• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijska komisija: Terzić obmanjuje javnost

Autor mondo.rs

Sudijska komisija FSS obratila se javnosti saopštenjem u kom direktora Crvene zvezde naziva "doktorom fudbala".

 Sudijska komisija: Terzić obmanjuje javnost Izvor: Goran Sivački - MONDO

Izvor: Goran Sivački - MONDO

Posle FK Partizan, i Sudijska komisija FSS optužila je direktora FK Crvena zvezda, Zvezdana Terzića da vrši pritisak na fudbalsku organizaciju i arbitra predstojećeg derbija, Maja Vujovića.

U izjavi dostavnjenoj Tanjugu, Sudijska komisija tvrdi da nije tačno da je prvobitno bio delegiran Milorad Mažić, pa kasnije ta odluka preinačena i za glavnog sudiju 153. "večitog derbija". Takođe, obratila se visokom funkcioneru crveno-belih, koji je prvi reagovao javno posle odluke da upravo Vujović vodi meč Crvena zvezda – Partizan.

Terzić je rekao da "sudija ne može da se uči na derbiju".

"Sudijska komisija FSS na čijem čelu se nalazi Đorđe Žutić nijednog trenutka nije, kako to Zvezdan Terzić ističe i svesno obmanjuje javnost, promenila arbitra za predstojeći večiti derbi!", navodi se u saopštenju koje prenosi Tanjug.

Iako bi Sudijska komisija FSS zapravo trebalo da brani integritet takmičenja i sankcioniše sve koji komentarišu suđenje, sudije, delegiranje i na drugi način štete ugledu srpskog fudbala, aktuelni sastav ovog organa FSS odlučio se da izađe u javnost saopštenjem, koje u velikoj meri podseća na "klasična" saopštenja Crvene zvezde i Partizana, kojima se međusobno optužuju ili napadaju FSS.

"Ne ulazeći u medijske napise i 'pouzdane izvore' koji su Terzića naterali da sebe stavi u ulogu osobe koja će mimo svih propisa, pravila i moralnih normi, hteti da bira sebi arbitre, Sudijska komisija FSS, kao odgovorno telo koje delegira arbitre, nije se nikada bavila spekulacijama".

Kako se navodi, Terzić, koji je poznat po "komunikaciji" sa sudijama, upadima u svlačionice i pretnjama istim, ne mora da brine za sudijsku scenu Srbije koja ima potpunu autonomiju u okviru Fudbalskog saveza Srbije.

"Ako je navikao u vreme njegovog predsednikovanja FSS da bira i delegira sudije, skida i postavlja po svojoj volji, sada to nije slučaj. A kada neki srpski klub, po Zvezdanu Terziću, dostigne nivo da bude stalni učesnik Lige šampiona, onda će i 'saveti' doktora fudbala sudijskoj organizaciji i FSS, imati neku težinu. Do tada oni su samo predmet manipulacije i obmane koji za cilj imaju mogući alibi", zaključuju iz Sudijske komisije.

Duel između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC