• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA derbi u Evrokupu pripao Slovencima: Luka Mitrović sjajan, Blažič i Murić bolji!

Autor Dragan Šutvić

Zanimljiv okršaj dva učesnika regionalnog takmičenja.

 Evrokup Cedevita Olimpija Budućnost 74 71 Izvor: MN PRESS

Pravi derbi ABA lige u drugoj fazi Evrokupa. Dva tima koja se godinama nalaze u samom vrhu regionalne košarke večeras su odmjerili snage na međunarodnoj sceni.

Ona je nešto više prijala Slovencima, pošto je tim iz Ljubljane na domaćem terenu savladao goste iz Crne Gore. Cedevita Olimpija je bila bolja od Budućnosti, rezultatom 74:71.

Možda će vas zanimati

CEDEVITA OLIMPIJA - BUDUĆNOST 74:71 (14:16, 19:18, 20:21, 21:16)

Kao što derbi i treba da izgleda, bio je ovo veoma tvrd i neizvjestan meč. Oba tima su riješila u svoju korist po dvije četvrtine, i to naizmjenično, a nijedna ekipa nije uspijevala da stekne osjetljiviju prednost. Budućnost je tokom trećem perioda stigla do sedam poena prednosti, dok je Cedevita Olimpija još sredinom prve dionice imala pet poena više.

Ipak, nešto koncentrisaniji u finišu meča bili su domaći košarkaši. Cedevita Olimpija riješila je u svoju korist posljednjih deset minuta, nadoknađujući zaostatak koji su Podgoričani gradili tokom pola sata igre.

Upravo je u toj dionici viđena i najveća razlika u korist jednog tima.

Što se tiče pojedinačnih košgeterskih učinaka, u pobjedničkom timu su Kendrik Peri i Edo Murić upisali po 16 poena, dok je Džerod Džons dodao 14. Dvocifren je bio i Jaka Blažič, koji je susret završio sa deset poena.

Kod gostiju iz Podgorice primetni su bili Amadeo Dela Vale i Vili Rid koji su postigli po 11 poena, dok je Džastin Kobs meč završio sa 10. Isto toliko je imao i Luka Mitrović, verovatno najbolji igrač Budućnosti večeras. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde je pored 10 poena imao i pet skokova, dvije asistencije i tri ukradene lopte.

Cedevita Olimpija: Radović, Peri 16, Hopkins 7, Duščak, Murić 16, Blažič 10, Braun 5, Hodžić 2, Džons 14, Šćuka, Dimec 1, Rupnik 3

Budućnost: Kobs 10, Ivanović 5, Edžim 6, Šehović 3, D. Nikolić 5, Apić 1, Mitrović 10, Dela Vale 11, Z. Nikolić, Popović 9, Rid 11, Žugić

TABELA: Cedevita Olimpija 1-1, Budućnost 1-1, Virtus 1-0, Burž 0-1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC