• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svjetski rekorder Vlada Ivić: Nula golova u mreži za 1.000 minuta fudbala!

Autor mondo.rs

Srpski stručnjak i nekadašnji fudbaler Partizana se upisao u istorijske knjige svjetskog fudbala.

 Vladimir-Ivic-svjetski-rekorder-Makabi-Tel-Aviv-11-utakmica-0-primljenih-golova Izvor: MN PRESS

Fudbalski šampionat Izraela počeo je prije tačno 101 dan, a Makabi Tel Aviv poslije prvih 11 kola ima devet pobjeda i dva neriješena rezultata.

To ne bi bilo tako neobično da tim Vladimira Ivića na tih 11 mečeva nije primio nijedan gol!

Možda će vas zanimati

Srpski stručnjak je u drugoj sezoni sa ekipom iz Tel Aviva, a prije tri dana je njegov tim ušao u istoriju svjetskog fudbala, sačuvavši mrežu u prvih 990 minuta fudbala u prvenstvu Izraela!

Ivićev Makabi je na 11 mečeva zabilježio gol-razliku 17:0 i tako učinio da fudbalski svijet priča o njihovom uspjehu. U razgovoru za "Novosti", Ivić je otkrio da nije bio upućen u te statistike.

"Nisam imao pojma o čemu mi pričaju, dok nismo završili svoj prvenstveni meč u gostima sa Hapoel Šmonom koji smo dobili 1:0. Istina, prije meča sam znao da smo blizu obaranja izraelskog rekorda Makabi Haife iz 2000. godine koja nije primila gol na deset utakmica i deset minuta. Kada je prošao 11. minut, znao sam da smo rekorderi Izraela, a novinari su mi poslije meča rekli da smo oborili i dotadašnji svetski rekord jednog brazilskog tima", objašnjava 42-godišnji trener.

Njegov tim je tako čitav 101 dan nesavladan, a Ivić otkriva da je prvi veliki test koji Makabiju predstoji na programu već u srijedu.

"Čeka nas veliki derbi sa gradskim rivalom Hapoelom. Atmosfera je otprilike kao na našem vječitom derbiju, mada ovdje više vole da kažu da je to kao kada igraju italijanski derbi Milan i Inter, jer sa Hapoelom dijelimo isti stadion" napominje Ivić.

Postignuti i primljeni golovi nisu primaran cilj nekadašnjeg fudbalera Partizana, već, sasvim logično, šampionski trofej.

Izvor: MN PRESS

"Za mene i za igrače je ovo samo motiv više, jer ovakve stvari se ne dešavaju tako često. Zasada je ovaj svjetski rekord za nas samo lijepa informacija i ništa više. Naš cilj ove sezone je titula prvaka Izraela, a do nje ima još puno mečeva i puno rada. Odigrali smo tek 11 kola, a pred nama je još 25 mečeva do kraja sezone", upozorava Ivić.

Ivić je za "Novosti" potvrdio i da je pratio igre njegovog Partizana u prethodnom periodu, a gledao je i meč protiv AZ Alkmara u Ligi Evrope prošlog četvrtka.

"Imao sam vremena, pa sam kao i svaki partizanovac bio uz svoj tim i TV ekran. Splet nevjerovatnih okolnosti je doveo do remija i gubitka šanse da se igra na proljeće u Ligi Evrope. To je klasično neiskustvo. Ipak, raduje me što Partizan igra mnogo ljepši i bolji fudbal nego proteklih sezona", zaključio je Ivić.

Makabi Tel Aviv poslije 11 kola u izraelskom prvenstvu ima 29 bodova, tri više od Makabi Haife i devet više od Hapoel Ber Ševe.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC