• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đilas o Partizanu: Ovo nisam doživio!

Autor mondo.rs

Vladimir Đilas u 33. godini dočekao priliku da se dokazuje u napadu Partizana. Oduševljen atmosferom, saigračima, a posebno trenerom Nikolićem. Prisjeća se perioda kada ga je Roma želela...

Vijest da se Vladimir Đilas priključio Partizanu na pripremama u Sloveniji ove zime iznenadila je mnoge.

Ali, ne i iskusnog napadača. Uložen trud u prethodnih šest mjeseci da se vrati u golgetersku formu polako počinju da se isplaćuju.

Poslije perioda treniranja u Teleoptiku, stručni štab "parnog valjka" odlučio je da "proba" Đilasa i pruži mu priliku da se nametne kroz kontrolne utakmice.

Ukazanu šansu čvrsto drži u svojim rukama.

"Sjajan je osjećaj biti u Partizanu, pogotovo kada ti se ukaže prilika u zrelim fudbalskim godinama. Činjenica da sam u ovom klubu, govori da sam dobro radio u prethodnom periodu. Imao sam sreću da u nekim uvodnim utakmicama postignem golove i otvorim vrata tima. Dobio sam na samopouzdanju, stekao povjerenje kod saigrača i stručnog štaba", kaže 33-godišnji Beograđanin u intervjuu za MONDO.

Karijera Vladimira Đilasa počela je u Bežaniji, ali je vrlo brzo stekao inostrano iskustvo. Najljepši period bio mu je u Jagodini, iz koje je stigao na korak od Rome.

"Dijete sam Bežanije i godinu i po dana sam bio u prvom timu. Zatim sam imao epizodu u Bregalnici, koja mi je mnogo značila. Makedonska liga nije kvaliteta kao naša, ali za igrača koji dolazi iz treće u prvu ligu je odlična."


Bugarska...

"Imao sam sjajnu polusezonu u Mareku, gdje me je zapazila Lokomotiva iz Sofije. Poslije pet godina, slijedi povratak u Srbiju. Fudbalski sam se najlepše osjećao u Jagodini. Bio sam skoro dvije i po godine kapiten i uživao sam. Taj period mi ostaje posebno u srcu. Sezonu i po sam igrao na vrhunskom nivou, a poslije je došlo do malog zasićenja. Ipak, sve je bilo lijepo...", dodaje napadač Partizana i prisjeća se prilike da karijeru nastavi u Seriji A.

"Pojavila se priča da me želi Roma. U prvom momentu mi je djelovalo neozbiljno, ali sam poslije razgovora sa predsjednikom shvatio da ima istine. Romini agenti dolazili su da gledaju utakmice Jagodine protiv Rada i Vojvodine, ali ne zbog mene. Međutim, na tim mečevima sam bio najbolji na terenu i postigao sam po dva gola"
, priseća se Đilas.


Taman kada je izgledalo da će doći do realizacije transfera, dogovor je propao.

"Transfer je propao jer je Jagodina tražila visoko obeštećenje i moja karijera je pošla u drugom pravcu"
, ne želi mnogo da se osvrće na taj period.

Kasnije je promijenio veliki broj klubova. Igrao je u Superligi, ali i u Aktobeu, Ordabasiju, Ergotelisu, banjalučkom Borcu...

O NAPADAČIMA PARTIZANA

Sada je u Partizan i ima priliku da se u zrelim godinama dokaže u dresu velikog kluba. Početak protiče u najboljem redu. Đilas je strpljiv, vrijedno radi i čeka šansu.

"Sjajno sam prihvaćen u Partizanu. Bojana Ostojića i Saleta Marjanovića znam od ranije, s njima sam već bio saigrač. Bilo mi je lako da se uklopim, jer je retkost da postoji toliko veliki broj igrača koji su za 'desetku'. Fudbalski je da se mi svi borimo za tim, ali što je vrlo važno nema podmetanja i zle namjere. Konkurencija je zdrava!"

Uroš Đurđević?

"Strašan napadač, to je dokazao igrama i u Partizanu i u mladoj reprezentaciji. Već ima iskustva igranja u inostranstvu, ali mislim da će tek eksplodirati ovog proljeća."


Izvor: MN PRESS
Savjet za mlade: U inostranstvo poslije 20. godine

"Vrlo je teško kada odeš u inostranstvo sa 16 i 21 godinom. Po meni mlad igrač mora da bude u Srbiji, da napravi ime ovdje, pa tek onda pokuša u inostranstvo. Ali, život u Srbiji i finansijsko stanje u klubovima je takvo da hteli ne hteli moraju da se prodaju fudbaleri. Pa, Partizan je prodao u zadnjih deset godina ogroman broj igrača mlađih od 20. Verovatno ni igrač, a ni klub nisu željeli, morali su tako da bi se preživjelo."

Đorđe Jovanović?

"Definitivno budućnost kluba. Želim mu sve najbolje i nije nemoguće da za par godina bude i prvi špic reprezentacije."

Leandre Tavamba?

"Mnogo mi se svidio i mislim da može da doprinese boljoj igri Partizana. Posjeduje kvalitet i potrebno mu je malo vremena da to i dokaže."

Sava Petrov?

"Još jedan napadač iz mlade garde. Koristi svaki minut koji mu se ukaže i vrlo brzo će se i o njegovim golovima pričati."

Đilas kaže da je i prije dolaska u Partizan znao da je Marko Nikolić dobar trener, ali je za 20 dana, koliko trenira pod komandom mladog stručnjaka, promenio mišljenje. Sada ga smatra najboljim u Srbiji.

"Izuzetno mi se dopada način na koji radi Marko Nikolić. Sve je odlično, od vođenja treninga do odnosa sa igračima. Znao sam ko je, ali ovo što sam sada doživio pokazalo je da je među dvojicom najboljih trenera u Srbiji".


Vladimir Đilas
Izvor: YouTube

Trenirati i igrati u Partizanu razlikuje se po mnogo čemu od rada u klubovima za koje Đilas do sada igrao.

"U Partizanu je pritisak i kada pobjeđuješ. Vrlo je bitno da se igrač izbori s tim, da može da se nosi, jer ako 'pukne' brzo nestane. Rad u Partizanu ne može da se poredi sa onim što sam doživeo u drugim klubovima u kojim sa sam bio."

Đilas će 3. marta napuniti 34 godine. Od saigrača je za rođendanski poklon poželio pobjedu u derbiju dan kasnije.
Saradnja sa Nenadom Lalatovićem u Voždovcu, veoma ga ceni

"Potvrdio je opšte mišljenje. Sjajan trener. Poznaje materiju, radi na svoj način, koji je za Srbiju idealan. Sada je prešao u Čukarički, gdje je dobio ono što želi. Ima mir, finansijski je stabilan klub i siguran sam da će napraviti dobar rezultat."

"Biće mi prvi put da kao fudbaler Partizana dočekam 'vječiti' derbi. Puno sam utakmica odigrao protiv Zvezde, ali neuporedivo je. Nadam se da ću sa saigračima dan kasnije proslaviti rođendan pobjedom koja će nam otvoriti put ka tituli."

Za drugi dio sezone Đilas ima dvije želje.

"San mi je da osvojim titulu i sada sam najbliži tome. Volio bih da se izborim za 'prvi' tim i od mene to najviše zavisi", podvukao je Vladimir Đilas.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC