• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan: Da li to Terzić žali za onim vremenima?

Autor mondo.rs

Crno-beli reagovali su saopštenjem posle komentara koje je direktor "večitog rivala" uputio na račun odluke da glavni sudija derbija bude Majo Vujović.

 Saopštenje FK Partizan pred vječiti derbi Zvezdan Terzić Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Odmah nakon vesti o tome će Majo Vujović suditi 153. "večiti derbi" naredne subote u Ljutice Bogdana, tim pre što je prvobitno bilo objavljeno drugačije na sajtu Superlige, bilo je jasno da će biti burnih reakcija.

Nakon izjave generalnog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića, dan kasnije - u četvrtak - reagovao je i Partizan saopštenjem na zvaničnom sajtu kluba.

Saopštenje crno-belih o svemu što prethodi duelu sa crveno-belima (subota, 18.00, Arena sport 1), prenosimo u celosti.

"FK Partizan drži da su principi nezavisnosti i integriteta institucija temeljni uslovi uspešnog rada svih sportskih struktura.

Poverenje u institucije i u kredibilnost autonomnog odlučivanja je tekovina pravne države koju Fudbalski savez Srbije treba dosledno da sprovodi na čast i poštovanje svih učesnika u fudbalskom nadmetanju.

Prvo derbi, pa UEFA

U Humskoj danas nisu komentarisali nezvaničnu informaciju o tome da je UEFA pristala na dogovor i ukinula crno-belima zabranu nastupa u Evropi. U međuvremenu, pojavila se i informacija da će se tim povodom danas neko od zvaničnika kluba obratiti javnosti, međutim to je demantovano i najavljeno da će UEFA licenca biti tema kada derbi bude odigran.

FK Partizan je uvek poštovao sve odluke nadležnih struktura, budući da je pravnu sigurnost i zadovoljenje opštih interesa jedino moguće ostvariti ukoliko se sitnosopstvenički interesi podrede pravičnosti i nezavisnosti.

Večiti derbi je dragocena institucija našeg fudbala. On počiva na tradiciji, međunarodnom ugledu i decenijama sticanom prestižu svih njegovih aktera. Derbi je ono važno što se mora sačuvati, a Fudbalski savez Srbije je te svoje društvene odgovornosti savršeno svestan.

Međutim, neki sportski radnici u ime velikog sportskog rivala, a potpuno samovoljno i proizvoljno, nastoje da pravičnost i sigurnost podrede lošim namerama i zamućenim interesima.

Sledstveno tome, ko to daje za pravo Zvezdanu Terziću da ponovo, skrivajući se iza tobož brige za pravdom, pokušava da utiče na nezavisnost institucija? Da li on to žali za vremenima, kada su sportske institucije služile (samo)volji jednog čoveka, kada su sudije birane po želji samo jednog interesnog lobija?

Fudbalski klub Partizan snažno ističe podršku principima i institucijama, nezavisnosti i odgovornosti, naporima FSS koji, vidimo, nisu ni laki ni jednostavni. Mi pristupamo predstojećem derbiju sa dobrom verom i poverenjem.

Nama je opšti interes večitog derbija i srpskog fudbala, njegovog razvoja i uspeha najvažniji! Smatramo da niko nema pravo da stvara lošu atmosferu i baca senku na predstojeću svetkovinu srpskog fudbala", navodi se u saopštenju objavljenom na portalu crno-belih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC