• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nema kontakta, do 9 igrača na terenu": Instrukcije za treninge u Srbiji!

Autor Tanjug

Od danas su dozvoljeni treninzi na otvorenom, ali uz jasne instrukcije...

 Treninzi-dozvoljeni-u-Srbiji-instrukcije-Vlada-Srbije Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Sport se aktivira i sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, nakon što je Vlada usvojila nove relaksirajuće mjere u borbi protiv korona virusa, rekao je ministar Vanja Udovičić.

"Ovo je vijest na koju smo strpljivo i odgovorno čekali", rekao je Udovičić Tanjugu i dodao da mu je drago što je epidemiološka situacija mnogo bolja i da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

Možda će vas zanimati

To praktično znači da od danas fudbalski klubovi, ali i svi drugi, košarkaški, odbojkaški, plivači, svi mogu da počnu da treniraju, ali na otvorenom.

"Pokušali smo da obuhvatimo sve aspekte, da se bavimo i najsitnijim detaljima, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga, kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu"

Udovičić kaže da su uzete u obzir preporuke i struke i Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

"Propisali smo da na treningu ne smije da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, da plus svaki klub može da obezbijedi još dvije osobe tehničkog karaktera, ljekar ili fizioterapet, ali na samom treningu 10 ljudi sa trenerom i ono što je važno da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista i da fizički kontakt meču sportistima nije dozvoljen".

Takođe, kako ističe, vrlo intenzivno se radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti.

"Zdravlje sportista i svih građana je na prvom mjestu, moramo da budemo i dalje odgovorni, prvo prema nama samima, a onda i prema svim drugima. Sportisti i u ovom segmentu moraju da budu šampioni i takvu poruku pošalju svim drugim građanima, da se pridržavaju propisanih mjera, da i dalje vode računa prvenstveno o sebi i svom zdravlju".

Udovičić ističe da je situacija bolja, sportski rečeno, jesmo u drugom poluvremenu, u završnici utakmice, rezultat je pozitivan, ali svi zajedno moramo da budemo svjesni da je gotovo tek kada sudija odsvira kraj.

"I zato još jednom apelujem na sve, sportiste, trenere, sve u sistemu sporta da budemo solidarni i odgovorni do kraja i da se ne opuštamo", poručio je Udovičić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC