• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više uzdržanosti - novi ugovor i milijarda!

Autor mondo.rs

Mančester junajted i Žoze Murinjo uskoro će potpisati novi, jači ugovor, a u periodu do 2022. godine klub sa "Old traforda" planira da potroši milijardu funti na prvi tim. Da, da...

Ko se o mleko opeče i u jogurt duva.

Ugovor koji je prošlog proleća jedan od najboljih trenera sveta Žoze Murinjo potpisao sa zbunjenim Mančester junajtedom nije bio ni dugotrajan, ni jak, poput nekih konkurentnskih u Engleskoj i šire.

Jednostavno, nakon što epizode sa Dejvidom Mojesom i Lujom van Galom nisu donele ni deo onoga što se očekivalo posle odlaska sera Aleksa Fergusona, u Junajtedu su bili obazrivi iako su se dogovarali sa jednim od najtrofejnijih trenera u modernom fudbalu.

Takođe, ni Murinjova pregovaračka uloga nije bila sjajna zbog načina na koji je priveo kraju drugu saradnju sa Čelsijem, rezutlata koje je imao na početku sezone 2015/16 i gomile problema u koje se, iritiran situacijom na "Bridžu", upleo u međuvremenu.

Problem su bila i prava na lik i delo, zamršen ugovor sa Čelsijem, itd.

Raspored Junajteda:

22. februar - Sent Etjen (revanš 1/16 finala LE)

26. februar - Sautempton (finale Liga kupa)

4. mart - Bornmut (PL)

12. mart - Sautempton (PL)

19. mart - Midlsbro (PL)

1. april - VBA (PL)

*napomena: u međuvremenu će biti "ubačene" i utakmice osmine finala Lige Evrope, s obzirom na to da je prolazak Junajteda dalje posle 3:0 u Mančesteru realnost

Ali, već posle dve trećine prve zajedničke sezone, razvedrile su se sve sumnje i nestala nepoverenja iznad "Old traforda".

Engleski mediji navode da će porodica Glejzer vrlo brzo staviti pred Murinja novi, jači i ugovor sa manje klauzula, koji će Portugalac sasvim sigurno prihvatiti, svestan da posle Real Madrida i Mančester junajteda neće biti još mnogo klubova tog ranga u kojima će moći da radi.

Uglavnom, ugovor koji je potpisan leta 2016. i koji važi do leta 2019. godine, uz godišnju platu od deset miliona funti, uskoro bi trebalo da zameni ugovor do 2022. godine prema kojem će "Mu" godišnje zarađivati 12 miliona funti bez bonusa i premija u odnosu na rezultate, trofeje i plasmane u međunarodna takmičenja.

Pore toga, Junajted u tom periodu - piše tabloid "The Sun" - planira da uloži milijardu funti u sve što ima veze sa prvim timom, pre svega na pojačanja.

Ova informacija procurela je u javnost posle sastanka koji je prvi operativac kluba, izvršni potpredsednik Ed Vudvard održao sa pojedinim članovima porodice Glejzer.

Dok se čeka investicija od milijardu evra, Murinjo je tokom prvog prelaznog roka već potrošio 150 miliona funti samo na obeštećenja za igrače poput Pola Pogbe, Henrika Mhitarjana i Erika Baija. Zlatan Ibrahimović došao je bez obeštećenja, a u sumu od 150 miliona funti ne ulazi njegova i plate ostalih pojačanja, uz to nedavno je i procurela informacija da je Bajern Minhen odbio ponudu "đavola" od 100 miliona evra za Tomasa Milera, takođe leta 2016. godine.

Za početak, predviđanja su da će Junajted narednog leta potrošiti oko 200 miliona funti na nove igrače.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC