• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički pobedio posle skoro 4 meseca

Autor mondo.rs

Nišlije kod kuće savladale Voždovac i ostvarile prvi trijumf od 30. oktobra. Atraktivan meč u Ivanjici, gde je Spartak osvojio tri boda na terenu Javora.

 Superliga: Radnički pobedio posle skoro 4 meseca Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od 30. oktobra, do 25. februara trajao je niz utakmica Radničkog iz Niša bez pobede.

Ekipa Milana Rastavca odigrala je od oktobarskog trijumfa nad Vojvodinom osam utakmica i u njima doživela pet poraza. Taj crni niz trajao je sve do njenog današnjeg meča protiv Voždovca na "Čairu".

Golovima u 42, pa 66. minutu, "Real sa Nišave" je posle skoro četiri meseca upisao tri boda, koja će mu učvrstiti poziciju u "gornjem domu", odnosno u nastupajućem plej-ofu.

RADNIČKI - VOŽDOVAC 2:0 (1:0)

Posle poraza u Lučanima u prethodnom kolu, kao i turbulentnog zimskog perioda u klubu, Nišlije su se tako konsolidovale i nagovestile bolju formu, koja ih je jesenas i učinila veoma prijatnim iznenađenjem prvenstva.

Reakcija Nišlija na neuspeh u prvoj "prolećnoj" rundi bila je uspešna, a zaokret je napravio i subotički Spartak, koji je u prošlom kolu kod kuće ubedljivo poražen od Vojvodine.

JAVOR - SPARTAK 2:3 (1:1)

Golovima Dejana Kerkeza, Vladimira Jovovića i Ognjena Mudrinskog, Subotičani su ostvarili takođe veoma važan trijumf, kojim su  ostali iznad "crte" u borbi za plej-of.

Posle pogotka Kerkeza u 21. minutu, Husnidin Gafurov nakratko je izjednačio u završnici prvog dela na 1:1, ali su nekadašnji igrači Zvezde postavili nedostižnu prednost crveno-belih do sredine drugog dela.

Ivanjičani po snežnom terenu nisu uspeli da nadoknade taj minus, kao ni da izbegnu poraz i u drugom kolu nakon zimske pauze.

U preostale dve utakmice igrane u terminu od 14 časova, golova nije bilo na stadionu Novog Pazara, gde je gostovao Metalac, dok je atraktivnijim remijem završen i duel u Surdulici, Radnik - Mladost 1:1.

Gol za domaćina postigao je novajlija, napadač Nemanja Arsenijević već u 5. minutu, ali je prednost domaćina "poništio" Nebojša Gavrić, pogotkom u 40. minutu, kojim je i postavio konačan rezultat.

U nastavku 23. kola, u subotu od 17 časova biće odigrane još dve utakmice (Partizan - Borac i Čukarički - Napredak), a superligaška runda biće završena u nedelju, u Novom Sadu, gde će takođe od 17 časova Rad gostovati Vojvodini.

Rezultati 23. kola:

OFK Bačka - Crvena zvezda 0:3 (0:2)
/Boaći 5', 37', Adžić 92'/

Javor - Spartak 2:3 (1:1)
/Gafurov 37' - Kerkez 20', Jorović 58', Mudrinski 63'p/

Radnik - Mladost 1:1 (1:1)
/Arsenijević 5' - Gavrić 40'/

Radnički - Voždovac 2:0 (1:0)

Novi Pazar - Metalac 0:0

Partizan - Borac 17.00 (TV Arena sport)
Čukarički - Napredak

u nedelju

Vojvodina - Rad 17.00

Tabela: Crvena zvezda 60, Partizan (-1) 51, Vojvodina (-1) 48, Mladost 38, Napredak (-1) 36, Radnički Niš 33, Spartak 33, Javor 32, Voždovac 28, Rad (-1) 24, Metalac (-1) 23, Čukarički (-1) 23, Radnik (-1) 22, Borac (-1) 18, Bačka 18, Novi Pazar 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC