• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj! Raspao se najbolji tim svih vremena: Novi Sad je godinama dominirao svetom, kao niko nikada!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vreme je za novi početak

 novi-sad-najbolji-basket-3x3-tim-svih-vremena-kraj-raspao-se-bulut-majstorovic-olimpijske-igre Izvor: Profimedia

Sve što je lepo ima kraj.

Tako je i došao kraj najboljem timu u istoriji basketa 3x3, ekipi Novog Sada!

Možda će vas zanimati

Najbolji basketaški tim ikada, koji je dominirao svetskim prvenstvima sa izvanrednim srpskim igračima, doživeo je svoj kraj, pošto se ekipa raspala.

Tim za koji su prošle godine nastupali Dušan Domović Bulut, Tamaš Ivošev, Dejan Majstorović i Marko Savić više neće biti na okupu, pa je njihov prošlosezonski nastup na evropskom mastersu poslednji koji su odigrali.

Ova ekipa je postala zaista legendarna u okvirima 3x3 basketa, otkad je Svetska turneja započela 2012. godine. Od tada je Novi Sad titulu prvaka sveta osvajao četiri puta (2014, 2015, 2018, 2019) u devet sezona.

Bio je to najdominantniji tim, pošto su srpski basketaši osvajali praktično sve što se osvojiti moglo, a 2018. su godinu završili neporaženi - 32 pobede, bez ijednog poraza!

"Tamaš je bio prvi igrač koji je napustio naš tim. Došli smo do zaključka da smo zajedno osvojili sve što postoji i odlučili smo da se rastanemo", rekao je Dejan Majstorović o kraju basketaškog tima Novi Sad, preneo je sajt FIBA.

Novi Sad je tokom svoje dominacije osvajao i Masters turnire u Pragu i Manili, dok je Domović Bulut 2015. bio MVP Svetske turneje, a 2016. i 2017. izglasan za najspektakularnijeg igrača basketa.

Ipak, posle svega osvojenog, ovi sjajni basketaši će imati priliku da uskoro ponovo zaigraju zajedno - na Olimpijskim igrama u Tokiju, kada će pod zastavom Srbije pokušati da još jednom pokažu da su najbolji na svetu.

Ekipa Novog Sada je činila i važan deo reprezentacije Srbije koja je u basketu 3x3 bila šampion sveta 2012, 2016, 2017. i 2018. godine, osvajavši tu titulu četiri puta na ukupno šest takmičenja.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ruz Vuk

Covjek se zove tomislav a ne Tamas, to su mu madjari dali kad je dobio drzavljanstvo. Isto tako mozete Gurovica i Stojakovica zvati njihovim grckim prezimenima

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC