• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovoga u Dinamu "režu" plate: Objavljeno koliko svi zarađuju!

Autor Milutin Vujičić

Najplaćeniji fudbaler tima dobija oko 850 hiljada evra godišnje, a nije usamljen u "prvom platnom razredu".

 Zbog ovoga u Dinamu "režu" plate: Objavljeno koliko svi zarađuju! Izvor: MN PRESS

Dinamo Zagreb jedan je od prvih sa ovih prostora koji je svoje zaposlene obavestio da će zbog pandemije korona virusa morati da "skreše plate", a to je izazvalo buru koja se na kraju završila otpuštanjem trenera Nenada Bjelice i njegovog kompletnog stručnog štaba!

"Modri" nisu želeli neposlušne u timu, i dalje pokušavaju da urazume i svoje fudbalere da pristanu na smanjenje zarade, a u međuvremenu je postalo jasno zašto je Dinamo toliko požurio...

Možda će vas zanimati

Hrvatski portal "Index" objavio je plate SVIH fudbalera Dinama, a i letimičan pogled na njih dovoljno govori da Zagrepčani imaju najviše novca u Ex-Yu, pa su zbog toga prvobitno mogli i da ponude takve uslove svojim zaposlenima.

Naime, njihove godišnje zarade mogle bi da se podele u tri "platna razreda".

U prvom su oni najskuplji fudbaleri, ujedno i najznačajniji za tim, pa tako najviše novca zarađuju kapiten Arijan Ademi i Izet Hajrović (850 hiljada evra), slede Kevin Teofil-Katerin (840), Mario Gavranović i Dominik Livaković (800), Mislav Oršić i Bruno Petković (750) i Ivo Pinto (700).

Od fudbalera koji zarađuju ogroman novac, a nemaju naročit doprinos timu, vrei izdvojiti i švajcarskog levog beka Fransou Mubanđea koji zarađuje čak 820 hiljada evra godišnje.

U "drugom" platnom razredu su najbolje plaćeni Petar Stojanović, Marin Leovac i Emir Dilaver (500 hiljada evra), Lovro Majer zarađuje 400 hiljada evra, a čak devet fudbalera prima 360 hiljada evra godišnje (Zagorac, Perić, Ivanušec, Moro, Gojak, Kastrati, Kulenović, Atijemven, Kadžior).

Izvor: MN PRESS

Srpski napadač Komnen Andrić, koji je prošle zime stigao na "Maksimir" iz Intera iz Zaprešića, i u međuvremenu je vraćen ovom klubu na pozajmicu, zarađuje 300 hiljada evra godišnje.

U treći platni razred spadaju fudbaleri slabijeg kvaliteta ili mlađi, pa tako najviše dobijaju Antonio Marin (250 hiljada), Marko Gjira i Fran Karačić (240), a još sedam fudbalera po 120 hiljada evra (Horkaš, Milić, Šutalo, Knežević, Krizmanić, Menalo, Ćuže). Najmanje zarađuje fudbaler simpatičnog imena Joško Gvardiol - 50 hiljada evra.

Prostom računicom jasno je da Dinamo samo na plate igrača godišnje izdvaja više od 13 miliona evra, a uprkos dobroj transfer politici - u doba krize to nije održivo.

Zato su i predložili isplatu tek trećine zarade, trećinu u narednih šest meseci, a trećinu da im "oproste".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC