• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanov tim za proleće: Leo i Đuka za titulu!

Autor mondo.rs

Partizan u nedelju protiv Rada na Banjici nastavlja borbu za titulu prvaka. Trener "parnog valjka" Marko Nikolić na slatkim mukama. Stigla pojačanja, mladi vrebaju šansu, a ekipa ostala na okupu...

 Partizanov tim za proleće: Leo i Đuka za titulu! Izvor: MN PRESS

Osnovna merna jedinica u sportu je rezultat. Zna to vrlo dobro i trener Partizana Marko Nikolić i ne beži od te činjenice.

"Ako bih sada, na osnovu urađenog i svega što sam video tokom zimskih priprema, davao ocenu, ona bi bila na skali od jedan do deset - deset. Kako se zaista radilo u Beogradu, Sloveniji i na Kipru - pokazaće rezultat. Džaba nama sve ovo, ako u nedelju ne dobijemo Rad", izjavio je pred početak prolećnog dela sezone mladi šef stručnog štaba crno-belih.

Posebno ako je reč o klubu renomea Partizana, za koji je sve osim pobeda i trofeja u domaćim takmičenjima neuspeh.

Ipak...

Nikolić je, gledano sa strane, sa svojim saradnicima u stručnom štabu i igračkim kadrom zaista odradio, prema viđenom na trenizima i kontrolnim utakmicama, dobar posao i tu nema dileme. Partizan deluje kompaktno, uigrano, sa disciplinom i jasnom idejom na terenu. Ostaje samo da to potvrdi kroz takmičenja u Superligi i Kupu Srbije, što često nije jednostavno.

Trener "parnog valjka" nalazi se na mukama - slatkim!

Grupa fudbalera koju je okupio i poveo na pripreme radila je izvanredno, u odličnoj atmosferi, bez ozbiljnih povreda, trzavica, incidenata. Tim je nadograđen! Uostalom, za trenera ne može da bude bolje ako mu ekipa, koja je tokom jeseni postizala sjajne rezultate i još uvek je u seriji od 17 utakmica bez poraza (dva remija), ostane na okupu. Istina, Gregor Balažic i Nikola Đurđić više nisu članovi FK Partizan, ali na njih se nije ni računalo. Da jeste, verovatno bi još uvek bili sa crno-belima na okupu.


Leonardo, Everton, Alen Stevanović, Uroš Đurđević, Nikola Milenković i ostali su i dalje fudbaleri Partizana. Ponuda je bilo, ali realizacije transfera nije, što je možda i jedinstven slučaj u bližoj istoriji kluba iz Humske. Uz to, iz uprave garantuju da su obezbeđeni uslovi za stabilno funkcionisanje kluba. Prepreka, pre svega onih na koje sportski sektor ne može da utiče, za sada nema ili su svedene na najmanju moguću veru.

Okosnica tima je na okupu, a ono što posebno raduje Nikolića, zbog zgusnutog i napornog rasporeda, su igrači koji se nameću iz drugog plana. Krenimo od odbrane...

Lazar Ćirković je nepravedno bio na margini skoro godinu dana, ali je pokazao da je i te kako od pomoći i da bez straha može ozbiljno da se računa na njega. Bojan Ostojić i Nikola Milenković definitivno su najozbiljniji kandidati za par centralnih bekova, dok pored Ćirkovića priliku vreba i mladi Strahinja Bošnjak.

Partizan je angažovao levog beka Mohameda El Monira.

Libijac je dugo bio van takmičarskog i ozbiljnog trenažnog ritma, tako da mu je potrebno još vremena da se prilagodi i bude na nivou zbog kojeg ga je i došao u Partizan. Konkurencija u odbrani, uz levu aut liniju je jaka, a prednost, kao i jesenas ima Miletić. Koristio ga je Nikolić na kontrolnim utakmicama i na mestu štopera, gde je odradio korektan posao, ali ćemo ga najviše gledati na levoj strani Partizanove odbrane. Miroslav Bogosavac isporban je na obe bočne strane u odbrani i svakako da 20-godišnji Mitrovčanin može da pomogne ako bude potrebe.

Velika je šteta što se Milan Radin povredio.

Dvadesetpetogodišnji Novosađanin bio je spreman da se "pobije" za mesto u timu. Radio je bez greške i maksimalno koristio priliku. Uz već poznatu odgovornost u defanzivi, ubacivanjem po desnoj strani akcentovao je i napadačke sposobnosti, pogotovo u kontrama i polukontrama. Ruptura mišića odvojila ga je van terena na desetak dana, dovoljno da izgubi ritam za uvodne utakmice u Superligi. Miroslav Vulićević je u svakom slučaju prva opcija Marka Nikolića, ali će imati ozbiljnog konkurenta.

"Slatke muke" su tek u veznom redu.

Četvorka u sredini trebalo bi da izgleda ovako: Marko Janković, Everton, Marko Jevtović i Alen Stevanović. Nemanja Mihajlović imao je ponude Đenove i Sent Etjena, bio je na korak od odlaska, ali će još šest meseci sigurno igrati u Humskoj. Razigrani i raspucani Mihajlović nedostajao je jesenas, a sada ima novu šansu da podseti navijače na briljantne partije od prošle sezone, kada je bio među najboljima, ako ne i najbolji igrač Partizana.

Izvor: MN PRESS


Priliku je iskoristio Nebojša Kosović. "Eksplodirao" je vezni fudbaler crno-belih tokom priprema...

Mladi Crnogorac sigurno će dobijati minute tokom proleća i vrebaće svaku šansu da zameni Evertona i Marka Jevtovića. Kosovićeva sigurnost u pasu i ideja u napadu bili su lako uočljivi na pripremama. Jednim potezom, loptom u prostor,  više puta je na test utakmicama "izbacivao" kompletne odbrane rivala i saigračima po bočnim pozicijama stvarao gol šansu. Petar Đuričković, Saša Marjanović i Uroš Damnjanović takođe su jako motivisani za dokazivanjem i nikako ih ne bi trebalo zaboraviti. A kada bude teško i ne bude išlo protiv jakih i organizovanih odbrana "kec iz rukava" trenera Nikolića biće Saša Ilić.

Paklena ofanziva!

Leonardo će, za sada, više biti u napadu nego na levom krilu, mestu koje najviše voli. Brazilac je i tokom priprema pokazao raskošan talenat i koliko je bitan za igru crno-belih. Jednostavno, Partizan nije isti tim s Leonardom i bez njega. Sa Urošem Đurđevićem, definitivno, čini najbolji napadački tandem Superlige Srbije. Iz tog razloga njih dvojica će imati prednost u odnosu na pridošle napadače Leandrea Tavamba i Vladimira Đilasa, kao i na "klince", ali vrlo perspektivne Đorđa Jovanovića i Savu Petrova.

Tavambi će kao i El Moniru biti potrebvno još minuta na utakmicama i vremena na treninzima da bi demonstirao kvalitet. Poseduje ga, videlo se u generalnoj probi protiv Urala, kada je učestvovao u akcijama kod oba gola. Vrlo je jak u duelu i ume sa loptom. Ali, trenutno je u drugom planu, jer su Leonardo i Đurđević ispred svih.

Konkurencija za Partizanovu "jedinicu" je žestoka.

Ali, nerealno je očekivati da najbolji golman prvog dela sezone Filip Kljajić izgubi mesto među stativama. Nemanja Stevanović strpljivo čeka priliku, dok je Marko Jovičić, za sada, treća opcija.

PARTIZAN ZA RAD: Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić - Janković, Everton, Jevtović, Stevanović - Leonardo, Đurđević.

Na Marku Nikoliću je poslednja reč...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC