• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim je formiran, Srbija kreće po EURO ili Mundijal

"Sledeće godine krećemo u izgradnju 'Nacionalnog stadiona', ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji", rekao je Vučić, nakon što je na sastanku sa premijerima Grčke i Bugarske i premijerkom Rumunije formiran Inicijativni komitet

Od danas - rad!

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska donele su odluku o formiranju Inicijativnog ogranizacionog komiteta koji će kandidovati četiri zemlje za organizaciju najvećih fudbalskih turnira!

Konkretno, Evropskog prvenstva 2028. ili Svetskog prvenstva 2030. godine, saopštio je predsednik Republike, Aleksandar Vučić, nakon sastanka kvadriltaterale u Beogradu.

"Doneli smo odluku da formiramo Iniciajtivni organizacioni komitet od 16 ljudi, po četiri iz svake zemlje. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama istaći ozbiljnu kandidaturu", rekao je Vučić.



Na sastanku je dogovoreno da Grčka pridruži Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji kao organizator Evropskog prvenstva za odbojkašice 2021.

On je dodao  da će se potrebna dokumenta za to podnositi u decembru 2021. godine i da bi do jula naredne trebalo da bude doneta i konačna odluka.

Vučić je istakao da je za realizaciju takvog projekta "potrebna ogromna infrastruktura" i da tu nije reč samo o stadionima, nego i hotelima i ostalim smeštajnim kapacitetima. Istakao je da je uloga Srbije komplikovanija utoliko što u našoj zemlji ne postoji nijedan stadion konkurentan za igranje utakmica poput onih na EURO ili Mundijalu.

"Sledeće godine krećemo u izgradnju 'Nacionalnog stadiona', ali i stadiona u drugim gradovima u Srbiji", kazao je Vučić i poručio da će "naša zemlja svakako biti spremna".


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC