• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi zbunjeni: Klatenburg dao otkaz!

Jedan od najboljih svetskih sudija povukao je potez koji nije viđen do sada - u zenitu karijere odlučio je da napusti Premijer ligu, Evropu i ode u fudbalski nerazvijene krajeve, ali...

Trenutno najbolje kotirani engleski sudija i jedan od popularnijih arbitara u svetu fudbala, Mark Klatenburg, doslovce je podneo ostavku u Premijer ligi i prihvatio se uloge u Saudi Arabiji.

Iako je u jednom nedavno datom intervjuu nagovestio da bi, poput mnogih zvezda svetskog fudbala mogao da prihvati ponudu iz Kine i engleske travnjake zameni tamošnjim, uz verovatno jak honorar, nemoguć za evropske okvire, put ga je za sada odveo na Bliski Istok.

I dalje ostaje dilema šta će Klatenburg (41), pred kojim je i dalje četiri godine karijere na FIFA i UEFA listi, raditi u Saudijskoj Arabiji i da li će se tu zaustaviti njegovo putovanje fudbalskom planetom.

O kakvom se arbitru radi dovoljno govori podatak da je 2016. vodio dve najvažnije utakmice evropskog fudbala - finale Lige šampiona Real Madrid - Atletiko Madrid, pa i finale Evropskog prvenstva Portugalija - Francuska.



Bilo kako bilo, ovo je fudbalska vest dana u Engleskoj, koja je naviknuta da igrači napuštaju Premijer ligu, ali ne i sudije.

Klatenburg nije krio da je nezadovoljan načinom na koji PGMOL (udruženje profesionalnih sudija) brine o svojim arbitrima, odnosno kako ih štiti od sve snažnijih napada i osuda u medijima.

Klatenburg se odlučio da napusti Premijer ligu na 22 kartona od granice od 1.000 pokazanih kartona u ovom takmičenju.

Ogroman novac koji se "vrti" u engleskom fudbalu povećao je enormno broj medija i novinara koji prate Premijer ligu i niže rangove takmičenja, emisije u kojima gostuju stručni konsultanti, mahom bivši igrači i reprezentativci, "ne skidaju" se sa TV ekrana, a analiza suđenja i isticanje grešaka arbitara u prvi plan sve su češća pojava.

U intervjuu za Asošijeted pres, od pre nekoliko nedelja, Klatenburg je izjavio da je Kina svakako jedna od opcija, mada u njegovom slučaju nema prave ponude. Dodao je da uživa trenutno vodeći utakmice Premijer lige i UEFA, ali da neće isključiti eventualan odlazak u druge krajeve.

To se i dogodilo…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC