• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Evropi više j**u mater: Jokić i Dončić bi bili još bolji da rade na jednoj stvari!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni košarkaški as o Jokiću i sadašnjoj NBA

 Dino Rađa košarka podkast Dončić Jokić Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Legendarni košarkaški as Dino Rađa rekao je da bi Nikola Jokić i Luka Dončić mogli da igraju zajedno i da bi procvjetali jedan pored drugog, ali je istakao da bi obojica mogli da napreduju ako bi poradili na svojim tijelima.

Legenda jugoslovenske i hrvatske košarke gostovao je u podkastu Denver Srbija u kome je oko sat vremena pričao o raznim zanimljivim temama, tako da vam svakako preporučujemo da pogledate celo gostovanje ako ste ljubitelj košarke.

Možda će vas zanimati

Što se tiče dvije trenutno najveće evropske zvijezde u NBA, često se postavlja pitanje da li bi Jokić i Dončić mogli da igraju zajedno?

"Mislim da bi jedan drugom skinuli s leđa jednu obavezu, jer bi na svakog od njih morala dvojica da paze, pa bi bio manjak. Mogli bi da igraju zajedno. Ja da sam njima trener ili neki intimus, kod njih bih insistirao da se posvete fizikalijama jedno dva ljeta… Znam da nije lako kad imaš 100 miliona na računu motivisati se jer si već među najboljima, ali mislim da bi napravili ogroman iskorak kad bi se fizički doveli u briljantno stanje", rekao je Rađa.

Što se tiče Jokića, nema tu nikakve dileme:

"On je izuzetno talentovan. I on i Dončić bi mogli da unaprijede svoje fizikalije, ali su rođeni košarkaški talenti. Ovi Ameri ne mogu da izađu na kraj sa njima. Dva puta su okrenuli 3:1, to je dokaz snage tima. Šteta što nisu otišli do finala, ali mislim da su Lejkersi tada bili iskusniji, ne bolji".

Rađa se nije složio sa konstatacijom da takav centar nije viđen, jer su i on i domaćini podkasta rekli da se to viđalo u Evropi.

"Ma da, Sabonis je to imao u malom prstu, to je trend. Današnja statistika je prenaduvana, nekada je asistencija bila asistencija, dodaš loptu, neko da zicer i to je asistencija. Danas daš loptu na krilo, igrač napravi dribling, ili dva driblinga, pa da koš. Po meni, marketinško silovanje. Uspješno se prodaje, svaka im čast, ali nije isto Džordanovih i Lebronovih 30 poena na utakmici", rekao je Rađa.

Može li Jokić do MVP priznanja?

"MVP je uvijek za neku ekipu koja je na vrhu. Da neko da dobije to priznanje u petoj, šestoj ekipi, to se neće desiti. Da bi dobio MVP, najkorisniji igrač, mora ti ekipa biti dobra i ti je gurati. Izuzetak je bio Rasel Vestbruk, ali je to medijski više bilo. Dovedite Vestbruka u Barselonu, CSKA i recite mu 'budi prvak Evrope' i neće moći", rekao je Rađa.

On je ispričao glavne razlike između trenera u Evropi i u NBA.

"U NBA je glavni trener je više kao menadžer engleskog tima u fudbalu. Treneri u Evropi su više vezaniji za igrače, više… jebu mater, ha, ha. U NBA je dosta toga politika, zvijezda postaje zvijezda i ne smiješ da vičeš na njega, ne možeš mu ništa. Prevelika je vlast data igračima", kazao je Rađa.

A onda se nadovezao.

"Ima mnogo trenera koji bi mogli voditi timove iz NBA. Problem je politika, danas i veliki, etablirani NBA treneri imaju problema sa zvijezdama. Zamisli Željka Obradovića tamo. On bi poslao nekog znaš gdje. Nema dlake na jeziku, a zna više od svih njih zajedno. Bojim se da on uopšte ne želi da ode jer Željko je svjestan svog kvaliteta, on je gazda i voli da drži sve pod kontrolom, a tamo ne bi to mogao", rekao je Rađa.

Dino Rađa - Nuggets Srbija
Izvor: YouTube/Colorado Europe

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC