• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sijetl ponovo dobija NBA tim? Navijači se već raduju posle velike promene koju je Silver najavio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čekamo ih već 12 godina...

 Sijetl ponovo dobija NBA tim? Navijači se već raduju posle velike promene koju je Silver najavio! Izvor: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, FILE

NBA komesar Adam Silver prvi put je otvoreno rekao da se razmišlja o proširenju lige, pa bismo tako u bliskoj budućnosti mogli da imamo više od 30 klubova u najjačem košarkaškom takmičenju sveta, što je mogućnost koja se do sada odbijala.

Do sada NBA liga to nije razmatrala, ali zbog situacije koja se desila za vreme korona virusa - možda budu primorani da povećaju broj učesnika.

Možda će vas zanimati

"Oduvek sam govorio da je sudbina lige da se proširi broj učesnika u jednom trenutku", priznao je prvi čovek lige Adam Silver koji je rekao da su o tome sve više razmišljali tokom pauze, pa je ekonomska situacija uticala da promene raniji stav.

NBA je "otvorena" za pregovore, a ulazak svakog novog kluba u takmičenje bi doneo veliki novac, pa se tako priča o milijardu dolara koje bi potom ostali timovi mogli da podele.

Za sada nema priča o tome koji gradovi bi mogli da dobiju franšizu, ali navijači već godinama priželjkuju da će se košarka vratiti u Sijetl - nakon što je iz ovog grada otišla posle sezone 2007/08 u kojoj su draftovali Durenta.

Prava su tada preneta na Oklahomu siti, a da li bi Supersoniksi mogli da "ožive" ponovo?

U pitanju je poznata franšiza koja je 1979. godine osvojila i šampionski prsten, a pamtimo ih i po nezaboravnim duelima sa Čikagom iz devedesetih.

Sijetl je već 2013. godine bio blizu povratka u NBA ligu jer su pregovarali sa Sakramentom, međutim u poslednjem trenutku je predsednik Vivek Ranadiv ostavio tim u Kaliforniji. Poslednji tim koji je ušao u NBA ligu je Šarlot (počeli da igraju 2004. godine), a videćemo da li će uskoro biti promena...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC