• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grof" pred Partizan: Ako Vujović pogreši...

Autor mondo.rs

U prvi mah, trener Crvene zvezde nije želeo da komentariše ujdurmu oko delegiranja sudije, ali je na kraju poručio da eventualna greška Maja Vujovića neće biti njegova, već onih koji su ga poslali u subotu u 18 na centar.

 153-veciti-derbi-Grof-Bozovic-o-sudiji-Maju-Vujovicu-i-Partizanu Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Vreme je za derbi!

Miodrag Božović peti put priprema "večiti derbi", kao trener Crvene zvezde i sprema se za treću pobedu, koja bi - shodno stanju na tabeli Superlige - verovatno značila i odbranu titule prvaka Srbije.

Ali, postoje još dva drugačija ishoda za 153. susret crveno i crno-belih i iskusni "Grof" je toga svestan. Nakon sezone bez neuspeha u mečevima sa Partizanom, prošle jeseni u Humskoj osetio je gorčinu poraza koju donosi najvažnija utakmica i za zvezdaše i za partizanovce, tako da je u petak, dan pre početka meča, objektivno i umerenim rečima najavio susret u Ljutice Bogdana.

"Ne znam šta da kažem, a da nije već rečeno o derbiju. Jednom od najvećih u Evropi...", rekao je trener lidera šampionata.


"Iako mnogi pljuju naš fudbal, ovakav kakav je, ova utakmica je sigurno najveća koju imamo i nadam se da će sve proći dobro. Rezultat je teško prognozirati".

Logično, posle svega što se dogodilo od srede popodne, do njegove konferencije za medije, nezvanična promena sudije i delegiranje Maja Vujovića umesto Milorada Mažića bila je očekivana tema.

"Ja bih danas pričao samo o fudbalu, a oni koji izdaju saopštenja i stvaraju lošu atmosferu pred utakmicu, neka razmišljaju o tome šta bi moglo da se dogodi na terenu i oko njega", rekao je crnogorski stručnjak.

Na pitanje da li očekuje li Partizan sa jednim ili dva napadača, rekao je…

"Partizan ima nekoliko izvanrednih pojedinaca. Uroš Djurđević je u izvanrednoj formi i on je najveća opasnost. Tu je i Leonardo. Ta dvojica mogu da naprave probleme. Isto tako Marko Janković ili Alen Stevanović ako budu igrali. Napadačka linija Partizana je sasvim solidna".

Ipak je dodao…

"Očekivao sam da će biti Mažić, jer je naš najbolji sudija i logično je valjda da on sudi…"
, izjavio je i konstatovao.

"Vujović je sad pod velikim pritiskom, ali ako on pogreši, krivi će biti oni koji su ga odredili da sudi".

Zdravstveni bilten?

"Svi su zdravi osim Mihaila Ristića".


"Sigurno je da postoji pozitivna trema, jer je ovo utakmica sa najvećim rivalom, ali oni su u težoj poziciji jer zaostaju šest bodova".

Utoliko...

"Ne očekujem da će ova utakmica rešiti pitanje šampiona. Čeka nas još teških mečeva, idemo u Novi Sad već u sredu…"

Da li bi Kangin zapaljiv temperament mogao da bude problem?

"Ne plašim se da bi mogao neko da ga isprovocira. I sam je svestan da prošli derbi nije odigrao na očekivanom nivou i verujem da će u subotu pokazati sav svoj kvalitet", rekao je Božović.

Takođe, rekao je da mnogo očekuje od Kange i njegovih saigrača iz veznog reda Mičela Donalda i Damjana Le Taleka, za koje je kazao da imaju kvalitet i da "izgledaju mnogo bolje" nego na kraju prošle polusezone.

Subota, 18 časova, Ljutice Bogdana uživo, a prenos na Areni sport 1.

Zvezda je apelovala na sve posetioce da "što ranije" dođu na stadion kako bi se izbegle gužve. Najavljena je "rigorozna kontrola" na ulazima, a kapije će biti otvorene tri sata pre početka utakmice.

Upravo je za navijače Crvene zvezde, Božović imao posebnu poruku.

"Ostali smo dužni u prošlom derbiju. Kao posledica loše igre je primljen gol, a Partizan nije briljirao, ali je za nijansu bio bolji. Verujem u ovu ekipu, nadam se da će biti praznik za sve koji dođu na stadion, pa i za ove na terenu".

Televizija Arena sport će prenositi 153. večiti derbi. Uz veliki broj kamera i prenos u HD rezoluciji, ova televizija će vam preneti atmosferu sa terena, iz svlačionica, sa tribina, kao i sam dolazak fudbalskog kluba Partizan na stadion “Rajko Mitić“.

Pred 153. večiti derbi Crvene zvezde i Partizana studio će početi u 16.30 časova (gosti će biti treneri Ljubiša Tumbaković i Zoran Filipović), a gledaoci će moći da steknu utisak o derbiju iz nekoliko pozicija. Sa terena, iz muzeja, iz studija Arene sport kao i sa komentatorske pozicije na kojoj će biti stručni konsultanti kao gosti komentatora Miloša Milićevića.

Derbi će biti prenošen na prvom kanalu TV Arena sport od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC