• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema veće želje od pobede nad Zvezdom"

Autor mondo.rs

U taboru Partizana izuzetan respekt prema Zvezdi, ali i poruka: "Oni jesu iskusniji, ali i mi imamo kvalitet, polet... Niko neće umreti posle derbija, pogotovo ako znate da ste dali sve od sebe, bili pošteni".

 "Nema veće želje od pobede nad Zvezdom" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

 Trener Partizana Marko Nikolić staložen i smiren pred "večiti derbi" u subotu. Bez "velikih reči", "jakih izjava", ali odlučan da iz ekipe izvuče maksimum.

O Crvenoj zvezdi - samo lepe reči.

"Zvezda je naš najveći rival. Nije dobro da imamo nepoštovanje prema njima, u bilo kom smislu. Ovo rivalstvo je nešto najlepše što postoji u našem fudbalu i sportu. Ono treba da bude zasnovano na zdravim osnovama. Ne postoji veća želja, makar igrali sa Real Madridom, nego da pobedimo našeg najvećeg rivala. Sigurno je tako i sa njihove strane", kaže Nikolić u razgovoru za TV Partizan.

Partizan je u odličnoj seriji - 19 pobeda zaredom, ali je i Crvena zvezda - 17.

O NAVIJAČIMA PARTIZANA...

Poseta na utakmicama Partizana godinama je loša, mršava. Nikolić stalno pokušava da "isprovocira" navijače Partizana da dolaze u Humsku. Sad je miran. "Ovo je jedina utakimica za koju ne brinem kad je podrška u pitanju. Siguran sam da će podrška navijača Partizana, pre svega sa Juga, ali i sa Istoka, biti velika. Znam, osećam, kakvo je raspoloženje među navijačima Partizana. Više me brine kakva će biti podrška protiv Metalca u sredu".

"To znači da se sudaraju se dva najbolja tima u ovoj zemlji, dva najveća kluba, dva sveta se sreću i to je nešto najlepše u našem fudbalu. Prema njima, sav respekt. Prednost Zvezde je, svakako, iskustvo, oni imaju stariju ekipu od nas. Izuzev golmana, Plavšić je najmlađi, pa Petković. Kod nas je igrač 1995. godište u Partizanu je ozbiljno iskustvo. Oni imaju iskustvo, mi polet. Imaju kvalitet, ali imamo ga i mi", ističe trener Partizana.

O derbiju su ispisane stranice i stranice, ali se od aktera novog uvek očekuje da kažu "nešto novo". Teško je "izmisliti" nešto što već nije rečeno ili opisano.

"Derbi je posebna utakmica. Ali, ništa definitivno neće biti poznato posle ove utakmice, ni ako se pobedi, ni ako se izgubi. Naravno, ako pobedite pružate zadovoljstvo i sebi i navijačima, i dobijate sigurnost u nastavku takmičenja. Ovo nije život i smrt. Bilo je i važnijih utakmica i važnijih derbija. To, naravno, ne znači da ne treba da ostavimo sve što imamo u sebi na terenu za tu pobedu. To je jedini zdrav sportski pristup kakav viđamo i u največim klubovima na svetu. Niko ne umire, i ne treba da umire ako izgubi, jer ovo je igra i sport, iako je i biznis danas, ali ne umire, jer zna da je bio pošten i uradio je sve što je bilo do njega. Nemam sumnje u svoje igrače, u njihove gračke i ljudske kvalitete", kaže Marko Nikolić i dodaje:

"Derbi je utakmica u kojoj svako 'vadi' iz sebe sve što može i ko bude više izvadio taj će dobiti utakmicu".

Sa 26 godina, Alen Stevanović je jedan od najiskusnijih u timu Partizana. Od njega su stariji samo Saša Ilić i Miroslav Vulićević.

Na svom prvom derbiju dao je gol, ali...

"Da, dao sam gol, ali smo tada izgubili 3:1. Ne bih voleo da bude kao tada. Ne moram da dam gol, samo da imamo pozitivan rezultat. Treba da uđemo mirne glave, sa velikom željom i odlučnošću. Derbi je specifična, najveća utakmica, može da odluči epizoda, odluka, dekoncetracija...", rekao je vezista crno-belih.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC