• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultra-ofanzivni Junajted zabavljao publiku!

Autor mondo.rs

Često optuživan da je zakleti defanzivac, Murinjo je danas na "Old trafordu" priredio pravu bonacu navijačima, koji su imali šta da vide.

Čuveni taktičar, koji je najčešće u karijeri prvo želeo da osigura svoj, a onda napadne protivnički gol, danas je navijačima priredio pravu bonacu.

Od prvog minuta na "Old trafordu" zaigrali su i Ander Erera i Pol Pogba i Henrik Mhitarjan i Huan Mata i Antoni Marsijal i Zlatan Ibrahimović što je svakako najofanzivnija postava koju je u Premijer ligi izveo Žoze Murinjo kao menadžer "đavola".

Uz gol i asistenciju Marsijala, koji je uz Matu najčešće bio izostavljan kada su birane nešto defanzivnije postave:

Mančester junajted - Votford 2:0 (1:0) za tri boda s kojima je Murinjov sastav bar na neko vreme preskočio Liverpul Jirgena Klopa, ekipu koja je ne tako davno delovala skoro nedostižno.

Ali, sezona je duga, a forma prolazna…

Za razliku od Arsenala, koji je od Votforda bio poražen 1:2 na "Emirejtsu" pre dva vikenda, Junajted ekipi Valtera Macarija nije ostavio ni promil izgleda za još jedan podvig, tim pre što su ekipi bili neophodni bodovi nakon serije od tri remija (Liverpul, Stouk, Hal) prekinute impresivnim 0:3 izdanjem na terenu šampiona, Lestera.

Junajted je poveo u 32. minutu golom Mate, posle divne akcije u kojoj su pasove u sredini i na levom krilu razmenili Erera, Mata, Erera, Marsijal i – Mata!

Iz uloge "pakera" u golgetera, Marsijal se prebacio u 60. minutu u akciji koju je ponovo poveo Erera, a Ibrahimović instiktivno, a opet majstorski, izbacio Francuza u gol šansu delić sekunde pre nego što bi ga "uhvatila" ofsajd zamka.

Marsijal se dugo nameštao, tražio i pas i šut i na kraju sam završio akciju za konačnih 2:0 za četvrtu pobedu Junajteda nad Votfordom kod kuće u Premijer ligi. Toliko su se puta i sastajali, jer crveno-žuti iz predgrađa Londona nisu često igrali elitni rang od 1992. do danas.

Murinja čeka čudna serija utakmica bez Premijer lige protiv rivala koji ne bi trebalo da mu predstavljaju ozbiljnu prepreku, mada nikad se ne zna u evropskom fudbalu: Sent Etjen u Mančesterju u šesnaestini finala Lige Evrope, pa Blekburn u gostima u FA kupu, pa revanš sa Francuzima, posle čega će se "Specijalni" boriti za prvi trofej od dolaska na "Teatar snova" - finale Liga kupa sa Sautemptonom, 26. februara na "Vembliju".

Murinjo je danas izveo postavu: De Hea - Valensija, Baji, Smoling, Blind - Pogba, Erera - Mhitarjan, Mata, Marsijal – Ibrahimović.

Tek tada, odnosno 4. marta, "đavoli" će odigrati narednu utakmicu u Premijer ligi sa Bornmutom…

Stouk je na svom terenu pobedio posrnuli Kristal Palas rezultatom 1:0, samo nedelju dana nakon što su "orlovi", koje pokušava da spase Sem Alardajs, doživeli debakl od 0:4 na svom terenu u meču sa Sanderlendom.

Za selekciju gostiju debitovao je srpski internacionalac Luka Milivojević, koji je ovog januara došao u London iz Olimpijakosa. Danas je dobio šansu i odigrao dobro svih 90 minuta, ali je poraz usledio nakon akcije crveno-belih iz 67. minuta u kojoj je visoki Egipćanin Ramadan Sobi poslužio kao "centar", a majstor fudbala Džo Alen njegovu povratnu loptu plasirao u mrežu gostiju za 1:0.

Palas je pretposlednji sa 19 bodova, koliko ima i "fenjeraš" Sanderlend, koji je kod kuće danas izgubio od Sautemptona 0:4. I to, kao što rekosmo, kolo nakon što su i same "crne mačke" pobedile direktnog rivala za opstanak 0:4. Ali, to je Premijer liga i, još preciznije, Sanderlend menadžera Dejvida Mojesa.

Novajlija iz redova Napolija, Manuel Gabijadini, koji je stigao u Sautempton poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, prvo je ramenom na centaršut Rajan Bertranda doveo "svece" u vođstvo od 0:1 (30. minut), da bi u poslednjem minutu prvog poluvremena sjajno reagovao, našalio se sa odbranom domaćih na pas našeg Dušana Tadića i povisio na 0:2.

Gabijadini je pogodio i na debiju, doduše u porazu Sautemptona od Vest Hema 1:3, ali svakako može da se pohvali da se Engleskoj predstavio sa tri gola u prve dve utakmice.

U drugom poluvremenu ekipa Kloda Puela još dva puta je tresla mrežu domaćih, koji su im i sami pomogli u tome utoliko što je Džejson Denajer u 88. minutu pogodio pogrešnu mrežu.

Sautemptonu je to bila prva pobeda posle dva poraza, a asistent kod drugog gola, Tadić, zamenjen je u finišu utakmice.

Everton je u prošlom kolu postigao šest golova, ali je danas odigrao bez golova sa Midlsbrom u gostima - 0:0 i tako je propustio priliku da uhvati priključak za ekipama iz prvih šest na tabeli.

Najdramatičniji meč ove subote popodne odigrali su Vest Hem i Vest Bromvič Albion. Bilo je 0:1, 2:1, pa 2:2 golom defanzivca Džonija Evansa u četvrtom minutu nadoknade na "London stadionu", na kom ekipa Slavena Bilića nikako da se "skući" i počne da igra kao pravi domaćin.

Fantastični Manuel Lancini udarcima sa distance koji su pogađali okvir gola uspeo je da 0:1 (6. minut, Naser Čadli) pretvori u kasno vođstvo Vest Hema - prvo je Fabijen Feguli natrčao na odbitak posle bombe Lancinija u 63. minutu i vratio loptu u mrežu, da bi potom na pas Fegulija opasni Lancini bio taman toliko precizniji da nova bomba koju je poslao nije od stative otišla u polje, već u mrežu za delirijum na tribinama i vođstvo od 2:1 od 87. minuta, ali...

Ako je iko pomislio da će se ekipa koju predvodi specijalista za opstanak i ostale "grube" radove u Premijer ligi, Toni Pjulis, predati... prevario se. U 94. minutu utakmice, posle kornera koji je izveo Garet Mekoli, Evans je bio najsnalažljiviji i postavio je konačnih 2:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC