• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Francuska veza" G'ladbaha se igrala sa Subotićevim Union Berlinom!

Autor mondo.ba

Markus Tiram i Alesane Plea najzaslužniji su za 17. pobjedu Borusije, koja se vratila na treće mjesto na tabeli Bundeslige.

 Borusija Menhengladbah - Union Berlin 4:1, Bundesliga, 29. kolo Izvor: Pool/Getty Images Europe

Iako je Borusija Menhengdbah bila desetkovana neigranjem čak petorice standardnih prvotimaca - Tonija Jančke (kartoni), te Brila Emboloa, Denisa Zakarije, Fabijana Džonsona i Tobijasa Štrobla zbog povreda, rutinski je u nedjelju stigla do 17. pobjede u sezoni.

Možda će vas zanimati

BORUSIJA MENHENGLADBAH - UNION BERLIN 4:1 (2:0)

Važnost utakmice za izabranike Marka Rozea, koji se sa Bajer Leverkuzenom, RB Lajpcigom i imenjakom iz Dortmunda bori za direktan plasman u Ligu šampiona, dao je dodatni vjetar u leđa domaćinu pa je već u prvom dijelu stekao sigurno vođstvo i na kraju ubjedljivu pobjedu za skok na treću poziciju na tabeli.

"Koltovi" su do prednosti stigli u 17. minutu poslije sjajne solo akcije Florijana Nojhausa, koji je nanizao nekoliko protivničkih igrača i plasirao loptu do stative, a onda i u mrežu Rafala Gikijevica - 1:0.

Interesantno, Nojhausov pogodak bio je jubilarni 3.000. gol Borusije u istoriji Bundeslige.

Domaćin je udvostručio prednost u finišu prvog poluvremena zahvaljujući "francuskoj vezi", koja se danas igrala sa odbranom gostiju iz prestonice.

Sjajno je glavom reagovao Markus Tiram nakon centaršuta Alesanea Plee i izjednačio se na listi najboljih strijelaca Borusije u aktuelnoj sezoni - 2:0.


Berlinski tim, za koji je u prvih 45 minuta nastupio Banjalučanin i nekadašnji reprezentativac Srbije Neven Subotić, nije imao snage da se ozbiljnije suprotstavi G'ladbahu iako je početkom drugog dijela smanjio rezultat nakon greške odbrane "koltova", koju je kaznio Sebastijan Anderson - 2:1.

Markus Tiram je sin proslavljenog francuskog reprezentativca Lilijana Tirama, koji je našoj javnosti najpoznatiji po golovima protiv Hrvatske u polufinalu Mundijala 1998. godine. To su inače jedina dva gola koja je postigao u internacionalnoj karijeri.

Ipak, nesporno kvalitetniji domaćin nije imao previše probleme da do kraja nanese gostima peti poraz u posljednjih sedam mečeva čime je Union Berlin ozbiljno kompromitovao solidnu zalihu bodova ostvarenu prije pandemije korona virusa.

A sada je na samo četiri boda viška u odnosu na opasnu zonu i do kraja sezone će strijepiti za opstanak u Bundesligi.

Da ne bi domaćin brinuo za bodove ponovo se postarala "francuska veza" - Plea i Tiram, koji je iz peterca postigao svoj 10. jubilarni pogodak u sezoni - 3:1.

Tokom proslave kleknuo je na zemlju pokazujući solidarnost sa Džordžom Flojdom, čije ubistvo od strane policajca je izazvalo velike proteste širom Amerike.


Da mu "zemljak" Tiram ne pobjegne na listi najboljih strijelaca pobrinuo se devet minuta prije kraja Alesane Plea, koji je pogodio mrežu Uniona nakon asistencije Alžirca Ramija Bensebainija - 4:1.

Izvor: Pool/Getty Images Europe

Bundesliga, 29. kolo


Borusija Menhengladbah - Union Berlin 4:1 (2:0)
/Nojhaus 17, Tiram 41, 59, Plea 81 - Anderson 50/

Paderborn - Borusija Dortmund 18.00

Ponedjeljak

Keln - Lajpcig 20.30

Igrano u subotu

Herta - Augzburg 2:0 (1:0)
/Dilrosun 23, Pjontek 90+3/

Majnc - Hofenhajm 0:1 (0:1)
/Bebou 43/

Šalke - Verder 0:1 (0:1)
/Bitenkur 32/

Volfsburg - Ajntraht 1:2 (0:1)
/Mbabu 58 - Silva 27 pen, Kamada 85/

Bajern - Fortuna 5:0 (3:0)
/Jorgensen 15 ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 52/

Igrano u petak

Frajburg - Bajer Leverkuzen 0:1 (0:1)
/Haverc 54/


TABELA: Bajern 67, Borusija Dortmund (-1) 57, Borusija Menhengladbah 56, Bajer Leverkuzen 56, RB Lajpcig (-1) 55, Volfsburg 42, Hofenhajm 42, Frajburg 38, Herta 38, Šalke 37, Keln (-1) 34, Ajntraht (-1) 32, Union Berlin 31, Augzburg 31, Majnc 28, Fortuna 27, Verder (-1) 25, Paderborn (-1) 19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC