• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Sergej i Korea za trofej Lacija!

Autor mondo.ba

Srpski fudbaler "načeo", a Argentinac "dokusurio" Atalantu za sedmi pehar Lacija u klupskoj istoriji - 0:2 (0:0).

Lacio je osvajač 72. po redu izdanja Kopa Italija!

U velikom finalu na rimskom "Olimpiku", tim iz Bergama, koji je bio nominalni domaćin, poražen je od  Rimljana, koji su osvojili svoj sedmi trofej nacionalnog kupa u klupskoj istoriji.

ATALANTA - LACIO 0:2 (0:1)

Odluka o pobjedniku takmičenja, koje je počelo 1922. godine, "pala" je u samom finišu kada je trener nebesko-plavih Simone Inzagi uveo tek oporavljenog Sergeja Milinković Savića, koji mu se zahvalio pogotkom za vođstvo u 82. minutu, da bi tačku na pobjedu osam minuta kasnije stavio Argentinac Hoakin Korea.

Izabranici Đan Pjera Gasperinija bili su u najmanju ruku ravnopravni, ako ne i bolji od Rimljana, ali nisu uspjeli da realizuju svoje šanse, pogodili su i dvije stative, što su "lacijali" surovo kaznili i poslije šest sezona ponovo podigli pehar Kopa Italije.

Za utjehu Atalante, koja je sjajno odigrala kompletnu sezonu, vrlo je blizu plasmana u Ligu šampiona  kroz Seriju A, iako je večeras propustila veliku priliku da osvoji drugi trofej u istoriji nakon daleke 1963. godine.

Lacio se ovom večerašnjom pobjedom i statistički izjednačio sa timom iz Bergama u međusobnom omjeru - na 119 susreta u svim takmičenjima Atalanta je zabilježila 36 pobjeda, koliko i Lacio, dok je 46 susreta okončano neriješeno.

Internacionalac iz Bosne i Hercegovine Senad Lulić odigrao je svih 90 minuta i na kraju kao kapiten Lacija podigao pehar.

Nebesko-plavi su bolje ušli u finale na svom "Olimpiku" i opasno zaprijetili gostima iz Bergama, ali su za malo bili neprecizni u 14. minutu Franćesko Aćerbi odnosno Lukaš Leiva devet minuta kasnije.

Uzvratila je Atalanta sa tri stopostotne šanse u 23. minutu kada se dogodila "kanonada" ispred Tomasa Strakoše. Najprije je Marten De Ron pogodio stativu, potom je Holanđanin ponovo pokušao ali je izblokiran, da bi na kraju akcije, Duvan Zapata glavom iz peterca šutirao za malo pored gola.

Na samom početku drugog poluvremena Strakoša je ponovo bez većih problema odbranio udarac Hansa Hatebora sa ivice kaznenog prostora i do samog finiša nije bilo prilika na obje strane. Uglavnom se više pazilo na svoj, a ne protivnički gol zbog velikog uloga i čekalo na eventualnu grešku protivnika.

Alehandro "Papu" Gomez je u 77. minutu iz gotovo "mrtvog ugla" ponovo pogodio stativu Lacija, da bi potom pravi potez povukao trener "lacijala" Simone Inzagi uvođenjem tek oporavljenog Sergeja Milinkovića Savića.

Atalanta je do finala eliminisala Kaljari (2:0), Juventus (0:3), Fiorentinu (3:3, 1:2), dok je Lacio bio bolji od Novare (4:1), Inter (2:1) i Milan (0:0, 0:1).

 Reprezentativac Srbije je u igru ušao u 78. minutu umjesto Luisa Alberta, a samo par minuta kasnije iz praktično prvog konktakta s loptom donio je prednost Laciju.

Iz kornera je centrirao Lukaš Leiva, a najviši u skoku bio je Sergej i pogodio mrežu Atalante - 1:0.

Hoakin Korea je mogao u 87. minutu da riješi pitanje pobjednika, našao se sam ispred golmana crno-plavih Pjerluiđija Golinija, koji je sjajno intervenisao, ali ništa nije mogao tri minuta kasnije kada je Argentinac stavio tačku na trijumf Lacija - 2:0.

Sedmim peharom u Kopa Italiji, Lacio se na vječnoj listi izjednačio sa milanskim Interom na trećoj poziciji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC