• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emotivni Pep o Lamu: Divna osoba, strašan igrač...

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola na konferenciji za medije uoči meča protiv Bornmuta govorio i o Filipu Lamu, kapitenu Bajerna, koji je odlučio da završi karijeru nakon ove sezone.

Mnogo je kvalitetnih fudbalera sa ofanzivnim karakteristikama Đozep "Pep" Gvardiola imao u Barseloni, ali nije imao fudbalera kakav je Filip Lam.

Odmah po dolasku na kormilo Bavaraca shvatio je da kapiten Bajerna može da igra na mnogo pozicija i da je s razlogom jedan od najboljih fudbalera svoje generacije. Mogao je da ga koristi na poziciji levog ili desnog beka, a često mu je igrao i na sredini terena - zbog velike sigurnosti u pasu, kontrole lopte i liderstva koje poseduje.

Zavoleo ga je i više puta je isticao da je imao sreće da bude trener jednom takvom igraču.

Ispostaviće se, on ga je trenirao u njegovoj pretposlednjoj profesionalnoj karijeri.

FIlip Lam je odlučio da završi karijeru na kraju ove sezone i da se malo distancira od fudbala.

Tim povodom, Pep Gvardiola je o sjajnom nemačkom fudbaleru govorio na konferenciji za medije Mančester sitija pred meč sa Bornmutom.

"Filip je zaista specijalna osoba u mom životu. Nije lako za Katalonca da ode u Nemačku posle 'triplete' i da stvara uspehe, počne da uči nemački, da upoznaje kulturu, a on mi je pomogao i na terenu, ali i i van njega. Jedan je od najboljih i najinteligentnijih igrača koje sam trenirao", kazao je Pep Gvardiola koga je pogodila odluka Lama da se penzioniše.


I u Bajernu su mislili da može još nekoliko godina da igra, imao je ugovor do 2018., ali...

"Nedostajaće fubalu, on je jedan od najboljih igrača na svetu. Može da igra na 10 pozicija! Razume igru perfektno...", nastavio je Gvardiola.

Mnogo je bilo kritičara njegovog rada dok je radio u Nemačkoj, ali izgleda da se savršeno "kapirao" sa kapitenom na terenu - Filipom Lamom.

"Znam da kad se vratim u Nemačku da vidim prijatelje – on će biti tamo. To je velika čast za trenera. Mislim da ima još fudbala u nogama, ali ne i u glavi. Želim mu sve najbolje u životu. On je pristojan, sjajna je osoba, bilo je zadovoljstvo raditi sa njim", kazao je Gvardiola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC