• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Leonardo: Ostao sam zbog Ilieva i navijača!

Autor mondo.rs

Brazilac otkriva zbog čega nije napustio Partizan ove zime. San mu je dres Brazila, ali ni srpski ne bi odbio. Razgovarali smo sa Leonardom o derbiju, Evertonu, Instagramu, novom imidžu…

S trećeg sprata hotela "Rojal Apolonija" u Limasolu odzvanja brazilska muzika. Tandem Partizanovih "karioka" opušta se pred generalnu probu protiv Urala.

Leonardo da Silva Souza i Everton Luiz su u početnoj postavi, na veliko zadovoljstvo navijača Partizana. I dalje su u timu, uprkos raznoraznim nagađanjima nisu napustili Humsku.

A, po Leonarda su dolazili i na Kipar, direktno u bazu "parnog valjka".

Hoće, neće – NEĆE!

Sportski direktor Ivica Iliev ispunio je obećanje dato Grobarima. Ponuda iz Japana je odbijena i Leo će i na proleće biti udarna igla crno-belog napada.

"Tokom prelaznog roka sam imao ponude raznih klubova, ne bih o imenima. Ostao sam u Partizanu najviše zahvaljujem Ilievu i navijačima, koji su me ubedili da moja odluka bude takva. Iskreno, postoje još neke opcije za odlazak, ali ću najverovatnije ostati", počinje Leonardo.

Dolazak u Partizan je, prema priznanju 24-godišnjeg momka rođenog u Parani, pogodak karijere.

"Sve je bilo idealno u prvih šest meseci, ali se nadam da to može još bolje. Partizan mi je dao ono što sam očekivao kroz rad na terenu i jako sam srećan zbog svega što mi se izdešavalo", otkriva Leo i dodaje: "Zahvaljujem se navijačima na ljubavi koju mi daju. Da zavisi od mene ostao bih pet, šest godina sigurno."

Izvor: MN PRESS
INSTAGRAM

Leonardo je vrlo aktivan na društvenim mrežama, posebno na Instagramu. Njegove rečenice često izazivaju rekacije javnosti: "Postavljam slike na instagramu najviše zbog prijatelja i navijača."

Ne pamti se da je neko tako brzo uspeo da postane miljenik navijača Partizana. Brazilac je već posle nekoliko meseci imao i svoju pesmu, koja se zbog golova i asistencija često mogla čuti u Humskoj.

"Drago mi je što su me navijači zavoleli za tako kratko vreme, što mi pružaju emociju koja me gura napred. Jako sam srećan kad na terenu čujem tu pesmu sa tribina, tera me da dam sve što imam u tom trenutku."

Presudni momenat je bio gol za pobedu u "večitom" derbiju. Upravo se na tom meču rodila velika ljubav između Lea i partizanovaca.

"Pre nego što sam istrčao na teren, pričali su mnogi o derbiju. Ipak, nisam znao šta mogu da očekujem. Atmosfera pred utakmicu nije bila uobičajena i to mi je govorilo da je pred nama veliki meč. Video sam da su svi supermotivisani, jasno je da je meč između Partizana i Crvene zvezde najvažniji događaj u srpskom fudbalu."

Spreman je za sledeći, 4. marta na stadionu "Rajko Mitić".

"Jedva čekam derbi i jako sam motivisan. Biće mi lakše kada znam o čemu se radi i kako to izgleda. Žao mi je što utakmica nije odmah u prvom ili drugom kolu. Moramo da dobijemo utakmice pre derbija, a onda da učinimo sve da pobedimo na njihovom terenu, a ja sam siguran da će Zvezda kiksnuti negde."

Izvor: MN PRESS
O Evertonu

"Život u Srbiji i boravak u Partizanu olakšava mi Everton. I ne samo meni, svakako je i svima u klubu, kao i navijačima lakše kada znaju da je Everton na terenu. Veliki je borac i sjajan momak."

Leonardo je igrao u jačim ligama, ali se iznenadio i kvalitetom Superlige.

"Nije kao ruska i ukrajinska liga, to su jači šampionati. Ali, mislio sam da je lakši fudbal u Srbiji. Uverio sam se da nije tako, dosta ekipa igra defanzivni fudbal, teško je protiv organizovanih odbrana igrati iz nedelje u nedelju."

Najviše voli da igra po levoj strani…

"Prirodna pozicija mi je na levoj strani, tu se najbolje osećam, ali nemam ništa protiv ni da budem špic, jer se odlično snalazim u tandemu sa Urošem (Đurđevićem prim. aut). Nekad on asistira, a ja pogađam, nekad je obrnuto. U svakom slučaju jako dobro funkcionišemo", ističe Leonardo, a o tome svedoče mnogi golovi ubojitog Partizanovog tandema.

Zanimljivo, njih dvojica nisu bili na letnjim pripremama sa Partizanom.

"Đurđević i ja možemo da zadržimo dosadašnji nivo, verujem i da značajnije poboljšamo. Jači sam, doduše imam neke bolove, ali ništa strašno."

Božinov svima nedostaje, pa tako i Leu. Od Tavambe očekuje da tek pokaže svoje vrednosti.

"O Božinovu mislim sve najbolje, jako pozitivan momak, pravi dobru atmosferu u ekipi, nedostaje mi. Tavamba još nije pokazao svoje pravo lice, potrebno je strpljenje za njega. Pomoći će on dosta ekipi", veruje Leonardo.

I ovaj put je u prevođenju pomogao Andrija Delibašić, najbolji strelac Partizana u Ligi šampiona. Otkrili smo Leu taj podatak: "Velika mi je čast što imam takvog trenera, vidi se po potezima na treninzima da je Delibašić bio odličan igrač".

Leonardo je promenio imidž. Iz Brazila se vratio ofarban u plavo.
Ronaldo, Ronaldinjo ili Nejmar?

"Ronaldo", bez dileme kao iz topa odgovara.

"Pripremiću sad kad dođem kući još jaču plavu boju, a za derbi ćemo da vidimo. Možda smislim neki novi imidž."

Dres sa nacionalnim grbom san je svakog dečaka koji se u Brazilu bavi fudbalom. Ali, ne bi odbio i da mu se ponudi grb reprezentacije Srbije.

"San mi je bar da na prijateljskoj utakmici obučem dres Braila, znam da je to jako teško. Nikad se ne zna, ali mislim da bih prihvatio ponudu Srbije", završava Leonardo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC