• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sadik i Partizan: Od crno-belih zavisi, Romi 10% od sledeće prodaje

Autor Vladimir Sukdolak

Evo kako stoje stvari u vezi sa Umarom Sadikom i Partizanom!

 Umar Sadik i Partizan: Od crno-belih zavisi, Romi 10% od sledeće prodaje Izvor: MN PRESS

/od izveštača MONDA sa priprema Partizana, Vladimira Sukdolaka/

Mladi nigerijski napadač Umar Sadik, u početku osporavan od mnogih, reče pre neki dan da je u Partizanu našao sreću. I u Partizanu su srećni sa njim!

Ovaj mladić je tokom jesenje polusezone, uz još nekolicinu igrača, pre svih Sejdubu Sumu, zaista, odigrao izvanredno i na putu je obori neke klupske rekorde.

Pročitajte i ovo

Želja mnogih navijača Partizana je da on ostane u beogradskom klubu i nakon isteka pozajmice iz Rome, dakle i posle juna ove godine. A Sadikov status u Partizanu je "goruća" tema na društvenim mrežama.

Da vam objasnimo kako stoje stvari u vezi sa Sadikom i Partizanom (i Romom) i ono što je MONDO saznao:

- Umar Sadik je trenutno igrač Rome na pozajmici u Partizanu;

- U ugovoru Rome i Partizana postoji klauzula o tome da Partizan može da otkupi Sadikov ugovor po ceni od 1.750.000 evra (Partizan je, inače, već dao 100.000 evra kad je doveden na pozajmicu);

- Partizan tu klauzulu može da aktivira odmah sad, dakle ove zime, ili u junu. Kada bude aktivirao klauzulu, Partizan je u obavezi da plati Romi tih 1.650.000 evra kroz rate. Prva rata je u avgustu ove godine, druga u avgustu 2021. godine, treća u avgustu 2022...

- Naravno, postoji i opcija da istekne pozajmica Sadika (u junu), da Partizan ne želi da aktivira klauzulu, tj. da otkupi Sadikov ugovor, čime bi onda Roma mogla da raspolaže nigerijskim fudbalerom.

Ova poslednja opcija, međutim, nije "u igri".

Prema saznanjima MONDA, klub neće čekati do juna, već da će pokušati da već sada aktivira klauzulu o otkupu ugovora od Rome, kako bi se obezbedio da Sadik ostane igrač Partizana još tri godine (ukupno 4 - ova tekuća i još tri naredne).

Isti izvori su nam rekli i da će Romi pripasti 10% od naredne prodaje Sadika (naravno, sve ovo ako Partizan posegne za klauzulom i počne da otkupljuje ugovor nigerijskog fudbalera).

Predstavnici Partizana proteklih dana su govorili o tome koliko je Sadik na ceni, da za njega dobijaju višemilionske ponude (priča se i o sumama od čak 10 miliona evra). Ivica Iliev, koji je obavljao funkciju sportskog direktora, a sada je neka vrsta savetnika za sportska pitanja u klubu, govorio je nedavno o tome kako je pratio i doveo Sadika (u dogovoru sa Savom Miloševićem) i kakve sve ponude sada postoje za Sadika.

Prema rečima Ilieva,Partizan je već bio odbio nekoliko ponuda za Sadika i Sumu u ukupnoj visini od 10 miliona evra.

Inače, generalni direktor Partizana Miloš Vazura prethodnih dana je boravio u Italiji, gde je vodio razgovore sa potencijalnim kupcima fudbalera Partizana. MONDO saznaje da je Partizan odbio već dve ponude za Sumu i jednu za supertalentovanog Filipa Stevanovića.

Izvor: MN PRESS

UMAR SADIK PEVA

UMAR SADIK - INTERVJU

Umar Sadik intervju
Izvor: TV Partizan/YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC