• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: "Derbi za Skudeto" već u drugom kolu

Autor mondo.ba

Već u drugom kolu nove sezone Serije A igraće se veliki derbi između Juventusa i Napolija, ali i "Derbi dela Kapitale" između Rome i Lacija. Điđi Bufon posljednju sezonu u karijeri počinje kod kuće.

Manje od mjesec dana prije početka nove sezone na Apeninskom poluostrvu poznat je i raspored, a već u prvih par kola gledaćemo derbije.

Ekipe Juventusa i Napolija koje su u prethodne dvije sezone vodile borbu za “Skudeto” sastaće se već u drugom kolu koje je na rasporedu 24. odnosno 25. avgusta, a njihov prvi duel biće odigran u Torinu.

Napoli nije imao sreće jer će i u prvom kolu igrati derbi protiv Fiorentine, takođe u gostima, dok će osmostruki uzastopni šampion otvoriti sezonu gostovanjem Parmi.

Biće to povratak kući Đanluiđija Bufona na otvaranju njegove posljednje sezone u karijeri.

Bufon u ugovoru ima klauzulu po kojoj mora da odigra najmanje osam utakmica u Seriji A, čime bi trebao prestići rekord Paola Maldinija, a vidjećemo da li će mu Mauricio Sari učiniti čast da već na startu sezone brani protiv svog matičnog kluba čiji dres je nosio od 1995. do 2001. godine.

Osim velikog derbija između Juventusa i Napolija u drugom kolu biće odigran i “Derbi dela Kapitale” između Rome i Lacija.  

Kako stvari stoje, ove sezone rimski derbi neće igrati ni Sergej Milinković-Savić koji je na pragu prelaska u Mančester junajted, a vjerovatno ni Edin Džeko koji bi prema najavama sa “čizme” trebao završiti transfer u Inter.

Već u četvrtom kolu gledaćemo milanski “Derbi dela Madonina” između Milana i Intera, dok će “Derbi Italije” inter i Juventus odigrati u sedmom kolu.

Jedno od najzanimljivijih kola biće jedanaesto, koje je na rasporedu početkom novembra sa tri velika derbija.

Roma i Napoli sastaće se u “Derbiju juga”, Torino i Juventus igraće gradski “Derbi dela Mole”, a u istom kolu Milan će dočekati Lacio.

Nastariji italijanski derbi između Đenove i Sampdorije igra se u 16. kolu, a zanimljiv je i raspored 19. odnosno posljednjeg, 38. kola.

Žrijeb se pobrinuo da se sezona u Seriji A završi 24. maja derbijem Juventus – Roma, kao i duelom Napoli – Lacio, a isti dueli, samo u Rimu, biće odigrani u januaru.

Ove sezone igraće se tri vanredna kola, 25. septembra, 30. oktobra i 22. aprila, a zimska pauza trajaće od 23. decembra do 5. januara.

PAROVI 1. KOLA (24./25. avgust):

Kaljari – Breša
Fiorentina - Napoli
Verona - Bolonja
Inter - Leće
Parma-Juventus
Roma – Đenova
Sampdoria-Lacio
SPAL-Atalanta
Torino-Sasuolo
Udineze-Milan

Kompletan raspored nove sezone Serije A pogledajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC