• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti promašio poklon-penal: Golmana Veleža spasila prečka!

Autor mondo.ba

Na otvaranju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Tuzla siti i Velež podijelili su bodove.

 Tuzla siti - Velež 0:0, PL BiH, 21. kolo Izvor: FENA/Miroslav Petrović

U prvoj utakmici kola, u pomalo neuobičajenom terminu, "građani" iz Simin Hana i "rođeni" iz Mostara su odigrali bez golova.

TUZLA SITI - VELEŽ 0:0

Možda će vas zanimati

Tuzlanski i mostarski tim su imali svoje šanse u petak popodne na "Tušnju", gdje je ipak najbolju priliku za pogodak i eventualnu pobjedu propustio domaćin u 81. minutu.

Tada je ponajbolji igrač "rođenih", Adnan Bobić potpuno bespotrebno skrivio jedanaesterac, a sa "kreča" nije bio siguran Filip Arežina, pa je na kraju, plijen podijeljen. Po peti put za Tuzlu siti i Velež u aktuelnoj sezoni.

Izabranici Elvira Baljića su na startu proljećnog dijela doživjeli debakl od Sarajeva na "Koševu" (6:2), pa su u prvom duelu 21. kola Premijer lige BiH protiv Veleža imali inicijativu na "Tušnju", sa samo jednom konkretnom šansom pred golom Adnana Bobića.

S druge strane, "rođeni", koji su u prvom kolu nadigrali Zvijezdu 09 (2:0), ugavnom su se opredijelili na čuvanje svoje mreže i vrebanje prilike da iz eventualnih kontranapada ili prekida ugroze Nevresa Fejzića.

Prvu relativno opasnu situaciju na meču, kreirali su domaći fudbaleri u 16. minutu kada su Vojo Ubiparip i Filip Arežina probali da probiju desnu stranu odbrane Veleža, ali je udarac sa 20-ak metara napadača Sitija otišao visoko iznad prečke.

Arežina je u 30. minutu loše pokušao iz slobodnog udarca sa skoro 30 metara, da bi četiri minuta kasnije odličnu šansu za gol propustili su gosti iz Mostara.

Sa ivice kaznenog prostora Mehmed Ćosić šutirao je pod prečku, a još bolje reagovao golman Fejzić i otklonio opasnost.

U finišu poluvremena, Bobić je spasio Velež nakon akcije Dženisa Beganovića, koji je majstorski asistirao Areženi, međutim, golman "rođenih" je sjajno odbranio njegov šut i spriječio vođstvo "građana" iz Siminog Hana.

Mnogo zanimljivije bilo je u nastavku.

U 65. minutu dogodila se sporna situacija u kaznenom prostoru domaćina gdje je Derik Moris oborio Brandaoa. Ipak, sudija Haris Kaljanac iz Sarajeva je ostao nijem, da bi u nastavku akcije na drugoj strani Siti imao priliku da povede poslije udarca Ubiparipa.

Golman Bobić je praktično bio savladan, ali stoper "rođenih" je praktično sa gol-linije izbacio loptu i spasio Velež.

Tri minuta kasnije, vezista Tuzle siti Beganović je odlično šutirao, ali je opet Bobić bio na visini zadatka.

Ali, sve što je dobro napravio danas, pokvario je Bobić u 81. minutu kada je s leđa oborio napadača Tuzle siti Ajdina Nukića koji je izlazio izvan kaznenog prostora, a sudija je pokazao na penal. 

Filip Arežina je preuzeo odgovornost i pogodio prečku!

TUZLA SITI: Fejzić, Efendić, Kostić, Moris, Leković, Šarčević, Beganović, Sesar, Arežina, Nukić, Ubiparip. Na klupi: Ibeljić, Ivković, Stjepanović, Burić, Maksimović, Crnkić, Ramić.

VELEŽ: Bobić, Manev, Zvonić, Ćivić, Ferreyra, Pršeš, Hasanović, Vehabović, Ćosić, Brandao, Ovčina. Na klupi: Bogdanović, Cvijanović, Mrgan, Osmić, Alagić, Čatić, Radovac.

PREMIJER LIGA BiH - 21. kolo

Tuzla siti - Velež 0:0

Mladost DK - Široki Brijeg (14.30)

Zvijezda 09 - Željezničar (14.30)

Borac - Sarajevo (16.30)

Zrinjski - Sloboda (17.30)

Nedjelja:

Čelik - Radnik (14.30)

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Tuzla siti (+1) 35, Zrinjski 34, Radnik 30, Velež (+1) 29, Široki Brijeg 28, Mladost 18, Sloboda 18, Čelik 16. Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC