• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve za Lovćen: Sa terena pred matičara! (FOTO)

Autor mondo.rs

Ako niste znali zašto se za fudbal kaže da je "najvažnija sporedna stvar na svetu", pročitajte ovu priču!

/tekst i fotografije: Marko Mugoša, www.mondo.me/

Crnogorski prvoligaški "karavan" teško je zamisliti bez najstarijeg člana -  Lovćena. Cetinjane su, posle očajne jesenje polusezone, mnogi videli kao sigurnog putnika u drugu ligu.

Posle dovođenja igrača u zimskom prelaznom roku i odličnih priprema, usledio je sjajan start drugog dela prvenstva i šest osvojenih bodova u prethodna dva kola.

Stvari sada izgledaju mnogo bolje, mada Lovćen je i dalje "ispod crte" i u prilično teškoj situaciji.

Glavni posao u borbi za opstanak Cetinjanima tek predstoji, ali osim fudbalskih tema, u gradu pod Lovćenom ovih dana priča se i o ovome.

Posle pobede Jedinstva u prvom kolu nastavka sezone, Cetinjane je u subotu očekivao veoma važan meč sa uvek nezgodnim Grbljem. U taboru Lovćena "borbena gotovost" bila je pred meč podignuta na maksimum a u posebno dobrom raspoloženju duel su iščekivali napadači Lovćena i junaci ove priče - Baćo Nikolić i Marko Đurović.


Dan posle utakmice, naime, Baća je čekala svadba sa izabranicom svog srca, Anom Đukanović. Gotovo podjednako važno iskušenje očekivalo je i Baćovog kolegu iz špica - Marka, koji je u nedelju bio u ulozi kuma.

Danima pred utakmicu, Cetinjani su "ložili" mladoženju da će utakmica sa Grbljanima biti pomerena za nedelju zbog čega neće moći da ide na svoju svadbu. Ovom šalom, fudbaleri Lovćena kao da su doslutili nevolju za Baća jer je par dana nakon što su ga kolege "plašile" pomeranjem termina utakmice, ona stvarno i bila odložena za nedelju!

U klubu nisu želeli da prave pritisak na svoj udarni navalni tandem, iako su tri boda protiv Grblja bez mladoženje i kuma izgledali nedostižno.

Situacija je nosila hamletovsku dilemu: svadba se nije mogla odložiti a Lovćenu gori pod nogama!

Kako je bilo Baću Nikoliću, zna samo on. Odlučio je da igra utakmicu i ženi se odmah nakon meča! Kum ga je pratio u akciji. Pao je dogovor - prvo meč pa "letimo" u Nikšić na svadbu!

Svatovi su morali da sačekaju…

Utakmica je bila očekivano teška. U 84. minutu rezultat je bio 1:1 kada je Nikolić probio po desnom boku i centrirao a neko u šesnaestercu gostiju odigrao rukom. Sudija je pokazao na belu tačku a penal sigurno izveo kum Marko!

U razgovoru za MONDO, Marko Đurović kaže da lepšu nedelju nije imao - sa dva gola "kumovao" je novoj pobedi Lovćena a potom upisao i kumstvo velikom prijatelju i saigraču Baću Nikoliću.

"Iako je pred nama baš težak zadatak, atmosfera u ekipi je fenomenalna. Šala je uvek prisutna, ali niko se ne ljuti jer je atmosfera prava. Posle pobede protiv Jedinstva počele su šale na račun mog kuma, čak je i trener Kantalarovski bio uključen. Tri dana pred meč, šef zakazuje sastanak, i niko od igrača ne zna šta će da kaže, osim Vanje Tatara i Lopičića. Trener nam se ledeno ozbiljan obratio: Momci, utakmica sa Grbljem će se najvjerovatnije pomjeriti za nedelju, ali nije još sigurno'", priča Marko i dodaje da je Baćo istog trenutka počeo da smišlja šta će da radi.

"Sutradan smo mu rekli da se radi o šali, da se utakmica igra u subotu", kaže Marko.

Dan kasnije šef struke Lovćena šokirao je i kuma.

"Šef me je pozvao u kancelariju i rekao: `Maki, stvarno se igra u nedelju’. Bio sam siguran da je stigao red da se našale i sa mnom, ali ispostavilo se da nje bilo tako”, priseća se kum Marko i nastavlja: "Svadba se nije mogla odložiti a pred nama je bila možda i najvažnija utakmica u karijeri. Iako sam igrao kvalifikacione utakmice za mladu reprezentaciju Crne Gore, važne mečeve za Šerif u Ligi Evrope, za mene je ova utakmica bila posebna, iz više razloga, jednostavno bilo bi mi teško da nisam mogao da igram a znao sam da i Baćo razmišlja slično. Ali sa druge strane, čekala ga je svadba, jedan od najvažnijih dana u životu".

Trener i predsednik Lovćena su odluku o tome da li će igrati ostavili igračima.

"Malo ko bi prelomio kao što je, nakon kraćeg razmišljanja, Baćo. Znao je da nam je ova utakmica više od tri boda i uspeo je nekako sve da organizuje da u nedelju odigra i protiv Grblja i pred matičarem", kaže kum Marko.

Pred izlazak igrača na teren, Dragan Kantalarovski, održao je igračima kratak motivacioni govor koji je završio porukom svojim izabranicima da igraju za Baća.

"Bog nas je pogledao tog dana, sve je bilo kako treba. Baćo je bio naš najbolji i najborbeniji igrač, centrirao je kod penala a ja sam uspeo da postignem gol za pobedu koja nam mnogo znači. Iskreno, to je bi jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri, baš zbog činjenice da me posle utakmice čekalo kumstvo", kaže na kraju razgovora za MONDO, Marko Đurović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC