• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajno poluvreme Partizana, "makazice" Đurđevića!

Autor mondo.rs

Crno-beli na Kipru igraju generalnu probu pred nastavak prvenstva. Pridružite nam se u prenosu utakmice.

Kako je Partizan igrao na generalnoj probi pred nastavak Superlige?

Prvo poluvreme bilo je možda i za brigu, drugo možda i za blagu euforiju.

Posle 45 minuta u kojima je rival ove subote popodne u Limasolu imao više od igre i bolje šanse, crno-beli su u nastavku prikazali fantastičan fudbal, diktirali tempo igre, ostavili protivnika bez poluprilike za gol, pogodili stativu i postigli dva gola, od kojih je drugi za TV špice.

Dan pre povratka u Beograd: Partizan - Ural 2:0 (0:0), uz pogotke inspirisanog Leonarda u 77. i borbenog Uroša Đurđevića u 88. minutu, koji je golom "makazicama" spustio zavesu na zimske pripreme posle kojih optimizma u crno-belom taboru ne bi trebalo da manjka.

Ili bolje reći, ne bi smelo da manjka.

A, nije sve tako izgledalo posle prvog poluvremena, tokom kojeg je 14. tim u Ruskoj premijer ligi, sa svega tri pobede u prvom delu sezone, bio konkretniji, tačniji u pasu i bolji za dve-tri šanse, od kojih je najbolja "ostala" na prečki iznad glave Filipa Kljajića.

Postava koju je Marko Nikolić odredio za petu proveru tokom boravka u Limasolu: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović, Everton, Janković, Stevanović - Leonardo, Đurđević, stvorila je jednu šansu pre odlaska na odmor, i to posle kornera, nakon kojeg je Đurđević pokušao volej udarcem da savlada Nikolaja Zabolotnog, međutim uspeo je "samo" da pogodi u telo kolegu Marka Jevtovića čiji je gol "grudima" poništen zbog ofsajda.

Pre i posle toga više posla imao je Kljajić, kojeg je već u 7. minutu volej udarcem sa "kapice" mogao da savlada kapiten Urala, rumunski vezista Erik Bikfalvi, ali je ovaj snažni fudbaler šutirao pored gola.

Snažni Roman Pavljučenko, bivši reprezentativac Rusije i jedno vreme član Totenhema, predstavljao je pravu vazdušnu opasnost za odbranu Partizana i dva puta je bio zaslužan za prilike koje je stvorio njegov tim - prvo je na centaršut s leve strane odgurnuo Jevtovića i stvorio prednost u duelu, koju je uporni vezista Partizana nadoknadio, stigao prvi glavom do lopte, ali i u malo zatresao svoju mrežu, a potom je u građenju sa Milošem Ostojićem obezbedio prekršaj na 17 metara od Kljajića, iz kojeg je bugarski fudbaler Nikolaj Dimitrov pogodio prečku.

Partizan: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Jevtović (od 59. Kosović), Everton (od 83. Ilić), Janković, Stevanović (od 73. Tavamba) - Leonardo (od 83. Mihajlović), Đurđević.

Klupa: Jovičić, Ćirković, Bogosavac, Kosović, Mihajlović, Ilić, Đuričković, Jovanović, Tavamba.

Ural: Zabolotni - Kulakov, Dinga, Novikov, Dancev - Fidler, Dimitrov, Bikfalvi, Iljin - Lungu - Pavljučenko. Klupa: Arapov, Stavpec, Lomakin, Konate.

To se dogodilo u 38. minutu i, ispostaviće se, bila je to poslednja pretnja po gol Partizana na utakmici.

Iz svlačionice, iako nije bilo izmena na obe strane, vratio se neki drugi tim, koji je od 46. do 91. minuta fudbalski razbio istu ekipu koja je dominirala pre toga.

Partizan je odlučio da "uzme" loptu i ne čeka grešku rivala, Everton i Jevtović, a potom i Miloš Kosović zagospodarili su sredinom terena, Leonardu "ušao" nešto dublje u polje, u ulogu polušpica, a šanse počele da se ređaju.

"Otpadak" posle duela Đurđevića sa čuvarom, Everton je sa 18 metara umalo pretvorio u vođstvo, ali se istakao Zabolotni, koji je nekoliko minuta kasnije na udarac Evertona sa još veće razdaljine bio savladan, ali je lopta završila na stativi.

Napadao je Partizan tada u naletima, ulazak Kosovića početkom drugog dela umesto Jevtovića samo je doprineo tome, a onda je u 55. minutu Leonardo podsetio zbog čega ga je klub iz Humske na jevdite jade zadržao ove zime - volšebnim lob udarcem, iz prve, u trenutku kada je bio okrenut leđima golu, umalo je prevario Zabolotnog, koji je krajnjim naporima prebacio loptu preko prečke.

U 60. minutu, Đurđević je glavom bio umalo neprecizan posle lepe akcije Nemanje Miletića i centaršuta sa leve strane, da bi devet minuta kasnije Zabolotni pesnicama zaustavio njegov snažan udarac iskosa, takođe s leve strane.

Zabolotni je odolevao do 77. minuta, kada se neumorni kapiten Miroslav Vulićević po ko zna koji put "ponudio" na desnoj strani, uputio je idealan centaršut na koji su zakasnili Đurđević i rezervista Leandre Tavamba, ali je ruski tim imao tu nesreću da je Leonardo strpljivo "čekao" na drugoj stativi i ovu loptu poslao u mrežu.

Ulaskom snažnog Tavambe u igru umesto Alena Stevanovića, Leonardo se pomerio na levo krilo i odatle upisao u strelce praktično iz prve akcije u novoj ulozi.

Bivši fudbaler Vojvodine, Dominik Dinga odigrao je odlično na poziciji štopera, gde bi narednog proleća mogao da igra zajedno sa nekadašnjim fudbalerom Partizana, Gregorom Balažicom, koji ovog puta nije bio u kombinaciji za tim, kao i bivši napadač novosadske Voše, Radovan Pankov. On je potpisujući za Ural nosio majicu "Delije Sever", ali nije dobio priliku da taj "dodatni motiv" iskoristi u meču sa Partizanom.

Željan golova, Tavamba je u 80. minutu "pucao" čim je dobio loptu sa ivice šesnaesterca, iako je Đurđević bio u boljoj poziciji da zatrese mrežu, a potom je grčki arbitar Marios Kristofi morao tri mintua da smiruje strasti, jer su se fudbaleri Urala žestoko isprovocirali faulom koji je Everton napravio na sredini terena u želji da preseče igru i omogući kapitenu Saši Iliću i dribleru Nemanji Mihajloviću da uđu u igru i okončaju seriju izmena od polovine drugog dela igre.

Everton je tom prilikom preterao, zaista jeste napravio grub faul, ali je i reakcija Artjoma Fidlera i Bikfalvija bila isto tako preterana, pa dva-tri minuta nije vredelo ni to što je velikoj većini igrača dva tima bilo do fudbala, a ne tuče.

Kada je meč nastavljen, nastavili su se i napadi "Parnog valjka", koji je do drugog gola stigao maestralnim potezom Đurđevića, igrača koji je centaršut Tavambe s leve strane poslao "makazicama" u gornji levi ugrao Zabolotnijevog gola za lep kraj lepog poluvremena - 2:0, za osmehe i samopouzdanje pred let u Srbiju.

1:0 - LEONARDO

Leonardo
Izvor: YouTube


2:0 - ĐURĐEVIĆ

Đurđević
Izvor: YouTube



Ekipa koju s klupe predvodi Aleksandr Tarkanov trenutno se nalazi na 14. mestu u Ruskoj premijer ligi sa skorom 3-5-9.

Rezultati crno-belih:

Ural 2:0

Levski 1:1

Kikers Ofenbah 1:2

Atlantas 2:1

Zirka 4:0

Trener crno-belih Marko Nikolić tokom priprema u Limasolu koristio je sve igrače gotovo podjednako, dva tima su se smenjivala uz male korekcije, a za ovu subotu popodne određen je sastav, koji će najverovatnije i zaigrati na prolećnoj premijeri sa Radom.

Taj meč zakazan je za nedelju, 19. februar u 14 časova.

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO. Naš novinar Vladimir Sukdolak nalazi se na Kipru odakle prati pripreme Partizana i sve vesti iz crno-belog tabora možete pronaći OVDE.

IZ MINUTA U MINUT:


90+1 - KRAJ UTAKMICE!

Kakva razlika u odnosu na prvo poluvreme. Nikolićevi momci odigrali su drugih 45 minuta zaista odlično, rivalu nisu dozvolili ni šansu, dali su dva lepa gola, pogodili stativu, terali protivničkog golmana na akrobacije i potpuno diktirali tempo igre, ostavljajući protivniku minimalne izglede da uopšte organizuje igru, a kamoli stvori šanse.

88 - GOLČINA ĐURĐEVIĆA!

Tavamba je centrirao sa leve strane, a Đurđević izveo "potez priprema". Skočio je visoko i akrobatski zahvatio loptu makazicama i "ubio pauka" u gornjem levom uglu Uralovog gola.

Pogodak kakav se retko viđa.

82 - GUŽVA NA TERENU!

Everton je grubo faulirao Lomakina, u nameri da preseče igru i "uvede" rezerviste koji su čekali, ali je preterao u toj situaciji i iziritirao igrače Urala, koji su tri-četiri minuta tražili "pravdu" guranjem, pretnjama, itd. Najborbeniji su bili Fidler i Bikfalvi, ali je srećom bilo dovoljno fudbalera koji nisu želeli da se sve završi tučom.

Meč je u 85. minutu nastavljen u nadi da se ova "kavga" neće nastaviti do kraja utakmice i da neće biti povreda.


81 - LEONARDO!

Umalo 2:0. Sevnula je kontra Partizana posle nove osvojene lopte na sredini terena, Đurđević je "izbacio" Brazilca u šansu, ali je prvi kontakt Leonarda s loptom bio loš pa je iz savršene prilike za gol odjednom "gurnuo" sebe u duel sa Novikovim, koji je u poslednji čas odneo loptu i sačuvao svoju mrežu.

80 - TAVAMBA!

Snažni centarfor Partizana našao se u šansi, ali i pogrešio što nije uposlio kolegu iz napada, Đurđevića. Čim je dobio loptu na ivici šesnaesterca, Kamerunac je odlučio da šutira i bio neprecizan. Đurđević se s pravom naljutio...

77 - GOL! LEONARDO!

Partizan je zasluženo stigao do prednosti, jer je od 46. minuta u svim segmentima igre nadigrao Ural. Nagrada za uporne napade stigla je posle akcije Vulićevića na desnoj strani i odličnog centaršuta na koji nisu "stigli" ni Tavamba, ni Đurđević, ali je na nesreću odbrane ruskog tima Leonardo bio "na vreme" na drugoj stativi, posle čega mu je ostalo samo da "ćušne" loptu u mrežu do tada nesavladivog Zabolotnija.

69 - PARTIZAN U OFANZIVI!

Zapretio je Partizan posle kornera sa desne strane, ali je visoki Dinga otklonio opasnost - samo na čas. Lopta je došla do Đurđevića, koji se namestio na udarac desnom nogom iskosa, ali je Zabolotni pesnicama odbranio i ovaj pokušaj centarfora crno-belih.

60 - ĐURĐEVIĆ!

Lepa akcija Partizan, "do noge", potom je Leonardo promenio stranu i dugom loptom pronašao Miletića, koji je idealno centrirao, "pogodio" Đurđevića u čelo, a ovaj umalo bio neprecizan... Partizan igra odlično od povratka na teren.

56 - LEONARDO!?

Fantastičan potez Partizanovog golgetera, koji je - dok je lopta dugo letela ka njemu - uspeo i da kraičkom oka "snimi" da je Zabolotni istrčao previše, ali ida se namesti na udarac, umesto prijema usledio je lob iz prve, međutim golman Urala uspeo je nekako, krajnjim naporom, da stigne do lopte i prebaci je preko prečke.

Bio bi ovo gol za TV špice Leonarda... Sjajan potez. Partizan dominira u drugom delu.

55 - OPET EVERTON! STATIVA!

Drugo poluvreme, druga priča kada su crno-beli u pitanju. Opet je lopta na nekih 20 metara od gola "sačekala" Evertona, koji sasvim dovoljno veruje svojoj desnoj nozi da u takvim situacijama ne okleva, "nategao" je iz sve snage, savladao Zabolotnija, ali - pogodio okvir gola!

47 - EVERTON!

Prvi, pravi udarac ka Zabolotniju i odbrana golmana Urala. Crno-beli su napadali po levoj strani, Đurđevića je čuvar na ivici šesnaesterca uspeo da zaustavi, ali tako da je "ostavio" loptu Brazilcu na desnu nogu, koji je tukao iz prve, po zemlji, precizno... ali, istakao se Zabolotni.

46 - Bez izmena na obe strane. Počelo je drugo poluvreme. Sunca više nema, naoblačilo se vreme.

45+1 - Kraj prvog poluvremena. U ovoj tvrdoj utakmici s mnogo duela i malo šansi, izdvojile su se četiri. Tri je imao Ural, jednom na startu meča kada je volej udarcem probao Bikfalvi i, potom, oba puta zahvaljujući snazi Pavljučenkova u vazdušnim duelima. Jednom je "devetka" ruskog tima umalo naterala Jevtovića na autogol, drugi put iznudila faul Ostojića, nakon čega se uzdrmala prečka Kljajićevog gola. Partizan je imao manji posed lopte i jednu solidnu šansu, kada je Jevtović ugurao grudima loptu u mrežu, ali iz ofsajd pozicije.

38 - PREČKA!

Bugarin Dimitrov uzdrmao je okvir Partizanovog gola sjajnim udarcem levom nogom sa 17-18 metara. Prebacio je "živi zid" i savladao Kljajića, ali je bio zamalo neprecizan. Do slobodnjaka u crvenoj zoni u korist Urala došlo je posle jedne klasične "bunar" lopte sa polovine igrališta, kojom su narandžasti tražili Pavljučenkova, iskusni centarfor bolje se postavio, zagradio, dobio duel sa Ostojićem i potom rutinski pao, obezbedivši dobru šansu za levonogog bugarskog vezistu, koju je ovaj umalo iskoristio.

29 - Prilično nezanimljivih desetak minuta tokom kojih su se igrači s loptom mučili u predaji i pokušajima driblinga. Posed je na strani Urala.

19 - Dva opasna centaršuta na peterac pred Kljajića, od kojih je jedan mogao da se pretvori u autogol. Snažni Pavljučenko odgurnuo je Jevtovića i napravio sebi malo prostora za skok i udarac glavom, međutim visoki vezista nije se predao, uspeo je da uđe u vazdušni duel i prvi stigne do lopte, ali je pritom umalo pogodio svoju mrežu. Posle kornera koji je usledio opet su Rusi uspeli da naprave gužvu pred golmanom Partizana, s tim da je ovog puta dosuđen faul zbog guranja i povlačenja.

17 - GOL/PONIŠTEN!

Gol Partizana poništen je zbog ofsajda. Posle kornera sa desne strane, lopta je preletela sve koji su se našli u kaznenom prostoru i "pala" na grudi Đurđeviću, koji je potom iskosa sa leve strane pokušao akrobatskim potezom da postigne gol, međutim pogodio je samo Jevtovića na "drugoj stativi" koji je uspeo telom da ugura loptu u mrežu, ali...

...iz ofsajd pozicije.

13 - Sada Ural insistira na posedu, međutim Rusi teško probijanju četvorku koja stoji u veznom redu Partizana. U dva-tri navrata presekli su crno-beli dodavanja rivala, ali su brzopleto pokušavali da uposle Đurđevića u špicu, dugim loptama, umesto da pokušaju da zaprete trčanjem.

7 - BIKFALVI!

Velika šansa za Ural! Iz prve akcije na utakmici, ruski tim je ozbiljno pripretio. Posle centaršuta s desne strane, rumunski vezista Bikfalvi pokušao je da zahvati volej otprilike "na kapici", ali je bio neprecizan.

6 - Partizan u inicijativi od "prve lopte", ali bez pravih uzbuđenja i dalje.

1 - Počela je utakmica, po sunčanom i toplom vremenu.


Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kako

Kako je Borac igrao protiv Slobode?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC