• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret u "Derbiju Sevilje", pobjednik se zna!

Autor mondo.ba

Betis vodio i bio bolji u prvom poluvremenu, ali je “derbi Sevilje” na kraju ipak pripao trofejnijem i uspješnijem rivalu. Sevilju (ponovo) spasili Merkado i rezervisti.

“Derbi Sevilje” ponovo je donio velika uzbuđenja, ali je pobjednik isti.

Sevilja je slavila sa 2:1 poslije velikog preokreta i stigla do 60. pobjede u duelu sa najvećim rivalom, dok je Betis pomalo i nezasluženo ostao na samo jednoj pobjedi u njihovih 12 posljednjih duela.

Domaći fudbaleri bili su odlučni da prekinu tradiciju i stignu do prve pobjede još od maja 2012. i već u prvom minutu priprijetio golu Serhija Rika, međutim mreža se nije zatresla.

Iako se radilo o duelu trećeplasirane i petnaestoplasirane ekipe na tabeli u prvih 45 minut,a pa i u većem dijelu meča djelovalo je kao da su uloge zamijenjene.

Presvlačenje Sampaolija

Trener Sevilje Horhe Sampaoli morao je na početku utakmice da se presvlači. Glavni arbitar naredio mu je da skine crvenu trenerku jer je iste boje kao i dresovi Sevilje, čime je zbunjivao igrače na terenu i sudije.

Fudbaleri u zeleno-bijelim dresovima bili su ti koji napadaju, dok se trostruki uzastopni osvajač Lige Evrope branio..

Malo je nedostajalo da tu inicijativu Betis pretvori u pogodak u 23. minutu. Petros je šutirao, lopta je prošla kroz noge dvojici igrača Sevilje i pored skamenjenog Rika, ali je umjesto u mreži završila tik pored stative.

Samo tri minute kasnije nova opasnost pred golom Sevilje, nakon koje se zatresla prečka. Mendi je odlično skočio i šutirao glavom, se lopta odbila od prečke i završila u gol-autu.

Stadion Benito Viljamarin konačno je proključao u 36 minutu kada je Durmisi zabio iz slobodnjaka, uz malu pomoć igrača u “živom zidu” koji su se razdvojili, tek toliko da lopta prođe ka mreži Sevilje.

Gol Betis
Izvor: YouTube

Horhe Sampaoli morao je nešto da mijenja na poluvremenu, pa je u igru poslao Visentea Iboru, a ovaj je u uvodnim minutama nastavka odmah zaprijetio glavom, međutim, Adan je bio siguran.

Sevilja je ipak stigla do izjednačenja u 56. minutu, a ponovo je njen spasilac bio Gabrijel Merkado.

Argentinac koji je odlučio prošli derbi pogotkom za minimalnu pobjedu Sevilje, uspio je da ponovi ono što je pošlo za rukom tek Ivanu Rakitiću prije četiri sezone, kada je bio strelac za Sevilju u oba gradska derbija u sezoni.

Lijevi bek Sevilje najbolje se snašao u petercu poslije slobodnog udarca i odbrane Adana i poslao loptu u mrežu za izjednačenje 1:1.

Goil Merkado
Izvor: YouTube

Rezervista Sevilje Ben Jeder propustio je odličnu priliku u 73. minutu da riješi utakmicu, poslavši loptu  sa nekih 12-13 metara preko gola, ali su crveno-bijeli stigli do velikog preokreta samo tri minute kasnije.

Visente Ibora iskoristio je trenutak dekoncentracije domaće odbrane koja je bila zaokupljena reklamiranjem ofsajda i poslao loptu u mrežu za 2:1, na oduševljenje trenera Sampaolija, koji ga je pola sata prije toga ubacio u igru.

Gol Ibora
Izvor: YouTube

Još jednom se pokazalo da Sampaoli ima dobar “njuh” i da pogađa sa izmjenama. Naime, bio je ovo 15 gol rezervista Sevilje u sezoni, čime prednjače u Primeri.

Betis u finišu nije mogao do izjednačenja, a posljednji tračak nade bio je pokušaj Durmisija za novi gol iz slobodnog udarca u trećem minutu sudijske nadoknade koji je završio metar iznad prečke.

Sevilja se šestom pobjedom ove sezone na mečevima u kojima je imala zaostatak izjednačila sa Real Madridom na vrhu tabele. Obje ekipe imaju po 52 boda, s tim da Madriđani imaju dvije utakmice manje.

4:0 U BORBI ZA OPSTANAK

Fudbaleri Leganesa deklasirali su Deportivo, pošto su danas pobijedili 4:0 (2:0)!

Leganes je prekinuo seriju od četiri izgubljene utakmice i sada je 16. na tabeli španskog prvenstva sa 21 bodom. Deportivo ima dva manje i mjesto je ispod. Golove su dali Aleksander Šimanovski u 19, Martin Mantovani u 30, Unai Lopes u 81. i Alberto Bueno u 91. minutu.

Leganesu je posao olakšan u 62. minutu, kada je isključen fudbaler Deportiva Raul Albentosa.

Parovi 24. kola:

Alaves - Valensija2:1 (0:0)
/Gomez 78, Katai 86 - Karlos Soler 70/

Betis - Sevilja 1:2 (1:0)
/Durmis 36 – Merkado 56, Ibora 76/

Leganes - Deportivo 4:0 (2:0)
/Simanovski 19, Mantovani 30, Lopez 81, Bueno 90+1/

Eibar - Malaga 3:0 (1:0)
/Adrijan 43, 50 pen, Enrih 52/


u nedjelju

Espanjol - Osasuna 12 časova
Atletiko - Barselona 16.15
Bilbao - Granada 18.30
Sporting - Selta 18.30
Viljareal - Real 20.45

u petak

Las Palmas - Sosijedad0:1 (0:0)
/Ćavi Prijeto 74/

Tabela: Real (-2) 52, Sevilja 52, Barselona (-1) 51, Atletiko (-1) 45, Sosijedad 44, Viljareal (-1) 39, Eibar  38, Bilbao (-1) 35, Selta (-2) 33, Alaves 33, Espanjol (-1) 32, Las Palmas 28, Valensija 26, Malaga 26, Betis (-1) 24, Leganes 21, Deportivo (-1) 19, Sporting (-1) 16, Granada (-1) 16, Osasuna (-1) 10.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC