• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosanski Zoro“ i Zaniolo srušili Milan na Olimpiku

Autor mondo.ba

Edin Džeko načeo je mrežu Milana, a Nikolo Zaniolo riješio pitanje pobjednika na Olimpiku poslije prvenca Tea Ernandeza u Seriji A.

Agonija Milana se nastavlja i sa novim trenerom Stefanom Piolijem.

„Rosoneri“ su u prošlom kolu primili gol u sudijskoj nadoknadi za remi 2:2 sa Lećeom, a ove nedjelje doživjeli ne toliko ubjedljiv koliko težak poraz u derbiju sa Romom.

Možda će vas zanimati

 "Vučica“ je u nedjelju uveče bez „pola tima“ sa 2:1 savladala Milan na Olimpiku i ostavila ga na 12. mjestu na tabeli sa samo deset bodova.

Paolo Fonseka nije mogao da računa na devet povrijeđenih igrača, ali jeste na tandem Džeko – Zaniolo koji je iskoristio dve šanse i riješio pobjednika, a da Donaruma u nekoliko navrata nije branio odlične prilike Pastoreu i Zaniolu trijumf Rome bi bio još ubjedljiviji.

Prijetili su Suso i Čalhanoglu golu domaćih, prvi je čak postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, ali je "puklo“ na drugoj strani u 38. minutu.

Jedna od stvari na koje će Pioli morati da radi u Milanu su defanzivni prekidi, posebno korneri, nakon kojih je Roma imala nekoliko kolosalnih prilika i na kraju krajeva stigla do prvog pogotka.

Edin Džeko bio je najviši u skoku i poslao loptu u mrežu za vođstvo Rome 1:0 i svoj treći gol glavom ove sezone.

Dve gotovo identične šanse kasnije će imati Smoling i Manćini, ali su Donaruma i njegovi saigrači gledali kako lopta odlazi pored gola.

Golman Milana spasio je svoju mrežu samo četiri minute poslije vodećeg gola, skinuo je "zicer“ Pastoreu i spriječio da Roma ode na odmor sa dva gola prednosti.

Fonseka nije mogao da računa na Kristantea, Dijavaru, Kalinića, Boua, Klajverta Mkhtarjana, Pelegrinija, Undera i Zapakostu, pa su se na klupi našli tinejdžeri RIkardi, Kalafiori i Darboe, svi bez nastupa za Romu, Antonući koji je večeras upisao treći, te Ćetin koji je debitovao u dresu Rimljana.

 Nakon deset minuta igre u nastavku Roma je izgubila i taj jedan gol prednosti, poslije akcije Milana po desnoj strani i centaršuta za zaboravljenog Tea Ernandeza koji je smirio loptu a potom ju plasirao u mrežu za svoj prvenac u Seriji A.

Ovo ipak nije uzdrmalo "vučicu“ koja je uzvratila poslije samo tri minute.

Musakio je pokušao da presječe dodavanje Džeke za Pastorea, ali bolje da nije. Lopta se od njega odbila do usamljenog Zaniola koji pogađa za 2:1.

Mladom napadaču Rome bio je ovo prvi pogodak ove sezone, a Donaruma se desetak minuta prije kraja pobrinuo da ne stigne i do drugog.

Među onima koji su mogli da se proslave bio je i Hakan Čalhanoglu. Turski internacionalac šutirao je u 88. i 92.  minutu, publika je već vidjela loptu u mreži, ali ona je završila pored gola.

Roma je tako stigla do prve pobjede u duelima s Milanom nakon dvije godine, kojom je prekinula seriju od četiri remija, dva u prvenstvu i dva u Ligi Evrope.

SERIJA A - 9. KOLO

Bolonja - Sampdorija 2:1 (0:0)
/Palasio 48, Bani 78 - Gabijadini 64/

Atalanta - Udineze 7:1 (2:1)
/Iličić 21, 43, Mjuriel 33 pen, 48, 75 pen, Pašalić 52, Traore 83 - Okaka 12/

SPAL - Napoli 1:1 (1:1)
/Kurtić 16 - Milik 9/

Torino - Kaljari 1:1 (0:1)
/Zaza 69 - Nandez 40/

Roma - Milan 2:1 (1:0)
/Džeko 38, Zaniolo 58 – Ernandez 55/

Fiorentina - Lacio (20.45)

Subota

Leće - Juventus 1:1 (0:0)
/Dibala 49 pen - Mankuzu 55 pen/

Inter - Parma 2:2 (1:2)
/Kandreva 23, Lukaku 51 - Karamo 26, Žervinjo 30/

Đenova – Breša 3:1 (0:1)

/Agudelo 66, Kuame 75, Pandev 79 – Toneli 34/

Igrano u petak

Verona - Sasuolo 0:1 (0:0)
/Đuričić 49/


TABELA:Juventus 23, Inter 22, Atalanta 20, Napoli 17, Roma 16, Kaljari 15, Parma 13, Lacio (-1) 12, Fiorentina (-1) 12, Bolonja 12, Torino 11, Udineze 10, Milan 10, Sasuolo (-1) 9, Verona 9, Leće 8, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 4.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC