• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Daću cifre, pa ćete da vidite koliki sam PEDER!"

Autor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić o prepucavanjima Zvezde i Partizana, pomoći države jednima i drugima, povicima dijela navijača Partizana da je "peder"...

 Aleksandar Vučić o pomoći Zvezdi i Partizanu - povici Vučiću pederu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Gospodine Vučiću, u nedjelju je bio 'vječiti derbi' i dio navijača Partizana je uzvikivao...", rekla je jedna od novinarki predsjedniku Srbije u Njujorku tokom intervjua nakon sastanaka u okviru 74. zasjedanja Generalne skupštine UN.

"Da sam peder, recite slobodno", prekinuo je Vučić.

"Htjela sam da vas pitam - ko je zapravo tu pljubimac države' kako slušamo ovih dana, gdje je više novca otišlo", dovršila je pitanje novinarka.

Vučić je najprije rekao da "ne bi ulazio u te priče koje su odvratne" i da se "država koristi u tim prepucavanjima za pravdanje svojih neuspeha ili veličanje svojih uspjeha", ali je potom odlučnije nastupao:

"Po povratku u Beograd iz Njujorka, par dana potom, lično ću izaći sa kompletnim ciframa koliko para smo dali Zvezdi i Partizanu, a dali smo im BRDO para, da narod vidi ko je čiji ljubimac i koliki je Vučić peder!".

Zbog povika "Vučiću, pederu" i uvreda na račun predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, "vječiti derbi" je bio prekinut. A i ranije su utakmice Partizana prekidane zbog istih povika. Navijači Partizana smatraju da država mnogo više novca ulaže u Zvezdu i da je za to direktno odgovoran Aleksandar Vučić, koji je deklarisani navijač Zvezde.

Međutim, iz uprave Fudbalskog kluba, ali i Košarkaškog kluba Partizan, Vučiću se često zahvaljuju na pomoći.

Nastavio je:

"Izaći ću sa tačnim ciframa, a poslije iznošenja cifara mnogima će biti neprijatno. Ja ću to da kažem zbog pravih i iskrenih navijača Partizana, koji su na južnoj i istočnoj tribini, a ne zbog političkih aktivista sa zapadne tribine, kao i zbog pravih navijača Zvezde, a ne zbog političkih aktivista. Treba da znaju šta se dešava i koliko smo novca tačno dali jednima i drugima. Uvijek je lakše da imate alibi i krivite druge za svoje neuspehe. Kada narod bude čuo koliko smo para poreskih obveznika dali, narod će da kaže: 'Pa, što ste im toliko para davali?!'. Vidjećete, to će narod da kaže! Narod misli da su oni jadni, da nemaju, da umiru od gladi, da im ne damo ništa. Ma, vidjećete i koliko smo novca dali i koliki sam peder i ubuduće da se manu da preko grbače države pričaju. Ako bilo ko bude u stanju da nas demantuje za jedan jedini dinar, ja više neću da budem ovdje!".

"Sa tačnim cifrrama će izaći upravo zbog tih, kako je naveo, šupljih priča o favorizovanju jednog ili drugog kluba".

Upitan zašto se od dijela navijača Partizana može čuti uvredljivo skandiranje na njegov račun, Vučić je odgovorio: "Znate, i ja sam bio dio stadiona. To su mladi ljudi, a mladi su uvijek antirežimski orijentisani i uvijek misle: 'Ej, mi smo jaki, borićemo se protiv vlasti'".

IZJAVU VUČIĆA iz NJUJORKA MOŽETE DA POGLEDATE OVDJE (snimak o "vječitima" od 14:20).

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenojša Čović

Verujte, kad Vam kažem.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC