori engleski, pa je od početka boravka u Humskoj prisutan problem komunikacije. Na prošlim pripremama uloga prevodioca pripala je Valeriju Božinovu.

Bugarin nije na Kipru, a uspešno ga je zamenio Andrija Delibašić.

Dolazak Leonarda promenio je dosta toga...

"Mnogo mi znači, Leo je moj zemljak, govori portugalski i lako mi je sa njim da komuniciram. A i privatno se naše porodice druže i to je još jedan plus. Kada mi nismo u gradu, onda su familije zajedno i tako provode vreme. Često zajedno pravimo brazilski roštilj".

Izvor: MN PRESS

Partizan će treću utakmicu u nastavku Superlige igrati protiv Crvene zvezde.

"Moramo da budemo koncentrisani na duele koji nas očekuju pre derbija. Ali, iskren da budem, ne možemo da skrenemo misli sa te utakmice. Imam iskustva igranja 'večitih' derbija, osećam se dobro na njima, volim da ih igram i jako mi je drago što sam se prošle sezone upisao u strelce i sprečio da Partizan izgubi".

Posle gola u sudijskoj nadoknadi potrčao je ka severnoj tribini, što su mnogi protumačili kao provokaciju Brazilca.

Izvor: MN PRESS



Već sada zna gde će se radovati ako ponovo zatrese mrežu Zvezde: "Idem na Jug, kod naših navijača. Tada sam bio 'vruć' i napravio sam grešku".

Na pitanje da li je zbog takvog radovanja imao neprijatnih situacija sa navijačima Zvezde, kaže sa osmehom: "Na ulici nikada nisam imao nijednu neprijatnost. Slali su mi samo poruke 'čudnog' karaktera na Facebook".

Da li je Partizan sada jači?

"Za nijansu", kratko odgovara "radilica" crno-belih.

Everton je van terena povučen, tih i jedan od najmirnijih fudbalera u ekipi Partizana. Kada utakmica počne postaje "živa vatra".

"Nisam takav zbog toga što sam u Srbiji. I kod kuće sam miran. Razlog? Više volim da pričam na terenu gde se osećam samouvereno", podvlači Everton Luiz.  

PRVE PRIPREME KOD NIKOLIĆA

"Nikada nije lako na pripremama. Organizam je kod većine opušten posle odmora, a onda se ulazi u jake treninge i igraju se utakmice. Noge su u tom periodu 'teške', kako volimo da kažemo. Ali zadovoljan sam kako napredujem, uostalom nije ni teško, jer smo i u Sloveniji i ovde imali odlične uslove". 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC