• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjački i Lalatović - ko je pogrešio, šta je laž

Autor mondo.rs

Dan posle vesti o tome da su u FK Novi Pazar zatražili da im dokumenta budu prevedena na bošnjački jezik, kao i da će Lalatović postati sleketor "orlića", stigli su i demanti iz FSS. Doduše, od neimenovanih izvora.

Šta je tačno, a šta ne?

Fudbalski klub Novi Pazar, prema rečima komesara za žalbe FSS Milana Mladenovića, nije zatražio da odluka o zabrani registrovanja novih fudbalera bude napisana na bošnjačkom jeziku.

Bar nije još...

Dan nakon što je sportska javnost saznala na koje sve načine superligaši obesmišljavaju pravila, sistem i pravdu, pojedini čelnici FSS i Superlige nevoljno su i šturo o tome govorili, a što se Pazaraca konkretno tiče - "nerazumevanje srpskog" i dalje nije došlo na dnevni red, jer je prema Mladenovićevim rečima klub sa Jošanice postupio isto kao i klub sa Morave.

Naime, i Novi Pazar, poput Borca iz Čačka, obavestio je FSS da i dalje nije dobio odluku Disciplinske komisije o zabrani registrovanja novih fudbalera zbog toga što nije izmirio dug od 143.000 evra prema bivšim fudbalerima, mada se naknadno pojavila informacija da je plaćena polovina duga.

"U žalbi Novog Pazara nigde se ne pominje bosanski jezik. Iz kluba su tražili da im se danas protiv Crvene zvezde omogući da igraju u najjačem sastavu, pošto nisu dobili zabranu Disciplinske komisije o registraciji novih igrača", rekao je za "Večernje novosti" komesar za žalbe FSS, Mladenović.

"Međutim, pošto 'još nisu dobili' taj dopis, otvara se i kalkukacija sa prevođenjem dokumenata na bosanski. To pravo im je zagarantovano Ustavom RS. Administrativno, čitav slučaj bi se ko zna koliko otegao…", piše beogradski list i konstatuje:

"Procedura je takva da bi ukoliko iz Pazara žele da im dokumenti stižu na bosanskom, onda moraju da upute zvaničan zahtev u FSS, a to još nisu uradili. O toj mogućnosti, niko nije želeo da govori u FK Novi Pazar".

U međuvremenu, FSS je uvažio zahtev Borca da se poništi odluka kojom je klub kažnjen jer "ne postoji potpis primaoca, koji je u ime FK Borac primio pošiljku, već samo naznaka 'Potpisnik FK Borac'", navode "Novosti" i zaključuju:

"Iz ovog razloga, Komisija je zaključila da Borac nije uredno primio pošiljku sa pomenutom odlukom, pa će istu ponovo dostaviti", što bi otprilike mogao da bude epilog i sa prvim zahtevom Pazaraca, koji će potom - kada u FSS odluče da im opet pošalju odluku - imati još jednog "keca u rukavu" i priliku da zatraže prevođenje na bosanski jezik.

"GREŠKA ADMINISTRATIVACA"

"Greškom administrativnog dela Disciplinske komisije FSS klubovima nije poslat dopis o zabrani registracije igrača sa povratnicom", objasnio je za "Sportski žurnal" direktor Superlige Srbije, Vladimir Bulatović.

"To praktično znači", navodi se dalje u tekstu "Žurnala", "da poslata pošta iz Beograda navodno nije ni stigla do Čačka i Novog Pazara, pa tako klubovi nisu imali mogućnost da se žale na odluku Disciplinske komisije u predviđenom roku".

"Ne bih da komentarišem kako je došlo do tog propusta, da li se disciplinci nisu snašli ili je u pitanju nešto drugo. Zajednica Superlige je uvek na strani klubova, ali odluke Disciplinske komisije FSS moraju da se poštuju", ostao je uzdržan i nedorečen Bulatović.

"VEST JE OBIČNA LAŽ"

Zbog ovog, ali i mnogih drugih gorućih pitanja, Odbor za hitna pitanja FSS trebalo je da bude održan u petak, ali nije. Prema pisanju "Politike", taj sastanak mogao bi da bude zakazan za subotu ili nedelju, odnosno kada se sportski direktor FSS Goran Bunjevčević vrati s odmora.

Do tada, "Politika" navodi izjavu neimenovanog izvora iz FSS, koji tvrdi da je vest o tome da će Nenad Lalatović kao trener Čukaričkog biti izabran za selektora "orlića" netačna.

"Vest je obična laž", citira "Politika" izjavu neimenovanog visokog činovnika FSS, i dalje piše:

"Nije tačno ni da je FK Novi Pazar poslao bilo kakav dopis da traži da mu se odluka o kazni dostavi na bošnjačkom jeziku, niti je tačna informacija da Radnički ima ogromna dugovanja. Sve su to izmišljene informacije, kojima pojedinci očigledno žele da unesu potpunu zabunu", konstatuje autor teksta u izdanju "Politike" za subotu, 18. februar.

Uz dodatak da je ukinuta klauzula o pravosnažnosti zabrane registrovanja novih igrača za Novi Pazar, Borac, ali i Jagodinu, u tekstu se navodi i izjava predsednika Disciplinske komisije FSS Žarka Stevanovića u kojoj on kaže:

"Tačno je da smo ukinuli zabranu registrovanja igrača za preostala tri kluba. Prihvatili smo opasku klubova da nisu primili rešenje na vreme. Novi Pazar je izmirio pola dugovanja, novčanu kaznu je platio i Borac", rekao je šturo Stevanović.

Do daljeg...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC