• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rezultatska klackalica" na Ilidži pripala Banjalučanima: Treći vezani trijumf Borca u bici za plej-of!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki tim je u drugoj i četvrtoj četvrtini bio bolji od Užičana, što je bilo dovoljno za šestu pobjedu u Drugoj ABA ligi i drugo mjesto na tabeli.

 Borac - Sloboda, Druga ABA liga, 9. kolo Izvor: ABA League/Dragana Stjepanovic

Košakaši Borca savladali su Slobodu u drugom kolu trećeg "balona" Druge ABA lige na Ilidži.

BORAC - SLOBODA  89:83 (19:24, 28:20, 18:25, 24:14).

Možda će vas zanimati

Nakon trijumfa nad Heliosom, izabranici Dragana Gagija Nikolića su zabilježili nove bodove u bici za plasman u plej-of.

Užičanima su pripale prva i treća, a Banjalučanima druga i četvrta četvrtina, ali evidentno je bilo da je meč mogao da ode i na užičku stranu.

Ipak, u finišu kada se lomio rezultat, bolje su se snašli izabranici Dragana Gagija Nikolića i na krilima Nikole Tanaskovića, koji je zabilježio dabl-dabl učinak od 22 poena i 11 skokova stigli do važne pobjede.

Draško Knežević je upisao 18 koševa, a dvocifreni učinak imali su još i Đorđe Simeunović (12), Aleksandar Radukić (11) i Hajden Leskol (10).

U užičkom taboru najbolju partiju pružio je Dimiteije Nikolić sa 25 poena, Tadija Tadić je ubacio 16, dok je Aleksa Stepanović uknjižio četiri koša manje.

Crveno-plavi su lošije ušli u meč protiv Slobode, koja je povela sa 20:10, ali je zaostatak za Užičanima poslije prvih 10 minuta iznosio pet poena (24:19). Banjalučani su prvu dionicu odigrali solidno, ali "štekao" je šut za tri poena jer nije pogođena nijedna trojka iz četiri pokušaja.

Početkom druge četvrtine Aleksandar Radukućić povezao je tri trojke, pa su crveno-plavi stigli do prednosti (27:28), a potom i poslije njegove ukradene lopte i laganog polaganja, prenuo ekipu koja je povećala razliku na "plus devet".

Ipak košarkaši Slobode su uspjeli da do odlaska na odmor smanje na samo tri razlike (44:47).

Treća četvrtina u potpunosti je pripala Slobodi (25:18), iako je trener Borca Gagi Nikolić reagovao minutom odmora, pokušavajući da trgne svoju ekipu. Doduše proradio je Draško Knežević i njegova dalekometna paljba, ali su Užičani u posljednjih 10 minuta ušli sa prednošću od četiri pogotka razlike (69:65).

Serijom 9:0 Banjalučani su odlično krenuli u odlučujuću četvrtinu i okrenuli rezultat u svoju korist na "plus devet" za samo pet minuta (80:71).

Nakon sjajne serije crveno-plavih u četvrtom periodu od 15:2 reagovao je i trener Užičana Oliver Popović i pozvao tajm-aut, što je prenulo igrače Slobode, prvenstveno Aleksu Ilića i Tadiju Tadića, pa su Užičani prepolovili "minus" na dva minuta prije kraja, pa je morao da reaguje i Gagi Nikolić (85:80).

U posljednjih 60 sekundi ušlo se sa prednošću Borca od samo dva razlike (85:83), uslijedila je neizvjesna završnica u kojoj se bolje snašao banjalučki tim i stigao do pobjede (89:83).

BORAC: Dejvis 6, Knežević 18, Simeunović 12, Marković, Radukić 11, Leskol 10, Kočić 2, Đumić 8, Ljuboja, Tanasković 22, Reljić, Janković.

SLOBODA: Tejić, Simić 1, Ilkić 9, Ćubić 2, Stepanović 12, Tadić 16, Nikolić 25, Ilić 9, Matović, Čvorović, Vojinović 4, Pažin 5.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC