• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela licitacija: Zvezda hoće Topića, Čumića, Lasickasa?

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli planiraju podmlađivanje tima tokom zime.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-zima-2019 Izvor: MN PRESS

Još četiri utakmice ostale su fudbalerima Crvene zvezde do zimske pauze, od kojih će posebno važna biti 11. decembra u Atini, protiv Olimpijakosa.

Od tog duela crveno-belima zavisi hoće li i na proljeće igrati u Evropi. Ako ne izgube, hoće.

Možda će vas zanimati

Ipak, bez obzira na epilog pomenutog gostovanja, u Zvezdi planiraju da podmlade tim za prolećne izazove i pojedine igrače pripreme za sledeću sezonu, kada će po novom pravilu svaki tim morati da ima dvojicu mlađih od 21 godine u startnoj postavi.


Imaju na "Marakani" nekoliko talenata iz sopstvenog pogona koje planiraju da promovišu u prvotimce, ali su odlučili i da dovedu neke koji već imaju superligaško iskustvo.

Riječ je o defanzivnom vezisti Vojvodine, Mirku Topiću (18 godina), napadaču Radničkog iz Niša, Nikoli Čumiću (21) i, pišu Večernje novosti, desnom beku Voždovca, koji može da igra i kao krilo, Justasu Lasickasu (22).

Angažovanje litvanskog reprezentativca, međutim, najviše zavisi od toga hoće li i koliko biti smanjen broj stranaca, kojih je trenutno osmorica.

O mogućim odlascima igrača bez srpskog pasoša tokom zimskog prelaznog roka već smo pisali.

Sva tri igrača imaju važeće ugovore sa svojim klubovima, tako da će Zvezda morati da plati određeno obeštećenje za njihove transfere.

Topić je "vezan" za Vojvodinu do ljeta 2021. godine. Ove sezone je odigrao devet utakmica u prvenstvu Srbije, a prošlog vikenda je postigao i svoj prvi gol, u pobjedi protiv Rada (2:1).

Čumić je, takođe, prije par dana upisao prve golove, pošto je bio dvostruki strijelac za Radnički u goleadi protiv Javora (7:0). On je odigrao 11 utakmica ove sezone u Superligi, a ugovor sa Nišlijama - među koje je stigao prošle zime iz Metalca - potpisao je do januara 2022.

Lasickas se poslije sezone u Zemunu (2017/18), u koji je stigao iz Žalgirisa, oprobao u poljskoj Jagieloniji, a u Voždovac je došao ljetos kao slobodan igrač i potpisao do kraja juna 2022. godine. U 16 utakmica dao je jedan gol, u remiju sa TSC-om (2:2).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC