• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton ne igra protiv Zvezde?

Autor mondo.rs

Marko Nikolić već posle prve utakmice u prolećnom delu Superlige prinuđen da menja sastav za meč sa Borcem. Đurđević i Everton zaradili suspenziju zbog kartona, a Brazilcu preti kazna i od "disciplinaca" FSS.

 Everton-ne-igra-protiv-Zvezde. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Partizan je pobedom protiv Rada (1:0) "otvorio" prolećni deo Superlige, ali crno-belima su posle meča na Banjici, pored tri osvojena boda, ostali i problemi.

"Parni valjak" naredni meč igra protiv Borca, a odmah posle Čačana sledi duel sa Crvenom zvezdom, utakmica koja bi mogla da odredi i dalji tok šampionata.

Trener Partizana Marko Nikolić ima određenih kadrovskih problema pred duel sa "zebrama".

Izvesno je da mladi stručnjak neće moći da izvede najjači sastav u 23. kolu, jer su Uroš Đurđević i Everton Luiz zaradili suspenzije zbog četiri, odnosno osam žutih kartona.

Strelac deset golova za crno-bele ove sezone u Superligi i borbeni "vezista" moraju na "hlađenje", a šansu bi protiv Čačana mogli da iskoriste u veznom redu Nebojša Kosović i u napadu Leandre Tavamba.

Kamerunac je u finišu utakmice protiv Rada imao zvanični debi za Partizan. Sa druge strane, Kosović je ostavio odličan utisak na pripremama i još na Kipru je Nikolić izjavio da ozbiljno računa na "probuđenog" 22-godišnjaka. Ostaje samo da se Crnogorac u najboljem svetlu pokaže i na velikoj sceni.

Kosović bi mogao da dobije šansu i od prvog minuta "večitog" derbija, koji se igra 4. marta na stadionu "Rajko Mitić". Evertonu zbog razumljive, ali i nesportske reakcije po završetnu meča sa "građevinarima", kada je pokazao srednji prst navijačima Rada zbog rasističkog vređanja, preti suspenzija Disciplinske komisije FSS.

I da dobije najblažu kaznu, od jedne utakmice neigranja, Brazilac neće imati pravo nastupa protiv Zvezde, jer već zbog kartona "preskače" meč sa Borcem.

Teško je, ipak, predvideti odluku "disciplinaca" FSS. Postoji mnogo sličnih primera u svetu fudbala, kada ne samo da nisu kažnjavani igrači koji su neprimereno reagovali vređanjima na rasnoj osnovi, već su dobijali podršku od nadležnih i disciplinskih organa, a sve u cilju borbe protiv rasizma.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC