• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

33 košarkaša imaju veću platu od Jokića: Kada pročitate ko je sve tu - neće vam biti dobro!

Autor Dragan Šutvić

Ima mnogo spornih imena...

 33 košarkaša imaju veću platu od Jokića: Kada pročitate ko je sve tu - neće vam biti dobro! Izvor: YouTube/NBA on ESPN/Screenshoot

Predsezona je završena, a u noći između utorka i srijede zvanično startuje NBA liga 2020/21. Odužilo se čekanje, ali nadamo se da se isplatilo - posebno jer je u toku pauze bilo dosta trejdova koji garantuju dobru zabavu i na Istoku i na Zapadu.

Oboreni su i pojedini rekordi, Lebron Džejms i Janis Adetokunbo su potpisali "supermaksimale", Rudi Gober je dobio najviše novca za jednog centra, ali ko je najplaćeniji?

Možda će vas zanimati

Gledajući plate za predstojeću sezonu - najviše novca u narednih godinu dana zaradiće Stef Kari.

Prva zvijezda Golden Stejta zaradiće 43.0006.362 dolara, a i iduće sezone će biti na prvom mjestu jer mu je ugovorom garantovano skoro 46 miliona.

Poslije toga će postati slobodan agent i vidjećemo da li će uspjeti da dobije još više novca...

Drugo mjesto dijele Rasel Vestbruk i Kris Pol (41,36 miliona), potom slijede Hjustonove zvijezde Džon Vol (41,25) i Džejms Harden (40,82), a u top 10 su još Lebron Džejms (39,21), Kevin Durent (39,05), Blejk Grifin (36,59), Pol Džordž (35,45) i Klej Tompson (35,36).

Zanimljivo, iako je ponovo izglasan za najboljeg centra NBA lige, Nikola Jokić je na listi najpaćenijih tek na 34. mjestu.

Izvor: Tanjug/AP/David Zalubowski, File

Jokić je u julu 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor sa Denverom vredan 146,5 miliona evra, a u idućoj sezoni zaradiće 28.542.009 dolara. Tako neće biti najplaćeniji ni u svojoj ekipi pošto će Džamal Marej dobiti oko 700 hiljada dolara više.

Ispred sjajnog Jokića ima još dosta spornih imena počevši od Tobajasa Herisa iz Filadelfije (33,51 miliona dolara), preko Krisa Midltona iz Milvokija (33,05), Kevina Lava iz Klivlenda (31,30), Endrjua Viginsa iz Golden Stejta (29,54), Paskala Sjakama iz Toronto (29), Andrea Dramonda iz Detroita (28,75) ili D'Anđelo Rasela iz Minesote (28,64).

Ovo je naravno posljedica povećanja "seleri kepa" u prethodnom periodu zbog kog su ugovori NBA igrača, čak i onih koji nisu vrhunski, brzo "skočili u nebo"...

Ipak, kada se Jokiću okonča aktuelni ugovor sa Denverom, jasno je da mu slijedi mnogo veći novac.

(MONDO) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC