• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja i Miloš načeli, a Josip dokusurio Diferdanž: Zrinjski rutinski do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope!

Autor mondo.ba

Bez većih problema, mostarski Zrinjski osigurao je u četvrtak uveče plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Zrinjski - Diferdanž 3:0, 1. kolo kvalifikacija Liga Evrope Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Pod nogama mostarskih "plemića" našao se luksemburški Didelanž, koji je rutinski savladan "Pod Bijelim brijegom", ali za razliku od Premijer lige BiH, gdje je najveći problem ekipe Mladena Žižovića slaba realizacija iz mnogo stvorenih šansi, večeras je "problem" za domaćina bilo i teško kreiranje prilika, ali odlična efikasnost. 

Možda će vas zanimati

ZRINJSKI - DIFERDANŽ 3:0 (2:0)

Odluka o pobjedniku ovog meča pala je u finišu prvog poluvremena, kada su Nemanja Bilbija i Miloš Filipović praktično osigurali prolazak Zrinjskog u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, da bi deset minuta prije kraja utakmice Josip Ivančić potvrdio trijumf i stavio tačku na trijumf "plemića".

Imala je mostarska ekipa mnogo više loptu u nogama (više od 65 odsto), kombinatoriku i žestok ritam od samog početka utakmice "Pod Bijelim brijegom" stvorivši u prvih deset minuta snažan pritisak pred golom Luksemburžana, mada zrelijih prilika pred Kevinom Štrausom nije bilo.

Do 24. minuta, kada je kapiten Mostaraca Nemanja Bilbija šutirao iznad prečke poslije gužve u kaznenom prostoru Diferdanža.

Ipak, Banjalučanin u mostarskim redovima se iskupio za promašaj 13 minuta kasnije na asistenciju Anesa Mašića pogodivši sami ugao Diferdanža, da bi samo par minuta kasnije, grešku posljednje linije gostiju iz Luksemburga, surovo je kaznio Miloš FIlipović lob udarcem - 2:0.

Početkom drugog dijela, Tomislav Barbarić je mogao da ovjeri pobjedu i definitivno potvrdi prolaz u narednu rundu nakon centaršuta Miloša Filipovića, međutim, s pet metara je šutirao direktno u golmana Štrausa.

Luksemburžani su potom probali da se rezultatski vrate u meč ili barem da postignu počasni gol u čemu su i uspjeli u 68. minutu, tačnije Andreas Buh, ali na sreću Mostaraca, pogodak je opravdano poništen zbog igranja rukom veziste Diferdanža.

Ipak, uprkos jalovoj inicijativi gostiju u nastavku, opasnosti praktično i nije bilo za Zrinjski, koji je rutinski sačuvao prednost bez velike potrošnje i izborio mjestu u žrijebu 31. avgusta i 1. septembra kada će saznati rivala u drugom, i eventualno trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

I ne samo to, već su rezervisti Ivan Bašić i Josip Ivančić, kreirali i treći pogodak za Zrinjski u 80. minutu.

Junior "plemića" Bašić na svom seniorskom debiju je centrirao iz kornera, a Ivančić bio najviši u skoku za svoj prvenac u dresu mostarskog tima i to na debiju - 3:0.

ZRINJSKI: Brkić, Barbarić, Jakovljević, Stojkić, Tičinović, Enin, Trebotić, Bilbija, Todorović, Filipović, Mašić.

DIFERDANŽ: Straus, De Tadeo, Brusko, Lempereur, Franconi, Pereira Balde, Guluni, Joakim, Buh, Gonkalo Almeida.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC