• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rijeka prekida Dinamovu dominaciju?

Autor mondo.rs

"Pa, šta i ako Rijeka bude prvak? Nemam nikakav problem sa tim. Mi u Dinamu imamo viziju", kaže Zdravko Mamić, savetnik u zagrebačkom Dinamu koji zaostaje šest bodova za Rijekom.

 Rijeka prekida Dinamovu dominaciju? Izvor: MONDO/Dejan Vujić
Izvor: MONDO/Dejan Vujić

Od sezone 2001/02. do prošle sezone, zagrebački Dinamo je bio apsolutni vladar hrvatskog fudbala. Neprikosnoven. Dešavalo se da pojedine sezone završi i sa nekoliko desetina bodova prednosti u odnosu na prvog do sebe.

Ova sezona mogla bi da bude ona u kojoj će neko drugi, tačnije Rijeka, preuzeti primat od Dinama. Stanje na tabeli, ali i atmosfera u timu Rijeke, daje joj za pravo da se nada da će prvi put u svojoj istoriji postati prvak Hrvatske.

Sa tim, iznenađujuće, nema problem alfa i omega zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, koji je sada u ulozi "savetnika u klubu". Posle dužeg vremena i konstantnog odbijanja novinara, odlučio je da kaže koju, da izađe "iz ilegale".

"Svi koji su oko mene se čude, u klubu van njega, ali ja zaista nemam nikakvih problema s tim da Rijeka ove godine osvoji naslov prvaka", kaže Mamić za zagrebačke "Sportske novosti".

Dodao je da se Dinamo nije predao, jer želi titulu, ali i da ne zavisi sve od "modrih".

"Činjenica je da Rijeka ima šest bodova prednosti, da pobednički maršira, Riječani nisu izgubili 57 utakmica zaredom. Ne zavisi sve od nas. Činjenica jeste da do kraja HNL-a još ima 15 utakmica, da ćemo se s njima još dva puta sudariti u prvenstvu, možda i u Kupu... Možda se do poslednja dva kola neće znati ko će biti prvak", kaže Mamić, ali i primećuje:

"Ne može ništa na silu. Koliko znam, Dinamo je do sada u prvenstvu osvojio više bodova nego u bilo kojoj sezoni do sada. Ali, Rijeka je osvojila šest više. Šta sad, da se ubijemo? Ljudi sa Rujevice su napravili hemiju, dobru ekipu, imaju trenera sa kontinuitetom i sad je sve kulminiralo".

Mamić dodaje da Dinamo ima viziju i da se oslonio na mlade igrače.

"Nije se ništa slučajno dogodilo u Dinamu. Šta mislite da mi nismo mogli da kupimo još igrača u prelaznom roku? Da smo hteli, pošto-poto, da budemo prvi, mogli smo da kupimo kupiti Eduarda da Silvu, (Nikicu) Jelavića i još trojicu iskusnih. To je istina, valjda ne sumnjate".

Svih ovih godina, Dinamo važi za najstabilniji fudbalski klub u ovom delu Evrope. Osim što je dominantan u Hrvatskoj, igrao je konstantno u evropskim takmičenjima (doduše u Ligi šampiona se obrukao), najviše je zarađivao... Ali, uprkos svemu tome, Dinamov stadion je prethodnih godina zvrjao prazan. Bilo je tu raznih stvari - bojkota dela navijača, nezadovoiljstva slabim igrama u Evropi...

Možemo samo da zamislimo kakva će fešta biti u Rijeci ako na kraju titula dođe na Rujevicu (ili na Kantridu, kad se renovira).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC