• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsijev klinac traži milione ili ide kod rivala

Autor mondo.rs

Dominik Solanke je u jednom trenutku važio za najvećeg talenta iz Čelsijeve akademije, ali će svoje umeće morati da dokazuje u nekom drugom klubu pošto je postavio finansijski ultimatum.

Mnogo fudbalera je "napravila" akademija Čelsija, ali ih je malo dobilo šansu u prvom timu.

Tek dolaskom Antonija Kontea klub je počeo da prodaje preplaćene "zvezde" poput Oskara ili Džona Obija Mikela koji su mnogo zarađivali, a nisu pravili značajnu razliku, šansu polako dobijaju mladi igrači. Sve je veća minutaža za Natanijela Čalobu i Rubena Loftusa-Čika, Nejtan Akej je vraćen sa pozajmice kako bi pojačao konkurenciju, a od narednog leta u timu se očekuje i Temi Abraham koji briljira ove godine u Čempionšipu u dresu Bristol sitija.

Dok su ovi fudbaleri "namirisali" da će biti prostora za njihov razvoj - to ne misli i Dominik Solanke (19), engleski napadač od koga se baš mnogo očekivalo na "Bridžu".

U dresu seniorskog tima Čelsija, Solanke je odigrao svega 17 minuta.

Momak iz Basingstouka je u Čelsiju od 2004. godine i partijama koje je pružao u Ligi šampiona za mlade – nagovestio je da bi mogao da bude pravi "bum". Postigao je 12 golova u sezoni 2014/15 u Čelsiju doneo pehar u ovom takmičenju, ali njegova prva prava seniorska sezona nije bila naročito dobra.

Pozajmljen je "filijali" Viteseu, što se njemu dopalo, postigao sedam golova i zatražio veću minutažu u prvom timu Čelsija, ali i značajnu povišicu koju klub za sada odbija.

Solankeu na kraju ove sezone ističe ugovor sa Čelsijem, a kako bi ostao tražio je 50.000 funti nedeljno (2,6 po sezoni), dok recimo Kurt Zuma ima 40.000 funti svake sedmice, dok je Branislav Ivanović sedmično zarađivao 65.000 funti.

Čelsi je to odbio, Antonio Konte je na današnjoj konferenciji istakao da ne zna šta će biti sa njim, a ostrvski mediji već nagađaju da bi mogao da ode kod velikog rivala – u Liverpul.

Liverpul ga ne bi doveo potpuno besplatno već bi morao da isplati sumu koju Profesionalni fudbalski komitet za kompenzacije (PFCC) propiše, na osnovu novca koji je Čelsi uložio u razvoj Solankea u prethodnih 13 godina.

Tako je recimo Čelsi doveo Danijela Staridža iz Sitija 2009. godine, kada mu je istekao ugovor, ali je bio dužan da plati oko 8.3 miliona funti.

Da li će "redsi" prihvatiti ovakav ultimatum ili ne - videćemo u narednim nedeljama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC